1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań laika :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gonzo321, Kwiecień 17, 2010.

  1. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. Przede wszystkim chciałbym się przywitać bo jest to mój pierwszy post. Zarejestrowałem się na to forum ponieważ chcę zakupić x360 i mam kilka pytań. W temacie x-a jestem zielony jak szczypiorek więc... :D. Powiedzmy, że miałbym ok. 550 zł. na konsole. Chciałbym aby odczytywała "kopie zapasowe gier". I teraz pytanie czy uda mi się kupić coś sensownego do tej kwoty ? Nie zależy mi na grze on-line. Jeszcze mam pytanie na temat telewizora: otóż w pokoju mam jakiegoś starego Funai'a ze scartem 21" i czy to "zapraży" ? :D Jednak na weekend miałbym dostęp do LCD 32" i tutaj "x" mógłby rozwinąć skrzydła ;) Hmm... jak mi się przypomną jeszcze jakieś pytania to was odwiedzę :p To było by tyle na razie. Dziękuje z góry.

    edit:
    Przypomniało mnie się :D. Czytałem tutaj na forum o "tworzeniu tych kopii" i było napisane, że muszę zmienić z wave4 na wave 3 czy coś takiego ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Za 550 zł kupisz bez problemu przerobionego z dyskiem 20GB lub lepiej z 60GB z 2009 r ( dobrze jakby miał przeróbkę ixtreme 1,61 NS lub 1.61 albo LT wówczas nie byłoby potrzeby zabawy w paczowanie gry , wystarczyłoby wypalić i już . Co do kupna konsoli to poszukaj trochę na allegro i na forum w dziale giełda . X360 zadziała na tym Funai . Zmienianie wave stosuje się tylko wtedy gdy ma się starsze wersje ixtreme ( flasha ) w konsoli . Najlepiej kupić ( lub przerobić ) na ixtreme 1.61 NS albo 1,61 lub LT i nie ma potrzeby zabawy w paczowanie , nagrywasz i grasz . ( ewentualnie sprawdzasz obraz gry przed nagraniem za pomocą abgx360 czy nie ma błędów i to wszystko )
     
  4. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki maclogan. Teraz już wiem mniej więcej za czym się rozglądać. Co do tego telewizora to bardziej mi chodziło jaki kabel będzie potrzebny do podłączenia ? Czy będzie w zestawie ? Co sądzicie o tym: Konsola XBOX 360 od 1zł przerobiona!!!!!!!!!!!!!! (999654472) - Aukcje internetowe Allegro
    Chyba najlepiej będzie jak umieszczę ogłoszenie na forum. Czy jeśli będę chciał nagrać kopie to normalnie, przez nero np. ? Czy trzeba z jakąś prędkością jak na ps2 ?
     
  5. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    nero nie radzi sobie z grami na ixa. najlepiej nagrywac plyty Verbatim DVD+DL programem IMGBurn z predkoscia 2x - 2.4x. jest duz tutoriali na forum jak to zroic zeby dzialao wiec wystarczy ze poszukasz i na pewno cos wyskoczy. pzodro
     
  6. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Za 550 dostaniesz w dobrym stanie przerobionego Jaspera, ta aukcja może być... co do wypalania to najlepiaj na Verbatimach DL z
    prędkościa 2,4 w CloneCD lub ImgBurn

    EDIT: ktoś był szybszy ;)
     
  7. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ta aukcja raczej dopada bo zapewne jest to falcon musisz napisać do sprzedawcy pytanie czy to jasper jak tak to ok a jeśli nie to nie kupuj, a co do kabla to będzie w zestawie kabel component z przejściówką czyli podepniesz pod każdy tv ale jeśli masz hdmi w tv i będziesz chciał mieć lepszą jakość to będziesz musiał dokupić kabel koszt jakieś 15 zł więc grosze.
     
  8. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Bardzo dziękuje za taki odzew :D. Nie wiem tylko czy moja nagrywarka potrafi wypalić z taką prędkością. Czy ta konsola którą podałem to jasper ? Już wysłałem zapytanie do sprzedającego więc się upewnie. Jeśli jest zbanowana to... no właśnie. Wiem, że nie będę mógł grać w necie na czym mi nie zależy, nic ściągać oraz instalować gier na dysku ? Jak uważacie: czy ceny mogą się jakoś znacząco zmienić w przeciągu dwóch miesięcy ? Jeszcze ponowie pytanie nt. tego kabla. Co do kontrolerów to one działają na baterie i/czy na akumulatorki które można ładować ?

    edit:
    Dzięki Altres o to mi chodziło. Kabel HDMI posiadam tylko głównie będę grał na tym Funai'u jak coś.
    Chyba wystawię ogłoszenie na forum i podsumowując ma to być jasper, przerobiony ixtreme 1.61 LT ?
     
  9. rogal_88

    rogal_88 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najnowsza aktualizacja dasha umożliwia instalowanie gier nawet na zbanowanej konsoli :) Pad ma baterie lub sam możesz sobie dokupić akumulatorek. Ja osobiście nie gram zbyt dużo i pad na zwykłych bateriach trzyma mi miesiąc czasu! (ok 2-3h dziennie), więc pady są bardzo energooszczędne!
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Co do tej aukcji to zależy jaka jest przeróbka ( ixtreme ) w konsoli . Jaka data produkcji ( minimum to początek połowa 2009 r wtedy jeśli cena będzie do 500 zł to warto brać ) . Co do kabla połączeniowego to musi być z wyjściem na chinche i ewentualnie ze złączką EURO dołączaną osobno ( taki jak pierwszy przewód leżący przy konsoli na zdjęciu na tej aukcji co podałeś )
     
  11. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Okazało się, że konsola jest z 2008-8-13 daty produkcji więc nie ma co sobie zaprzątać głowy chyba. Czyli podsumowując konsola ma być "jasper" oraz przerobiona ixtreme 1.61 LT żeby móc nagrać od razu ?
     
  12. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Albo "ixtreme 1.6 NS" albo "ixtreme lt"
     
  13. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ważniejsze żeby był Jasper bo co to za problem przerobić z wave4 na np. wave3... to dodatkowe 30s roboty przy wypalaniu... więc głównie szukaj Jasperów !
     
Wczytywanie...

Poleć forum