1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytac przed zakupem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez zaplutek, Listopad 3, 2008.

  1. zaplutek

    zaplutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Wiec tak zaczne chce sobie kupic konsole na 90 % bedzie to xbox360 a na 100 % jutro kupic che bo mam wolne i mam kilka pytan

    1. Niewiem czy nowa czy uzywana , czytalem tu na forum ze te po sierpniu 2008 sa mniej wadliwe ale przerobka kosztuje duzo . Duzo czytalem o przegrzewaniu sie ja raczej bede malo grac 1-2 na dzien to napewno max i to raczej tylko na weekendzie wiec mam tu pytanie czy jak kupie uzywana to bede mogl miec wgrany taki soft zeby spokojnie grac nawet przez internet bez bana ?

    2. Zakladam ze mam juz przerobiona konsole i chcialbym pograc online np pesa 2009 czy sie poprotu lacze gram czy tak jak na pc trzeba miec klucz rejestracyjny zarejestrowac sie itp . Czy w kazda gre moge grac online majac kopie ?

    3. Mam tv plazme 40 cali , czy grafika bedzie bardzo wyrazna i ladna ? Czy bede mogl ogladac filmy nagrane z kompa ?

    4. Czy jest roznica w grafice meidzy xboxem360 a ps3 ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    umiem odpowiedziec na 4 i 5 pytanie, bo o tym vos wiem.
    4 jak masz monitor fullHD 1920x1080 to masz ładny i czysty obraz. Jak masz oczywiscie fullhd hd... Ale mysle, ze bedziesz pod wrazeniem ( dobrym :) )
    5 PS3 ma uklad seryjny, taki jak do komputerow albo nVidia geforce 7900gtx lub 2 Slabsze karty!
    a xbox ma scalony uklad ATI 500 mhz i jest na serio szybki i wydajny :)
    pozdrawiam&mam nadzieje ze pomoglem jako jeden z mlodszych i nowych uzytkownikow :p
     
  4. zaplutek

    zaplutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Niestety niemam full hd , jak kupowalem to wszyscy pisali i mowili mi ze nie bedzie zadnej roznicy miedzy ful hd a ready hd , jutro kupie konsolke przekonam sie ale nie wiem nadal jaka :)

    Nowka z dwoma grami 130 F a uzywana pewnie z 80 F ale stara pewnei taniej sie przerobi
     
  5. Mizuro

    Mizuro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    yO
    1.Najlepiej kupić nową z wymienionym napędem+ixtreme 1.41
    Nigdy nie wiadomo czo po zakupie używanej konsole będzie żyła 1rok czy jeden dzień.
    Koszta nowego Arcade oscylują w granicach 550-600zł ,a koszt wymienienia napędu na nowy(stary dostajesz z powrotem) i wgrania flasha to od 200-300zł.
    Na takich warunkach jesteś pewien ,że nie kupujesz kota w worku ponieważ wszystko jest nowe i nikt nie robił z tym nie wiadomo czego.
    2.Musisz założyć konto na live i kupić pakiet "gold"(pre paid* jak do telefonu lub World of warcraft)gdyż dylko on umożliwia grę po sieci i oczywiście posiadać grę.Aby nie załapać bana nie graj w gry które jeszcze nie miały swojej premiery i bądz pewien ,że konsola ma wgrane ixtreme 1.41(najlepiej)
    3.Jeśli chcesz mieć najwyższą jakość polecam telewizor obsługujący standard HD/Full HD 1080p.
    Jeśli Twój ix będzie posiadał odpowiednie kodeki to owszem nic nie stoi tym filmom na przeszkodzie.
    4.Po obecnym zakupie ixa posiadam obie te konsole i szczerze mówiąc nie zauważyłem większych różnic.
     
  6. zaplutek

    zaplutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Bylem w sklepach i jak zwykle rozmowa ze sprzedawcami ktorzy chca pomoc naprawde nie umieja , po przejrzeniu tego forum wiem co chce pytam w sklepie czy kosnola jest z wyjsciem hdmi ( oni niemaja pojecia pudelka otworzyc niemoga ) pyta jaka data ....jaki zasialcz.... jednyne co umieja to jakie gry moge dostac za friko , i najczesciej odpowiadali ze wersja arcade jest bez hdmi a ja cyztalem tu ze jest taka juz sam niewiem zglupialem myslalem ze to bedzie latwe pojde kupie i juz . W jednym sklepie pudelko widzialem wygladalo na nowe ale nie widzialem tam zadnych danych o produkcji czy zasialczu . Jak to najlepiej zrobic ???? A i jeden jeszcze powiedzial ze wersja bez twardego dysku jak jest to przez neta nie bede mogl pograc ........ Jedne serwis mam w miescie gdzie przerabija kosnole to odrazu mi powiedzieli ze jesli nowa to nie przerobia a stare kosnole za okolo 100 funciakow....
     
  7. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Słuchaj, sam byłem dzisiaj w Media Markcie i Saturnie szukałem daty produkcji (MFR) i LOT. I taka sytuacja:
    podchodzę do pudełka premium i szukam MFR, przez to "okienko". A że je trzeba odgiąć troszke to facet sie pyta czy coś pomóc. a ja na to, że tak. Nie wie pan czy wszystkie to Falcony? A on do mnie takim tekstem:
    "Wszystkie napędy DVD to Falcony..." Myslałem że ja się tam poleje ze śmiechu...!! :D

    Xbox:
    Arcade- HDMI, Brak dysku
    premium 60Gb - HDMi, dysk 60Gb
    Elite - 120 GB i HDMI

    99.9% ma juz HDMi!

    P.S.

    jesteś w Anglii?? :p
     
  8. zaplutek

    zaplutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Tak jestem w anglii i bardzo chce kupic sobie konsolke dysk twardy raczej wogole mi nie potrzebny wiec arcade mi spokojnie wystarczy no ale hdmi to musi byc bez tego to mnie wogole taka konsola nie interesuje w piatek znowu ide kupic beda nowe gry w zestawach zapewne bo to fable 2 falout 3 nie pdobaja mi sie midnight club la chce wziasc i jeszcze jaka jedna nowa zestaw taki 150 f a z jedna gra 130 f .
     
  9. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Wszystkie Arcade maja HDMi i nie słuchaj tych debili :)

    W Anglii łatwo kupić jeszcze z BenQ, czyli na kartonie pisze jaki jest numer LOT(chyba mniejszy od 813 to benq, a większy LiteOn, ale sprawdź w odpowiednim temacie). Wydaje mi się że znajdziesz coś z przerabialnym napędem..., bo tam sporo X360 leży na półkach sklepowych
     
  10. zaplutek

    zaplutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    To ja juz nie rozumiem najpierw czytam ze najlepsze konsole to sa te od wrzesnia bo sa bezawaryjne a teraz czytam zebym suzkal benqu... Ja jzu jestem mocno pogubiony czekam z zakupem do piatku i tak bo jutro pracuje


    ps znalazlem informacje na forum ze bez otwierania pudelka nie poznam jaki jest naped
     
  11. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Z tym napędem to ja nie wiem.
    jest tak: Konsole po 27 sierpnia 2007 są z Falconami :) Słyszałem że są problemy z jakimiś dyskami. I na tych nowszych nie mozna polegać na hackowaniu dysków ( hackowaniu? xP ).
     
  12. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Falcon-mało awaryjny jest od sierpnia 2007 do teraz, wcześniejsze chorują na ROD
    BenQ jest kwietnia 2008(BenQ można Flashować)
    Od maja do teraz są z napędem LitreOn(nie można flashować)

    Czego tu nie rozumiesz?
     
  13. maxim007

    maxim007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2007
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Odpowiem, tak raczej staraj sie kupić nowa konsolę, najlepiej u kogoś kto siedzi w temacie od dawna, kto da tobie jakąś gwarancje rozruchową. Możesz tez sam kupić i dac takiej osobie do wglądu, no ale tu pozostajesz z problemem jaki naped, nr seryjny itd.,... ( takie osoby napewno znajdziesz na forach, tylko poszukaj)
    Pytanie odwieczne ps3 czy x360. Fajnie gdyby xbox miał bluraya, no ale nie ma.
    Weź kalkulator i sobie policz co sie oplaca kupuc a odtwarzacz bluray kupisz za 500zł. Grafika powala na jednym i drugim ( HDMI podstawa!!!!!!), ja róznicy pomiędzy maszynkami, szczeże nie widzę, jak grasz i tak trudno ogarnąć wszystkie szczegóły. Na X360 ponoć gry chodzą szybciej no i jest więcej szczegułów np.: w ps3 lecą po niebie 4 ptaki ,a po ziemi pełza 5 robaków, a tymczasem w x360 jest 8 ptaków i 10 robali.:)
     
  14. zaplutek

    zaplutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Czekam w piatek na zestawy z GOW 2 i kupie jaka by nie byla ta konsola fajnie jakby mozna bylo jakos po tym numerze na pudelku poznac z napedem benqu to bym poprosil pewnie by mi wktoryms sklepie poszperali
     
  15. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Można poznać po napisie na pudełku na 99% czy to benq czy nie. Masz tam LOT 8xx , poszukaj do którego numeru były BENQ wydaje mi się że max LOT 813 czy jakoś tak.
     
  16. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Pytanie z innej beczki - jesteś w Anglii i chcesz przerabiać konsolę? :eek: Przecież to jest szczyt złodziejstwa. U was gry kosztują po 30 funtów, a zarabiasz pewnie z 1500-2000f. My mamy inne warunki, gry po 250zł przy średnich zarobkach 1200zł. Szczyt bezczelności ???

    Czy ty nie rozumiesz, że na pudle masz podany numer LOT? Jeśli LOT będzie np. 810, to konsola jest przerabialna, jak powyżej 813 to nie. Tego tu nie rozumiesz? Na każdym pudle z xboksem masz naklejkę z kodem kreskowym. Na tej naklejce jak nietrudno się domyśleć jest kod kreskowy, a w prawym górnym rogu naklejki widnieje napis:

    LOT NO: XXX

    Jeśli będzie:

    LOT NO: 812 (albo mniejszy) to znaczy, że konsole da się przerobić

    A jeśli:

    LOT NO: 813 (albo większy) to się nie da przerobić.
     
  17. zaplutek

    zaplutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Dzieki za odpowiedz

    Tak jestem w Anglii i to moja sprawa co robie , kupuje gry oryginalne te ktore szanuje a ze jestem raczej graczem niedzielnym to w kazda pogram godzine i koniec sa oczywiscie wykatki . I zebys sie niezdziwl jakie w anglii jest piractwo na targach jest mnowstwo stoisk z grami po 2 F i sa najbardziej oblegane . Jezli stac kogos na zakup konsoli to powinno go stac i na zakup gier jesli masz takie rozumowanie
     
  18. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Tyle, że u nas w Polsce jedna gra kosztuje prawie tyle co 1/2 ceny xboksa... Zawsze mówię każdemu, kto z takim twierdzeniem wyjeżdża do mnie, że chyba nie wie, że istnieje coś takiego jak kredyt albo raty. To, że ktoś bierze na raty xboksa i spłaca przez 2 lata te raty po 30zł miesięcznie, nie znaczy, że stać go na grę za 250-270zł. Wszak jest to duży wydatek i na raty się go nie weźmie.
     
  19. zaplutek

    zaplutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    A jakby kosole byly po 1 zł .... wyglada to tak jakby ktos kupil tania konsole i nie byl swiadomy ile kosztuja gry i teraz placze ze takie drogie...


    Wracajac do tematu to zastanawiam sie nad tym czy dysk brac niewiele drozej ale pewnei w zyciou go nie uzyje , czytalem ze on do dem , map itp podobny jakbe chcial ogladac divx to tez musze miec dysk zeby wgrac kodeki
     
  20. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Dysk jest po to, żeby móc aktualizować gry, oglądać filmy, odpalać gry z xboksa 1, ściągać dema. No i przede wszystkim w niektóre gry bez dysku nie pograsz w multiplayera (np. Call of Duty).

    Nadal nie rozumiesz konkluzji? My "piracimy" (nie lubię tego określenia), bo zmusza nas do tego sytuacja finansowa, a wy w Anglii jakie macie ku temu powody? Gry nie dość, że kosztują u was dwa razy mniej (u was w przeliczeniu na złotówki gry kosztują +/- 120zł), to jeszcze macie dużo większe zarobki i to wg. mnie (tj. piracenie przez ciebie) jest jakby to powiedzieć... chamskie. Założę się, że jakbyśmy w Polsce płacili 20zł za gry na xboksa (wy płacicie 30 funtów, ale przy 6 krotnie wyższych zarobkach), to to forum nawet nie miałoby po co istnieć.
     
  21. zaplutek

    zaplutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kilka pytac przed zakupem

    Ja rozumeim sytuacje w Poslce dlatego tam juz nie mieszkam , ale zycie w anglii tez nie jest takie kolorowe jak sie wydaje . Ludzie w polsce slysza raczej jak jest dobrze w anglii itp ja tu czytam ciagle jak to dobrze jest w poslce ze sie wiecej zarabia niz w anglii.. wiem ze to sciema . Ale w Anglii jak bedziesz robil 40 godiznek na tydzien kokosow niema lekko ponad 200 f jesli chcesz charowac po 60 godizn to i owszem . Majac rodiznne utrzymanie domu to niema kasy na kupowanie gier po 40 f co tydzien . Niewolno mowic Ty masz kase to kupuj oryginaly ja nie mam to bede piracil , jak ktos Ci sie do domu wpierdzieli i ukradnie konsole i zostawi kartke ja niemam kasy to wezme sobei Towja konsole to jets to samo .


    Pytanie
    1.Majac nie przerobiona konsole wersje arcade moge ogladac filmy AVI wgrywajac tylko kodeki na karte pamieci ?
    2.Jak duzo gier wymaga dysku twradego do grania online ?


    Przepraszam ze moze zadaje dla innych glupie pytania ale trudno jest znalesc wszytskie odpowiedzi a spedzilem na tym forum juz sporo czasu
     
Wczytywanie...

Poleć forum