1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań na temat gwarancji.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vz4, Marzec 31, 2010.

  1. vz4

    vz4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam!

    Mam nie mały problem z moim nie działającym Xboxem.
    Przerabiałem konsole około 1 roku temu i koleś który mi ją przerobił zerwał plomby. Niedawno wyskoczył mi błąd 0110. Przy rozbieraniu zauważyłem brak plomb. Zastosowałem Eraser Mod Fix, konsola działała dobrze przez około 1 miesiąc, po czym z dnia nadzień znowu Rod. No nic... Podobno gumki musiałem wymienić, ponieważ mogły się rozkruszyć. Wymieniłem gumki i działał przez 2 dni po czym znowu ROD. Nie mam najmniejszego pojęcia jaki jest teraz kod błędu. Podczas ponownego otwierania xboxa byłem mocno wk***iony z tego powodu uszkodziłem tył konsoli - wyłamałem i wyszczerbiłem zatrzaski.

    Czy wiecie gdzie kupić nowe plomby(srebrne z napisem Microsoft)?
    Na Allegro nie ma srebrnych-są tylko papierowe. Z chęcią kupię od kogoś na forum.

    Czy wymieniając obudowę na jakąś kupioną na allegro Microsoft nie zorientuje się, że "coś nie gra"?
    Jeśli tak to kupię obudowę do Xboxa 360 bez śladów otwierania.

    Czytając komentarze w temacie http://xboxforum.pl/konsoli-f23/procedura-serwisowa-microsoft-krok-po-kroku-gwarancja-7881.html zauważyłem, że dużo ludzi wysyła konsole z przerobionym firmwave i mają naprawiane bądź wymieniane konsole. Wynika z tego, że nie muszę wgrywać oryginalnego przed wysyłką. Tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trochos

    trochos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toulon
    Powinno nie byc problemu a i ty mozesz powiedziec ze taka kupiles.
    Pzdr
     
  4. lilulu22

    lilulu22 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Augustów/Słupsk
    Mój kumepl 2 tyg temu wysłał własnie na RROD wczoraj dostał nowiutkiego Jaspera .
    Jeśli w dobrym serwisie robiłeś i nie uszkodzili gwary wszystko bedzie ok .
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Kupowanie i sprzedaż plomb jest nielegalna dlatego tak ciężko je dostać.
     
  6. vz4

    vz4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
  7. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Może i M$ jest głupi, ale takie coś nie przejdzie. Musiałbyś wymienić chociaż dolną część, żeby coś z tego było.
     
  8. lilulu22

    lilulu22 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Augustów/Słupsk
    O ku**a myszy , sry szczury w domu masz ^^
    Zgadzam sie MS jest głupi . ale nie aż tak .
     
  9. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Jak koledzy Ci już napisali. Bez wymiany obudowy nie da rady. Co do plomby to nie wiem, ale może papierowa by mogła być zamiast błyszczącej.
     
  10. vz4

    vz4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
  11. TheRamzes

    TheRamzes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    A czy jak byś zobaczył taka obudowę, to puścił byś dalej, jak byś pracował w firmie?
     
  12. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    A ja mam inne pytanko dotyczące gwarancji i " obudowy " więc sie podepne :p niedawno przerobiłem x'a - koleś mi to zrobił porządnie, klucze są, plomba jest i wogóle ale chyba zapomniał przy składaniu włożyć z powrotem takiej zaślepki jak na zdjęciu kolegi wyżej jest: Imageshack - img1287t.jpg to ta biała przy przycisku włączania w środku - u mnie akurat chyba była czarna ponieważ mam elite. Czy to bedzie jakis problem jezeli chcialbym wyslac konsolę na gwarancję? po przywroceniu firmware i z plombami oczywiście.
     
  13. vz4

    vz4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Ja bym większości Xbox'ów przechodzących nie przepuścił :D. Łącznie z tą z aukcji. Nie umiem jednak znaleźć innej obudowy w dobrym stanie. Na allegro są jeszcze 2 inne aukcje: w jednej obudowa jest bez metalowej części wewnętrznej, a w drugiej sprzedający nie pokazał zdjęć tyłu i nie odpowiada na maile.

    Edit:

    AiZo możesz mieć z tego powodu problemy. Nie dam sobie głowy uciąć ale wolałbym na twoim miejscu nie ryzykować. Lepiej powiedz gościowi by Ci włożył ją z powrotem, a jeśli zgubił/nie ma to niech Ci kupi i zamontuje nową.
     
  14. TheRamzes

    TheRamzes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Vz4, lepiej poszukać normalniej (w bdb stanie), może się trafi :)

    Aizo, problemów hm... może nie, ale jak zobaczą ze czegoś brakuje mogą dokładniej sprawdzić konsolke .
     
  15. vz4

    vz4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Ramzes szukać to na allegro tylko mogę. Niestety nie ma żadnych konkretnych ofert więc czekać mogę do usranej śmierci. Dobrze, że nie mam czasu ostatnio na Xboxa, mniej się dzięki temu denerwuje jak go widzę.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Co ty twoja to jakaś tragedia, ty kupując nową obudowę zostawisz takie ślady że slepy zauważy. WOW
     
  17. vz4

    vz4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Było to początkowe otwieranie. Nie byłem z tym jeszcze zapoznany, nie chciało odejść, a ja ze zdenerwowaniem za mocno wcisnąłem i przekręciłem długopis. Później już mi lepiej szło. ;D
     
  18. Zozol

    Zozol Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gryfino
    Ja bym raczej nie wysyłał do M$ bo tylko pojedzie i wróci czekaj aż na allegro będzie popatrz w serwisach może na ebayu
     
  19. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Lepiej poszukaj czegoś lepszego bo ta z aukcji też nie przejdzie :rolleyes: Co do plomb to właśnie nie wiem. Ja miałem papierową (mam ich kilka jak coś :)), ale srebrna może i lepsza w Twoim przypadku z powodu że taka była wcześniej.
     
  20. ecko

    ecko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wymień ją na jakąś dobrą obudowę a nie taką co nią rzucali
     
  21. vz4

    vz4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Myślę, że kupie papierową plombę na przód. Cze w xboxie są jeszcze jakieś plomby i gdzie są?

    Przy okazji kupię obudowę do xboxa w Bardzo dobrym stanie.(Nie mogę jeszcze zakładać tematów poza tym forum)


    EDIT:

    Znalazłem na allegro plomby srebrne:

    http://allegro.pl/item983747457_plomby_blomby_kolekcjonerskie_microsoft_z_xbox_360.html

    Myślicie, że się nadadzą?
     
Wczytywanie...

Poleć forum