1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kiepskie krawędzie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez milczar111, Lipiec 21, 2010.

  1. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam mam jakiś dziwny problem z grafika w grach. W grach są nie wygładzone krawędzie. Nie wiem czy to wina ustawień? Proszę o jakieś rady. Zamieszczam kilka fotek. Tylko proszę nie patrzeć na jakość zdjęcia a na krawędzie modeli.


    ImageShack(TM) slideshow


    Zdjęcia z gier Metro i Gta. Najnowszy Lt
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Arii

    Arii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    327
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    Grasz na HDMI czy AV?
    Krawędzie mogą być źle wygładzone gdyż o ile mi wiadomo konsola nie posiada takiej opcji ;) jak wygładzanie krawędzi. Usiądz nieco dalej od telewizora a obraz będzie na pewno lepszy :)
     
  4. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
  5. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    konsola posiada taką opcje jak "wygładzanie krawędzi", choć nazywa się to raczej Antyaliasingiem :D
    , w tej generacji konsol jest on bardzo słaby, ponieważ do tego trzeba mocy obliczeniowej, a nasze konsole itak już ledwo wyrabiają, to norma w aktualnie najnowszych konsolach, oczywiście są wyjątki, gry które nie wymagają dużo zazwyczaj mają większą rozdzielczość/lepszy aa, lub też jeśli jest tragicznie, to producenci ładują do gry mase blura, by jakoś to wyglądało :p czego na komputerze nie uświadczymy w takim stopniu, daje ci link do listy gier na xboxa360 i ps3, możesz tam sprawdzić sobie w jakiej rozdzielczości natywnej są gry, oraz jaki antyaliasing w nich działa :)
    List of Rendering Resolutions + basics on hardware scaling, MSAA, framebuffers - Beyond3D Forum

    Ps. powiem ci, że jeżeli się przeniosłeś z komputera to takie odczucia są niestety na miejscu, pamiętam to samo u siebie, miałem komp z 2007 roku, xbox kupiony w 2009, podłączyłem, odpalam gta w które grałem wcześniej na kompie w 1920x1080, patrze a tu ku moim oczom jedna wielka pikseloza, pomyślałem sobie "po cholere ja kupiłem xboxa, mój stary komputer jest lepszy -.-' ". Przyzwyczaisz się ^^
     
  6. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak mam kabel HDMI. Dzięki już się bałem że coś nie tak z konsolą. Dzięki za odpowiedzi.
     
  7. milosztor

    milosztor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Toruń
    A ja taki mały offtop zrobię. Na screenie widzę, że masz GTA po polsku. Nigdzie na allegro.pl nie widzę tej gry spolszczonej... Jest w sprzedaży polska wersja?
     
  8. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    nie, jest do ściągnięcia :D
     
  9. milosztor

    milosztor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Toruń
    Czyli oficjalnie w sprzedaży nie ma PL?
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    nie ma , spolszczenie na xboxa zrobił nasz użytkownik z forum ;)
     
  11. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Ale jak znasz trochę języka, to się połapiesz. Ją mam eng i nie narzekam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum