1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka ptyań o X360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Farmer, Maj 4, 2008.

  1. Farmer

    Farmer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam kilka pytań, głównie odnośnie przeróbki konsoletki. Mam zamiar zakupić X'a w wersji Arcade. (głównie dlatego, ze wali mnie zabawa z XBL-kasy nie mam). No i po niedługim czasie przerobić. Więc zaczynamy:

    -czy jest jakiś sposób żeby przerobić konsolę bez utraty gwarancji?
    -jest jakiś sposób na ominięcie sławetnego ROD?
    -co tracę po ew. przeróbce X'a?

    Pozdrawiam, przepraszam za takie głupie pytania ale fachowcem nie jestem :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Kilka ptyań o X360

    1.Microsoft coraz częściej wysyła konsole, ale teoretycznie gwarancji nie stracisz gdy ściągniesz plombę za pomocą suszarki.

    2.Falcon raczej rzadko to łapie, ale jeśli konsola będzie stać w przewiewnym miejscu (a nie w szafce) to nie powinno się nic stać.

    3.No to gwarancję (jak już napisałem microsoft często odsyła konsole) no i masz to ryzyko banana na live, choć jak na razie nic ci nie grozi.
     
  4. Farmer

    Farmer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka ptyań o X360

    No dobra, trochę mi rozjaśniłeś ale czym się różni flash od modchipa? I co jest najlepsze.

    A jak właściwie wyglądają te plomby, to są takie małe naklejeczki, tak? No to w sumie spoko, ściągnę suszarką, sflashuje, a jak się zepsuje to oddam na gwarancję. A później trzeba to jakoś specjalnie przyklejać czy zwyczajnie żeby zaklejało "złączenie" plastiku?

    A w ogóle arcade to dobry wybór? Raczej nie myślę grać po sieci, bo pewnie i tak nie będę mógł :p

    Btw. co to falcon?
     
  5. mateusz_gosc

    mateusz_gosc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  6. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Kilka ptyań o X360

    Falcon - plyta z porcesorem wykonanym w 65nm (stare byly w 90nm i sie bardziej grzaly)
    Chip czy Flash - oczywiscie ze flash
    Plomba - srebrna naklejka z napisem MICROSOFT
     
  7. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Kilka ptyań o X360

    falcon to nowe płyty główne (procek 65nm i HDMI), a arcade to dobry wybór. Dysk prędzej czy później będziesz musiał kupić ale na dzień dzisiejszy arcade najbardziej się opłaca. A Live też pograsz gwarantuje ci to ;)

    chip to w 100% tracisz gwarancję i masz bana. Więc flash ixtreme 1.41 najlepszy.
     
  8. Farmer

    Farmer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka ptyań o X360

    a na flashu nie tracę? o_O Czyli jak to się odbywa?

    Bo mam do wyboru albo brać arcade za 699zł i przerobić za 70 albo już przerobioną nówkę za 739zł i tak się zastanawiam co lepsze, chyba lepiej obadać nówkę i wtedy ja przerobić.

    Wszystkie arcade mają falcony czy może będę musiał specjalnie wybrzydzać? :p
     
  9. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Kilka ptyań o X360

    1. W przeciwieństwie do chipa flashem nie ingerujesz fizycznie w konsolę, więc jest szansa że tej gwarancji nie stracisz (jeśli ściągniesz dobrze plombę)
    2.Wszystkie arcade mają falcona, bierz nowego i flashuj.
     
  10. Farmer

    Farmer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka ptyań o X360

    Aha, no to dzięki bardzo za informacje. Gdybym coś jeszcze chciał to napiszę ;) a tak z czystej ciekawości, jak wygląda ten flash? wkładają płytkę i jest czy jak? :p
     
  11. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Kilka ptyań o X360

    Tak w skrócie to podłączają napęd do pc, i wgrywają firmware w dosie.
     
  12. Farmer

    Farmer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka ptyań o X360

    No i tak jak mówiłem. Czy brak HDD wpływa jakkolwiek na komfort rozgrywki, coś tam słyszałem o teksturach w GTA IV, że się nie doczytują. a kolejna kwestia to ta, ze nie wiem jaki flash byłby najlepszy (przypominam, że będę brał Arcade, gdyby miało to jakieś znaczenie )
     
  13. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Kilka ptyań o X360

    Brak HDD to dłuższe czasy ładowania, a jeżeli chodzi o flash to iXtreme jest najlepszy :)
     
  14. Farmer

    Farmer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka ptyań o X360

    Ok. Ale jakaś wersja tego flasha jest najlepsza? czy po prostu brać najnowszą? :p


    Na innym forum doczytałem się, że Microsoft sprawdza update biosu (?) i gdy wykryją, że coś nie tak, odsyłają konsolę. To prawda, bo jakoś nie chcę mi się w to wierzyć.
     
  15. mateusz_gosc

    mateusz_gosc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Kilka ptyań o X360

    uptade biosu ?? :D :eek:


    microsoft sprawdza kiedy był wgrywany firmware ... jeśli nie zgadza się z datą produkcji konsoli wtedy odsyłają i płacic 300 czy tam 500 zeta za kuriera .... oczywiscie nawet jesli wgrasz oryginalny firmware napedu to sprawdza kiedy był wgrywany...

    nie wierzysz ? to sflashuj ... wgraj oryginalne firmware i wyslij ... ;]

    PS. nawet na tym forum o tym było ..
     
  16. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Kilka ptyań o X360

    nowsza=lepsza Czyli bierz 1.41
     
  17. Farmer

    Farmer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka ptyań o X360

    "uptade biosu ??" Bóg wie jak to się zwie . Tzn. powiem tak, z tego co zrozumiałem mogę flashować iXtreme, jeżeli (odpukać) padnie to wtedy przylecieć na forum z płaczem tak?
     
  18. mateusz_gosc

    mateusz_gosc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Kilka ptyań o X360

    nie padnie jeśli masz xboxa (falcon) z prockiem 65nm oraz w odpowiednim wentylowanym miejscu i najlepiej pionowo żeby stał oraz podłożona podstawka żeby wiatraki zasysały zimne powietrze ... nie padnie jszcze jak będziesz używał dobrych płyt ... a jak padnie to możesz zaryzykowac wysłac do M$ ale lepiej nie :p
     
  19. Farmer

    Farmer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka ptyań o X360

    Ok, a ma wpływ ile gram? bo nie mam zamiaru robić sesji po 20godzin, max. 8 :p

    A tak w ogóle to słyszał ktoś już o awarii Arcade? Bo słyszałem coś, że pamięć się przegrzewa.

    Po chwili namysłu doszedłem do wniosku że sobie go walnę na biurko w pionie i podepnę do monitora, nie będzie niczym osłonięty poza tym, że biureczko stoi w kącie, chyba tyle powietrza wystarczy konsoli.

    P.S. Mają wyjść jakieś X360 z płytami JASPER?
    P.S.2 Gdybym przeflashował Ixtreme a konsola by padła, to czy jest jakaś możliwość ponownego wgrania firmware?
     
  20. zaku666

    zaku666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Kilka ptyań o X360

    miejsce postawienia kosoli sam musisz wybrac - Ja osobiscie mam Ja we wnece w regale w ktorej wczesniej miescila mi sie wieża + drukarka + 1 glosnik - teraz jest tylko Xpudlo.

    plyty JASPER maja wyjsc ale ze nowe modele beda wychodzic to wiadomo bedzie JASPER to znow nad czyms zaczna myslec, falcony sa juz bardzo malo awaryjne wiec moim zdaniem mozna brac bez obaw.

    mozna powrocic do oryginalnego firmware trzeba miec tylko klucz od oryginalnego i nie uszkodzone plomby - aczkolwiek malo jest odwaznych co wysylaja po takim zabiegu konsole do serwisu M$.
     
  21. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Kilka ptyań o X360

    [quote-zaku666]miejsce postawienia kosoli sam musisz wybrac - Ja osobiscie mam Ja we wnece w regale w ktorej wczesniej miescila mi sie wieża + drukarka + 1 glosnik - teraz jest tylko Xpudlo.[/quote]

    Powiem ci tylko że jest to dość nie bezpieczne, no chyba że nie masz tylnej ścianki w regale. Gdy ta ścianka jednak jest, to gorące powietrze wypuszczane przez konsole kumuluje się w tej wnęce i dodatkowo nagrzewa konsolę.

    Najlepiej postawić konsolkę NA regale ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum