1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka problemow

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Lukdus, Grudzień 29, 2009.

  1. Lukdus

    Lukdus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatnio na allegro kupilem xboxa napiasane bylo ze jest przerobione no to ja ok super.
    Odbieram od niego wlasnorecznie xboxa i pytam jaki soft jest wgrany to on nie wiem ale gry nagrane chodza...
    Wiec 1 pytanie jak mozna sprawdzic jaki soft i wersja jest wgrany??
    2 pytanie brzmi takie iz sciagnalem assasina 2 i pokazuje jak uruchomie obraz xbox 360 i tyle.z tego co poczytalem po necie to ma wave 4 i potrzebne jest active iso a mam hitachi lg naped wiec pytam co trzeba zrobic bym w to zagral i czy ktos da link do active iso na hitachi lg??
    3.zaraz sciagnie mi sie fable 2 i pytanie czy bede tez do tego potrzebowal tego tez cos specjalnego;p by poszlo:D??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jeśli masz napęd hitachi to maksymalny możliwy soft to 1.51 ( na tym napędzie działa każda gra bez paczowania , nie ważne czy to wave 3 czy 4 ) . Jeśli nie działa Assassin Creed 2 to prawdopodobnie masz niższy soft ( 1.4 lub 1.5 ) i musisz paczować gry do wave2 lub znaleść kogoś kto przerobi do 1.51 . Activate.iso jest tylko dla ixtreme 1.6 . Przed nagraniem gry sprawdż wave w programie abgx360 ( poszukaj w google lub tutaj jak skonfigurować program ) spróbuj spaczować grę do wave 2 i nagraj . I napisz czy działa . Ewentualnie możesz w abgx360 sprawdzić jedną z gier które działają jaki ma wave .
     
  4. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja tak samo miałem za ACII, ale ściągnąłem activate.iso i po sprawie. A co do przerobienia się nie orjętuję.
     
  5. Lukdus

    Lukdus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    więc możesz też mieć 1.4 ( paczujesz do wave1 ) . Najlepiej sprawdz jedną lub dwie płyty z grami które działają w abgx360 jaki gra na płycie ma wave i nie bdzie potrzeby tracić kolejnej płyty . P.S. a czy dobrze nagrywasz ? tzn. nie plik *.iso tyko musisz zaznaczyć do nagrania plik *.dvd , no i nagrywana gra musi mieć taki region jak konsola ( PAL , NTSC ) lub Region Free
     
  7. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mi kiedyś taki błąd wyskoczył na GTA4, a konsole mam nieprzerobioną.
     
  8. Lukdus

    Lukdus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli chcesz powiedziec ze zamiast iso co ma 7.20g mam zgrac plik dvd ktory ma 4k?? czy mam zgrac obydwa??;p
     
  9. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    nagrywasz programem imgburn albo clonecd . Podczas wyboru pliku wybierasz do nagrania plik *.dvd ( ten co ma kilka kiloditów ) i nagrywasz na DVD+R DL , najlepiej prędkością 2x . Zanim nagrasz kolejną płytę sprawdz te , które masz programem abgx360 jaki na płytach z grą jest wave .

    @edit: tu masz tutorial krok po kroku: http://peb.pl/microsoft/633501-tutorial-nagrywanie-gier-xbox360-abgx360.html
     
  10. Lukdus

    Lukdus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wlasnie myslalem ze zle nagrywam ze plik iso a nie dvd ale okazalo sie ze dobrze czyli dvd...sprobuje spaczowac do wave 1 bo 2 to pokazuje tak jak na zdjeciu bylo;/
     
  11. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    W poście wyżej podałem link do ustawień abgx i jak nagrać grę , aby nie tracić płyty sprawdż programem abgx360 którąś z działających gier na płycie jaki gra ma wave i dopiero spaczuj .
     
  12. Lukdus

    Lukdus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywalem na 1,2,3,4 i lipa pokazuje to samo....a co do abgx to pokazuje mi jedynie ze w tej grze powinien byc inny wave czyli oznacza ze ogolnie gra jest prawidlowa wiec zastanawiam sie tera moze czy kolo od ktorego kupilem zrobil mnie w konia i sciemnil tylko ze jest przerobiony??
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Sprawdż programem abgx360 jakąś grę która działa ( oczywiście pirata ) jaki ma wave . Jeśli jak piszesz powyżej , że abgx pokazuje , że powinien być inny wave w grze to gra prawdopodobnie jest spaczowana albo obraz gry jest żle zripowany lub używasz starej wersji abgx który nie obsługuje wave4 . Ściągnij nowego abgx360 i sprawdż jeszcze raz . Jeśli działa jakakolwiek kopia zapasowa gry ( pirat ) to przeróbkę masz na pewno tylko tak jak pisałem na początku sprawdz na grze która się uruchamia jaki ma wave .
     
  14. Lukdus

    Lukdus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W tym rzecz ze nie mam gry pirata ktora by mi chodzila bo AC II bedzie moja 1 gra pirat ktora chce zagrac;/
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    No to powodów może być kilka . Np. żle nagrana gra , lub może nie masz przerobionej konsoli . Bo jeśli nagrałeś grę kilka razy i spaczowałeś po kolei do wave 1 , 2 , 3 i uruchamiałeś nie paczowaną ale z płytą activate.iso to może nie masz przeróbki . Chociaż jeśli masz napęd hitachi to maksymalna przeróbka to 1.51 i activate.iso nie jest potrzebne bo każda gra się uruchomi więc albo masz przeróbkę 1.5 ( paczujesz do wave 2 ) lub 1.4 ( paczujesz do wave 1 ) jeśli żaden sposób nie działa to prawdopodobnie konsola jest nie przerobiona .
     
Wczytywanie...

Poleć forum