1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel xbox -> monitor

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bolczunio, Marzec 20, 2010.

  1. bolczunio

    bolczunio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Witam. Mam taki duży problem, mianowicie chcę kupic monitor do xboxa który posiada: DVI-D oraz D-SUB oraz oczywiście wbudowane głośniki i wyjście audio. I mój problem zaczyna się tutaj: na allegro znalazłem kabel:
    Kabel ten nie ma żadnego dodatkowego kabelka audio, a także nie wysyła dźwięku. Więc jak w takim przypadku mam przesłać dźwięk z xboxa do monitora?

    Bo jest jeszcze kabel D-SUB z chinchami do dźwięku, ale on ma chyba gorszą jakość niż DVI-D, tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
  4. bolczunio

    bolczunio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    @Tajson86
    Dzięki za szybką odpowiedź o tej nieludzkiej porze :)
    Nie rozumiem tego troche, co mam zrobić. podłączyć ten kabel hdmi-dvi do konsoli i monitora i dodatkowo ten "zubożony" kabel czinczowy do przejściówek? Czyli te dwa kable naraz, tak ?
     
  5. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    tak,a potem taką przejściówkę wkładasz np. do wejścia audio w monitorze
    powiem ci tylko ,że u mnie kabel hdmi mieści się z kablem vga Big Ben bez rozbierania wtyczki i z niego mam wyprowadzony dźwięk
     
  6. Maives

    Maives Banned

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    audio adapter na allegro kosztuje 40zł wiec to nie jest az taki duzy wydatek:) Pozdrawiam
     
  7. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    według wikipedi gniazdo w standardzie DVI-D przyjmuje również dane dźwiękowe, czyli teoretycznie wystarczyły by kabel HDMI - DVI-D

    Ps.szczerze, nie znalazłem innego źródła, który by to potwierdzało !!
     
  8. Maives

    Maives Banned

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no własnie tez mi sie tak zdaje ze kabel hdmi przesyła dzwiek;/
     
  9. Shady92

    Shady92 Banned

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zawsze możesz kupić kabel z 'czinczami ' i wtedy dzwieki bedziesz mial napewno ; ]
     
Wczytywanie...

Poleć forum