1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

karta graficzna

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Mućka, Sierpień 7, 2011.

  1. Mućka

    Mućka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    cześć
    jaka karta będzie pasowała do płyty głównej Asus P5VDC-TVM SE
    cena bez znaczenia. myślalem nad geforcem 8800 ale nie wiem czy bedzie pasować.
    z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Z tego co widze plyta ma integre i port pci-ex 16 wiec kup grafike na ten slot. Najlepiej najtansze co sie da i tak na tym nie pograsz

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Każda z PCI-Express ;) Zależy od reszty podzespołów ( ogólnej mocy kompa ) i do jakich gier chcesz ją używać. Nie należy kupować zbyt mocnej karty, bo np CPU i RAM mogą Cię ograniczać.
     
  5. Mućka

    Mućka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ram bedzie 2 gb, jaka karte byscie polecili najlepiej geforca narazie jest 6600 gt
     
  6. Mućka

    Mućka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i jeszcze jedno czy jesli mam magistrale 64 bity to moge dać karte z wieksza magistralą?
     
  7. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Podaj całą specyfikacje komputera razem z zasilaczem. Jak podasz to się pomyśli co tam wsadzić.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak masz 6600 to nie pakowalbym juz nic wiecej. To naprawde szkoda kasy za bardzo niska wydajność. Zasilacz musisz .koniecznie sprawdzić czy da rade mocniejsza grafike lub czy ma dodatkowe zasilanie dla kart graficznych

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  9. Mućka

    Mućka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    DualCore Intel Core 2 Duo E4300, 1800 MHz (9 x 200)
    Asus P5VDC-TVM SE
    512mb ram
    nvidia geforce 6600
     
  10. Mućka

    Mućka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zasilacz feel I350ATX
     
  11. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam tego samego procka, jak najbardziej nadaje się do podkręcenia. Na seryjnym wiatraku u siebie mam go ustawionego na 2.4Ghz, zero problemów. Jeśli chciałbyś mocniejszą kartę to potrzebujesz płyty głównej z szyną 128bit. 64bit-owa będzie ograniczała każdą grafę jaką kupisz, niezależnie od mocy GPU. Radzę zainwestować w nową płytę główną a potem zbierać kasę na nową grafikę.
     
  12. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja bym zastanawiał się w tym przypadku czy nie odkładać już kasy na nowego kompa.
     
  13. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Dokładnie tak jak poprzednicy mówią na tym kompie już nic nie podziałasz , ja mam C2D E7600 + Gigabayta n650SLI + GF 9600GT 1gb/256BIT + 2gbramu + 250gb SATA2 i powiem ci że to już nie jest dobry komputer średniak w swojej średniej klasie , tak że ty ze swojego kompa to już nic nie wyciągniesz może GTA SA na full ale to też może być ciężko , więc jak to ma być do grania to zbieraj na nowy , bo to się nadaje tylko praca/internet/muzyka
     
  14. Mućka

    Mućka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki, zbieram na plyte glowna grafike i ram, jak sie uda to podkrece procek
     
  15. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podkręć procka na 3.90 Ghz (ilość V to równo 1.4000V) na domyślnym wiatraczku, temperatura w spoczynku wynosi 40C a podczas grania nigdy nie przekracza 65C. W karcie też możesz podkręcić na wbudowanym wiatraczku GPU o 50 mhz, ewentualnie 100 ale wtedy byś musiał co 5 mhz sprawdzać jak z temperaturą. Dokup 2 Gb ram. Dysk to nie wiem, zależy czy dużo danych trzymasz.
    PS-Nie podałeś modelu zasilacza, stąd nie wiem czy to wszystko wytrzyma, i czy nie będzie bluescreenów.
     
  16. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Zasilacz to dno , kupiłem tego kompa 1,5 roku temu za dość małą kasę ( sam sobie go poskładałem ) za 1600zł z napędem Lg super multi i obudową Tracera , wiem że ten procek dużo wytrzymuje ale płyta się mocno grzeje mam już 5 wiatraków razem z zasilaczem i kartą , i dopiero teraz temp jest ok bo wcześniej 3 wiatraczki nie dawały rady dołożyłem na radiator z płyty i na tył obudowy i jest jako tako , musiał bym dać mega wentylator na boczną obudowę , zasilacz jakiś 500w z dużym wiatrakiem ( teraz Tracer 450 ale to nie za dobry akurat do tego sprzętu więcej już nie ) i wtedy bym podkręcił procek na razie jest tylko 3.06 , daje rade ale mogło być lepiej , ten sprzęt dal kogoś nie wymagającego jest dobry i tani bo jak sam teraz go poskładasz to nie wyjdzie cię więcej niż 110zł bez obudowy i napędu może nawet taniej , Pozdro ogólnie jak ktoś nie ma kasy to polecam taki zestawik jak mój ale jak chcesz mega grafiki i płynności to musisz kupić coś lepszego min. quad 3.06 albo i7 , i GTX ale koszta potem też są mega i moje doświadczenia lepiej nie inwestować w kompa do grania, za dużo kasy pochłania lepiej kupić konsole stracić trochę na grafice ale zyskać na kasie i czasami na nerwach ( wiadomo sterowniki błędy itp.) Pozdro i dzięki 65userow za rade
     
  17. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Quady jak dla mnie są już za stare. Teraz dla graczy to raczej I5 lub I7 + jakiś geforce z serii GTX
     
  18. Mućka

    Mućka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kupilem plyte glowna, w sklepie gosc powiedzial z 8gb ramu i geforca z serii gtx 5-- bez problemu uciagnie
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No tak tam miales ddr 1teraz pewne masz 2 zasiacz najlepej wymienic miesjca jak to nie firmowe gowno. Procka tez trzeba by zmienic na serie z rodiny i

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  20. Mućka

    Mućka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    procek wezme od taty, jak narazie intel i5 wystarczy, ram 4gb pozniej dokupie jeszcze 4gb, grafika bedzie geforce gtx ale jeszcze nie wiem jaki, zasilacz tez bedzie nowy
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No to już mówimy o wymianie całego komputera, a nie grafiki;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum