1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kabel

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez feleq144, Wrzesień 29, 2013.

  1. feleq144

    feleq144 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Quantico
    Witam, mam problem otoz kupilem na allegro kabel VGA lecz podczas grania np. w gta 5 widac ze sa jakies cienie na napisach i wogole jakosc obrazu nie jest taka jak na normalnym tv juz nie mowie o telewizorze z hdmi tylko starym podpietym na euro zlacze na ktorym jest w miare znosny obraz. Co zrobic zeby poprawic jakosc obrazu? Kabel jest podpiety do monitora LG Flatron E2242C
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ustaw rozdzielczość na jakąś normalną, chyba że masz aż tak stary Monitor. Przebicia są normalne

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Też mam podobny problem tylko że u mnie jak przybliżysz mapę w GTA V to widać piksele , a kupiłem oryginalny kabel od M$
     
  5. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jeśli rozdzielczość ustawiona na 720p lub 1080p i masz przebicia to WINA kabla !
    Nic poza jego wymianą Ci nie pomoże...
    Odnośnie tej winy kabla to nie chodzi mi o to że ma przerwaną jakąś żyłę lub coś podobnego - tylko o to że jest SŁABEJ JAKOŚCI i źle ekranowany - stąd są tzw. cienie, przebicia itp...
     
  6. feleq144

    feleq144 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Quantico
    Nie ma cieni naliterach na rozdzielczosci jedynie 640x480 na kazdej innej jest ;p. Obraz na malym tv 16` jest juz lepszy niz na monitorze...
     
  7. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Dlatego mówię że to wina kabla skoro na niskiej rozdziałce nie ma cieni, a pojawiają się w wyższych rozdzielczościach...
     
  8. feleq144

    feleq144 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Quantico
    LG Flatron E2242C

    to jaki kabel bedzie najlepszy?

    dziwi mnie to ze obraz z komputera na tym monitorze jest bardzo dobry a z konsola juz takie problemy
     
  9. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Monitor nie jest zły ale skoro podłączasz jakieś inne urządzenie pod niego SŁABEJ JAKOŚCI kablem to później właśnie są tego skutki przejawiające się złym obrazem...
    By było OK musisz zmienić kabel na jakiś FIRMOWY i dobrej jakości tym bardziej przy sygnale ANALOGOWYM, a kabel VGA to właśnie analog . Z tego co wiem nie będziesz narzekał na kable BIGBEN i MS (ale zapewne będą drogawe), a które jeszcze z tańszych kabli będą dobre to musisz już sam sprawdzić.
    Zasada jest taka że musi on być dobrze ekranowany na dobrej jakości żyłach - wtedy będzie OK (a jak będziesz kupował na tzw. "oko" to patrz by był przynajmniej GRUBY - wtedy powinien być porządny, choć to nie zasada).
     
  10. feleq144

    feleq144 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Quantico
    w tym problem ze w okolicy nie ma nigdzie takich kabli... na internecie ciezko bedzie sprawdzic jakosc;p
     
  11. feleq144

    feleq144 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Quantico
    z tego co widze na internecie nie ma kabli tych firm co sa podane na forum ;/
     
  12. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    To zamieść ogłoszenie na FORUM w dziale KUPIĘ - może ktoś z userów ma takowy kabel na sprzedaż i wtedy będziesz mógł się zapytać czy nie ma żadnych "mankamentów" w obrazie przy wyższych rozdzielczościach...
    Bo rzeczywiście kupować w "ciemno" na Allegro kabel za kablem to w końcu wyjdzie drożej jak byś od razu kupił jakiś porządny i firmowy...
     
Wczytywanie...

Poleć forum