1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kabel

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MatGar, Styczeń 17, 2010.

  1. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. Mam podłączonego xboxa kablem hdmi do monitora, i aby mieć dźwięk muszę mieć podpięty kabel vga przez gtóry raz dźwięk mam a raz nie, i moje pytanie brzmi: czy jeżeli zainwestuję w taki kabel: XBOX 360 ADAPTER AUDIO KABEL - HDMI + DZWIĘK 5.1 (884695670) - Aukcje internetowe Allegro nie będę musiał się męczyć z tym vga, tylko po prostu podpiąć głościki i śmigać? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź, i z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    tak bedzie gitara ;] no chyba ze masz glosniki 5.1 z trzema końcówkami- prawdopodobnie bedą działać jak 2.1 .
     
  4. kris_kjk

    kris_kjk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przez HDMI z konsoli przechodzi dźwięk na TV ... wiec nie rozumiem ...

    Ten kabelek jest np. do podpięcia Xboxa do TV przez HDMI i puszczenia dźwięku na np. wzmacniacz/kino domowe itp. analogowo lub cyfrowo przez kabel optyczny ...
     
  5. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Tak ale on podłącza do monitora i zapewne nie ma w nim ani głośników ani wyjść do dzwięku ;]
     
  6. kris_kjk

    kris_kjk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli ten kabelek będzie jak najbardziej OK ... dźwięk podepniemy sobie analogowo lub cyfrowo ... :)
     
  7. Boberkowy

    Boberkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    A co do dźwięku 5.1. Posiadam zestaw Logitecha x-540 i głośniki posiadają opcje Matrix czyli z 2.1 dźwięk robi mi się przestrzenny pomimo iż mam podpięty tylko jeden kabel ; )
     
  8. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    To masz fajnie ;P ja mam Creative (dokładnie: Inspire T6100) i niestety nie mają podobnej opcji ;] Choć ja nie mam tego problemu (z głośnikami 5.1) bo gram na TV ;]
     
  9. Boberkowy

    Boberkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    No właśnie. I tu jest ta różnica. Ty grasz na TV a ja na monitorze ; ) A opcja na kompie się nie sprawdza, ale do konsoli jak znalazł :)
     
  10. kris_kjk

    kris_kjk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok, dzięki serdeczne za odpowiedzi. Zamierzam do niego podpiąć zwykłe głośniki komputerowe. Rozumiem że jest taka możliwość :)?
     
  12. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Tak jak kupisz przejściówkę z jacka na chine czy jakoś tak nie wiem jak to się pisze.
     
  13. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak, mam mini jacka żeńskiego. Coś jeszcze trzeba będzie dokupić czy mini jack żeński wystarczy?
     
  14. joker1501

    joker1501 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pewnie, że jest taka możliwość, od tego jet ten kabel :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum