1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kai X Link

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Skay, Maj 5, 2010.

  1. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam pewien problem. Posiadam neostrade 1 mb oraz liveboxa, na X Linku widzę serwery ale gdy próbuje się do nich dołączyć na Xboxie 360 wyskakuje mi błąd. Za każdym razem tak jest. Nie wiem w czym jest problem w liveboxie odblokowałem port 30000 na UDP, wyłączyłem także w nim zaporę oraz w windowsie. Słyszałem, że są osoby, które grają na X Linku na neostradzie, dlatego proszę szczególnie Ich o pomoc w moim problemie.

    PS: Dodam, że ustawiłem dodatkowo adres MAC konsoli na Xboxie 360, mam wyłączone wszystkie programy, które używają internetu oprócz X Linka :D oraz ustawiłem wysoki priorytet dla X Linka. Problem ten występuje nawet jak mam ping 15 ms do hosta.

    Proszę o pomoc i pozdrawiam

    Skay
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DJ_Boski

    DJ_Boski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeszów
    A jaki masz system na kompie?
     
  4. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    windows xp professional service pack 3 pl :D
     
  5. DJ_Boski

    DJ_Boski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeszów
    A konkretnie jaki błąd wyskakuje?
     
  6. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kiedy próbuje się dołączyć do jakiegoś serwera to na xboxie np w codzie modern in warfare 2 odlicza do 4 i następnie wyskakuje mi komunikat, że nie można się połączyć do hosta sprawdzałem też na innych grach np cod 5 i było tak samo :/
     
  7. DJ_Boski

    DJ_Boski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeszów
    czyli masz za duży ping?

    Musisz zobaczyć kto jest hostem w grze i zobaczyć na xlink jaki ta osoba ma ping inaczej nie pograsz.
     
  8. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    omfg, chłopie umiesz czytać ze zrozumieniem ??

    Na neostradzie nie pogra przez XLink Kai.
     
  9. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No nie wiem. Mój kuzyn który ma neo 1 mb. Z łatwością grał u vladriona. Niestety jakimś dziwnym trafem nie widzi jak rey hostuje.
     
  10. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    bo pewnie ma światłowód albo jest wpięty do najbliższej centrali :) piszę, że się nie da ponieważ nie chce mi się tłumaczyć ludziom cały czas tego samego. Skoro kolega ma ping poniżej 15ms do osoby hostującej, wszystko dobrze skonfigurowane, to winowajcą jest neostrada :)
     
  11. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    duzo tez zalezy od parametrow lini.
    wartro je sprawdzic w routerze.
    u kuzyna:
    SNR 25db
    Line attenuation 31db

    idealne nie sa ale moga byc
     
Wczytywanie...

Poleć forum