1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

...:: Kiepskie działanie gier x360 ::...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez PonczeQ, Luty 18, 2009.

  1. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Witam. Pisałem już tematy dotyczące tego samego problemu, no ale nie zostały rozwiązane. Otóż gry typu GTA IV bardzo źle mi chodziły, więc wysłałem konsolę na wymianę na inną nową. Dostałem nową inną, bo mam inne numery seryjne i dalej GTA IV mi zmula - na youtube.pl są gameplay'e, gdzie wszystko chodzi idealnie. Grę nawet kopiuję na dysk i jest to samo. Konsolę mam Falcon z iXtreme 1.5. Myślałem jeszcze, że jest to wina nagrywarki, więc kupiłem najlepszą pod gry dla X'a, czyli Pioneer DVR-216D. Nagrałem inny obraz GTA IV, którego wszyscy polecają, że ładnie chodzi, czyli wersja GTA IV Icon. Gra mi chodzi dalej kiepsko, wręcz masakrycznie. Dodam, że inne gry,. typu Fifa 09 też mi zmula, ale tylko na replayach... Nie wiem co robić... Czy jest sens wysyłać nową konsolę 2 raz i dostać to samo? Proszę o jakąś pomoc... Pozdrawiam...

    PS: Nagrywam na płytach Verbatim DVD+R DL z prędkością 2,4 IMGBurn...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AdrianoKrK

    AdrianoKrK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    moze cos z tv?? no bo jak nowa to nie powinno tak byc!!
     
  4. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mam GTA oryginałkę, ale mi też muli, na multi coraz częściej mam po 10 fps... Czy z konsolką jest coś nie tak?
     
  5. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    No ale jak z TV - ma coś to do rzeczy?? Mogę spróbować podpiąć pod stary CRT... Ale no nie wiem... Niech ktoś pomoże?? A możliwe, że jakiś podzespół mi inny wsadzili czy coś??

    EDIT: Forza Motorsport 2 i Call of Duty World At War chodzą idealne płynnie, więc?? To nie wina TV...
     
  6. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    jezuuu to wina konsoli ale nic z tym niezrobisz,kazda tak ma...


    a ze numer seryjny to nic nieznaczy mogli wsadzic twoje czesci do czyjejs budy
     
  7. AdrianoKrK

    AdrianoKrK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    jak działaja inne gry płynnie to juz nie wiem!! przczeczysc płytke !! najwyzej zapukaj do serwisu
     
  8. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mnie czasem CoD5 w@w tnie...
     
  9. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Na pewno nie wsadził moich części, bo zanim mi dostał ode mnie paczkę to ja już miałem nową u siebie w domu - a GTA IV każdemu źle nie chodzi - tego mi nie wciśniecie... Wystarczy spojrzeć na gameplay'e na youtube.pl.

    EDIT: Akurat przeczyszczenie płytki by pomogło - mam juz 4 wersje GTA IV i każda chodzi tak samo, no to bez jaj...
     
  10. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A skąd pewność że to gameplay z X-a? Może jest z PS3?
     
  11. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Trochę to jest denerwujące, jak grasz w GTA4 i nagle 5 fps wyskakuje...
     
  12. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Ja nie mam tak, że do 5 fps spada, tylko po prostu cały czas tak chodzi i muli - tyle co w nocy mam normalnie w miarę... A pytałem kolesia z tego forum, jakiegoś admina chyba, to z tą samą wersją GTA IV chodzi mu idealnie płynnie bez zająknięć... No to?

    EDIT: A co do PS3, to na nim GTA IV chodzi o 5 klatek/s wolniej niż na x'ie - takie są oficjalne testy producenta...
     
  13. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No to już nie wiem mi tnie jak jest akcja wielka ale też można zauważyć wzrost fps-ów w pomieszczeniach a na zewnątrz. Ale nie przeszkadza mi takie minimalne cięcie bo już mam 70% gry;)
     
  14. AdrianoKrK

    AdrianoKrK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    przejdz sie do serwisu gdzies w poblizu Ciebie i sie dowiesz co jest najwyzej nie tak!! i po sprawie najwyzej naprawisz
     
  15. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Nie mam serwisu w mieście... A do allegro do typa wyśle i jak dostane to samo to co?
     
  16. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Takie wysyłanie w kółko nie ma sensu, jeśli problemem jest tylko GTA to olej to, ten typ tak ma. No chyba że problem sprawiają też inne gry.
     
  17. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Aż takiego problemu to nic mi nie stwarza - zaraz idę do innego nieznajomego typa w moim mieście i obczaje jak mu na oryginale chodzi :)
     
  18. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ooo no to jak sprawdzisz to zdaj relację bo jestem ciekaw czy na prawdę u Ciebie tak kiepsko chodzi czy to może tylko Twoje odczucie;).
     
  19. kotiv

    kotiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pewnie jak Microsoft Wymienił Ci konsole to wgrali iXtreme 1.4 :):)
     
  20. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie jesteś w temacie on to wysyłał do sprzedawcy na allegro a nie do MS.;)
     
  21. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Informacja sprzed chwili - właśnie byłem u gościa, który ma GTA IV na Premium Falcon z dyskiem 20 GB - u niego idealnie wręcz chodzi oryginalne GTA IV - pożyczyłem do siebie i cóż widzę?? Zero różnicy - czyli na 100% mam coś z konsolą, może wersje z września są coś nie teges, bo on ma z sierpnia...
     
Wczytywanie...

Poleć forum