1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kalibracja nowego lasera Lite-on - Problem inne wartości.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez k0cur, Marzec 28, 2011.

  1. k0cur

    k0cur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hej.
    Zakupiłem sobie nowy laserek do litka, i po zamontowaniu chciałem go skalibrować.
    Pytanie moje czy jest taka potrzeba, czy może od już zostały w fabryce skalibrowane?

    Druga rzecz, przeczytałem mnóstwo tutków i każdy jest o kalibracji HITACHI a nie litka, czy wartości KOhm mają byc takie same jak na hitachi czy inne bo ja mam coś zupełnie innego, na zdjęciu zaznaczyłem które pady stykam miernikiem:

    Zdjęcie0055.jpg

    i wartość na mierniku mam 0,80 przy ustawionym mierniku na 20K

    Czy coś źle mierze czy wartości na litku są zupełnie inne niż na Hitachi, jeśli tak to jakie.

    Proszę o pomoc i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nic nie kręcisz. Nie zapomnij jedynie o usunięciu zworki antystatycznej.
     
  4. k0cur

    k0cur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jeszcze tak żebym nie zwalił.
    Gdzie są te zworki lub gdzie jest??
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    No jest taka zworka. Lutowice rozgrzewasz i się topi ta zworka. Ja kupiłem laser i dalej nie chodziło i sprzedałem xboxa.
     
  6. k0cur

    k0cur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale gdzie ta zworka jest?? Mogę prosić o jakieś zdjęcie??

    Co znaczy że ci nie chodziło KamileQ, nie czytał płyt czy w ogóle napędu ci nie widziała konsola??

    akir mógłbyś się jeszcze raz wypowiedzieć i wskazać zworkę?
    Dzięki.
     
  7. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Mała kropka cyny na tasiemce to zworka.z laserm nic niekrec.
     
  8. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
  9. k0cur

    k0cur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pierwszy raz wymieniam laser więc mogę gadać głupoty ale laser ma własny nr , a przed wygenerowaniem flasha do mojego wcześniejszego napędu musiałem uzupełnić dane o nr lasera, więc może o to chodziło, czyli wymiana lasera = upgrade Dummy.
    Jak sprawdzę mogę się wypowiedzieć, chyba że ktoś zna odp. na to zagadnienie.
     
  10. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Pierwsze słysze. Powinienes wsadzić laser i powinien chodzić.
     
  11. k0cur

    k0cur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak też zamierzam zrobić, Dzięki za odp.
     
  12. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    To wymień i powiedz czy działa.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kolega wskazał ci miejsce zworki, laser wkładasz i konsola działa jak nówka sztuka:)
     
  14. k0cur

    k0cur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko jest OK, wymieniłem laser i napęd śmiga aż miło :D
    Dzięki wielkie za pomoc.
    Pozdrawiam.
     
  15. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    k0cur - widocznie jestem idiotą, bo mi nie działało. Gz i pozdro.
     
Wczytywanie...

Poleć forum