1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań dot. x360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez transport0wy, Czerwiec 28, 2011.

  1. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W najbliższy dniach powinien przyjść zamówiony xbox i mam zamiar go przerobić. Konsola to x360 Arcade Falcon bez dysku (na Jaspera z dyskiem troche kasy mi zabrakło, a nie chce czekać).

    1.Czy jeżeli uruchomie xboxa, nie wkładając płyty (nie mam żadnych oryginalnych gier) to znaczy, że on działa i wszystko z nim jest ok? Po przerobieniu stracę gwarancje i w przypadku gdyby wcześniej coś było nie tak mógłbym sie ubiegać o zwrot kasy (gwarancja).

    2.Słyszałem o przerabianiu bez zrywania plomb, czyli bez tracenia gwarancji (?) - czy takie przerobienie kosztuje więcej?

    3.Xbox wymaga jakiegoś specjalnego kabla HDMI? Słyszałem, że ten kabel który łączy komputer z monitorem nie będzie pasował. (zamierzam grać na telewizorze z wyjściem euro oraz czasami monitorze, który na codzień służy mi do obsługi komputera)

    4.W przypadku gdy xbox będzie się męczył (przegrzewał) można włączyć zwykły wiatrak, by to powietrze jakoś krążyło i w jakiś tam sposób dodatkowo go chłodziło?

    To chyba tyle, jeżeli wszystko będzie ok to w późniejszym okresie zakupie dysk by nie męczyć napędu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. Nie wiadomo czy laser w napedzie jest w dobrym stanie.
    2. Nie. Chodzi po prostu o zdjecie plomb pod temperatura przez co nie rozrywaja sie.
    3. Jezeli monitor nie ma HDMI to mozesz podpiac za pomoca kabla HDMI-DVI luk za pomoca kabla VGA. Pamietaj tylko o tym, ze dzwiek musisz poprowadzic oddzielnie.
     
  4. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Na szybko mozesz tylko sprawdzic czy sie wlacza :) W falconie moze byc juz zajechany naped, zalezy jak go ktos uzywal. Przy Arcade nie tracisz gwarancji podczas przerobki, tymko musisz powiedziec kolesiowi co Ci przerabia, zeby zachowal plomby. Przy ewentualnej usterce wgrywasz oryginalny FW, naklejasz plmobe i wysylasz do MS. Bez przypalu :)
     
  5. Cze'si0

    Cze'si0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Bez wkładania płyty sprawdzisz czy działa konsola, nie sprawdzisz czy napęd jest sprawny.
    2. Przy przerabianiu plomby odklejane są za pomocą ciepłego powietrza, wiec nie powinni skapnąć się że były odklejane. Każda przeróbka odbywa się z tym odklejaniem więc nie będzie kosztowało drożej.
    3. Xbox nie potrzebuje żadnego specjalnego kabla hdmi wystarczy zwykły kabel z pierwszego lepszego sklepu.
    4. Nie dadzą Ci nic dodatkowe wiatraczki ani nic takiego ... wszystko to zwykły szmelc nic niedający.

    edit.
    Przepraszam za powtórzenie tego samego co koledzy wyżej, ale temat włączyłem wcześniej i nie odświeżałem... nie zauważyłem innych odp. ;)

    edit2.
    o ile mi się wydaje to falcony produkowane były na końcówce 2008r. więc jeżeli gwarancja obejmowana jest od daty produkcji to niedługo Ci się kończy, albo skończyła. O ile mam racje że gwarancja jest tak liczona :).
     
  6. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Okej, dzięki wszystkim za pomoc.
    Zgodnie z opisem przedmiotu na aukcji konsola była bardzo mało używana i jest 100% sprawna, jednak wiadomo że czasami to tylko stara śpiewka. Postaram sie pożyczyć od kogoś oryginalną grę i sprawdzić napęd (jeżeli będzie 'zajechany' to po prostu płyta nie będzie odczytywana?). A mógłbym np. włożyć płytę dvd 4GB z filmami naprzykład i sprawdzić czy da radę odczytać? Zadziała ten sposób?

    @Cze'si0
    Nie liczę na gwarancję od Microsoftu - chodzi mi o gwarancję bodajże 2 miesięcy, którą daje ta firma która sprzedaje konsole na allegro.
     
  7. Cze'si0

    Cze'si0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak jeżeli będzie zajechany to po prostu nie odpali, albo będzie się gra zacinała w którymś momencie. Lepiej jakbyś wsadził grę niż film.
     
  8. The360Andre

    The360Andre Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mówimy NIE piractwu !!!
    Tyle na ten temat . Nie wiem czy forum zwalcza tego typu rzeczy ale temat do zamknięcia no moje oko .
    Przerabianie xboxa jest przestępstwem tak jak posiadanie kopii gier . Okradasz w ten sposób Microsoft i wytwórnie gier .
    Oby cie zablokowali.
     
  9. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    A ja mowie stanowcze NIE tepakom. Ty chlopie okradasz mnie ze zludzen, ze dzisiajesza mlodziez potrafi pisac po polsku. Oby udalo Ci sie skonczyc gimnazjum wieczorowo albo chociaz korespondencyjnie.
     
  10. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    znalazł się świętoszek ;/ prawie każdy poruszam tutaj temat piractwa w postaci flashowania i przeróbek a także nagrywania płyt więc nie wiem o co ci chodzi ???? 0.o
     
  11. gamestar

    gamestar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Albo nagraj pare demek najnowszych gier.
     
  12. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Te dema mogą być na płycie 4.7 GB i skąd je ewentualnie ściągnąć?
     
  13. Cze'si0

    Cze'si0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lubię to!
     
  15. matysek099

    matysek099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanko. Mam monitor z wbudowanymi głośnikami i jeśli podłączyłbym X'a to miałbym dźwięk czy jak??
     
  16. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    no po to są wbudowane głośniki żeby dawały dzwięk
     
  17. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pod warunkiem, ze masz w monitorze hdmi. Inaczej musisz wyprowadzic z ixa dzwiek componentem.
     
  18. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Z tego co wyczytałem to x360 nie przeczyta mi płyty 4GB, czyli musze mieć 8GB DVD+R DL najlepiej Verbatima... To w takim razie moge jedno czy kilka dem powgrywać, skoro tak dużo miejsca pozostanie (np. demo do Black Opsa prawie 1GB, to pozostaje aż 7GB wolnego miejsca)?
    Przy nagrywaniu zamierzam korzystać z tego poradnika: http://xboxforum.pl/iso-f31/przygotowanie-i-nagranie-gry-krok-po-kroku-28681.html - mam nadzieję, że się uda :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum