1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań dotyczących GTA V.

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez Toyoda, Październik 26, 2013.

  1. Toyoda

    Toyoda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Mam kilka pytań dotyczące gry GTA V.
    A więc, chciałbym się dowiedzieć czy jest taka opcja na auto namierzanie wrogów których trzeba załatwić ?
    Mam kompletnie problem z zabijaniem wrogów gdy trzeba bo ten celownik nie dość, że jest biały to i malutki i go kompletnie nie widzę i strzelam na oślep, wiadomo, że takie strzały to gówn* rozbić i ciągle gine a nie chce przewijać misji.
    Druga sprawa to zapisywanie gry, gdy kończę grać to zapisuję swoje postępy, włączyłem nawet auto zapis ale mój problem się nie rozwiązał, a więc gdy włączam gre to gra mi się odpala przy około 3,4 % gry a ja mam już chyba ok. 15%, muszę wczytywać ten postęp gry i znów czekać, aż gra się załaduje a niestety gra się długo wczytuje.
    Mam jeszcze problem z zacinaniem się gry, miałem już kilka takich przypadków, że w czasie grania, gra się kompletnie zacina i pomaga jedynie wyłączenie konsoli, pad nawet nie reaguje. Dvd1 zainstalowane a gram z dvd2, konsola slim 250gb.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    pyt.1: w opcjach sterowania przestaw ze swobodnego celowania, na jedno z tych pozostałych. Nie pamiętam jak się nazywa, chyba klasyczne.
    pyt.2: najpewniej wyłączasz konsolę z prądu i resetuje ci się data w konsoli. Save są wczytywane po dacie (ten z najnowszą datę zostaje rozpoznany jako ten ostatni). Jeśli odłączasz konsolę od prądu musisz albo podłączyć ją do internetu, wtedy data sama się uaktualni, albo ustawić ją ręcznie.
     
  4. Toyoda

    Toyoda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdy kończę grę to wyłączam pierw gre, klikam na środkowy przycisk na padzie i wychodzę w menu główne i po tym, wyłączam konsole i później odpinam z prądu.
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odpinasz konsolę z prądu i w dash'u resetuje Ci się data i godzina.

    Co do tych zwiech, to dziwna sprawa,na początek wyczyść pamięć podręczną w ustawieniach ,jeśli nie pomoże ti spróbuj na jakiegoś pena zainstalować dvd1..może coś z hdd.
    Możesz też podpiąć się pod LIVE'a i pobrać aktualkę do GTA...

    (bo płytka rozumiem idealna :D - bez rys :D )
     
  6. Toyoda

    Toyoda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płyta rzecz jasna bez żadnych rys, nie wyciągam ją nawet z dysku :)
    Narazie się uspokoiło z tymi zawiechami, więc nic nie będę robił w tym kierunku :D


    Co do tego wyłączania to konsoli nie odłączam z prądu, gdy kończe gre to wchodzę w menu główne i dopiero wyłączam ją poprzez pada.
     
  7. emwu13

    emwu13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie chodzi tu o kolejność wyłączania tylko o to, że jak odołączysz konsolę od prądu to kasuje się w niej data, a później jak Jabar napisał - gra wczytuje Ci save który ma najnowszą datę, w tym przypadku nieaktualną.

    Ustaw w konsoli datę na aktualną (sposoby opisane wyżej przez Jabara) i wtedy włącz grę. Gdy już się wczyta wejdź do menu i wczytaj sobie sam ten save który Cię interesuje.
    Przy pierwszym-lepszym autosave gra zapisze się z aktualną datą.

    Teraz jeśli przy każdym uruchomieniu konsoli ustawisz datę na aktualną zanim włączysz grę, to będzie Ci wczytywało odpowiedni (aktualny) stan gry.
     
Wczytywanie...

Poleć forum