1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań na temat JTAG

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez remi29, Styczeń 4, 2012.

  1. remi29

    remi29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świecie
    Z góry przepraszam za pytania więcej i mniej doświadczonych graczy, ale mam kilka pytań dotyczących sprawy z tematu. Prosiłbym o nie odsyłanie mnie do różnych miejsc żebym sobie poszukał itp. Chciałbym uzyskać konkretne odpowiedzi jeżeli ktoś będzie miał na to ochotę.

    1. Czy JTAG może w jakiś sposób zaszkodzić konsoli?
    2. Czy można coś spieprzyć robiąc to na własną rękę?
    3. Czy dzięki temu można grać w gry z dysku nie mając żadnej przeróbki konsoli?
    4. Ktoś wcześniej odpisał mi, że jak będę miał JTAG to odpalę „Fruit Ninja” na kinecta bez problemu, czy jest ktoś w stanie mi pomóc w tym temacie?

    z góry dziękuję za odpowiedź i wyrozumiałość
    pozdrawiam Remi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Nie
    2. Można, jak coś zrobisz nie tak, lepiej oddać doświadczonym osobom
    3. Tak, napęd już jest praktycznie niepotrzebny
     
  4. remi29

    remi29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świecie
    5. Czy będą działały mi kopie gier w ten sposób? (zapomniałem dodać, że nie chodzi mi o oryginalne gry) :p
     
  5. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Jak kolega napisał wyżej, napęd można już zupełnie wymontować. Nie jest już do niczego potrzebny wszystko z dysku działa. Oczywiście napęd można przerobić też wtedy będą też pirackie płyty działać. Na czystym jtagu pirackie płyty nie działają.
     
  6. remi29

    remi29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świecie
    dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)
     
  7. remi29

    remi29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świecie
    Nasunęły mi się jeszcze trzy pytania:
    1. Czy mogę zainstalować JTAG na każdym Dashboard'zie? (chodzi o to że mam wersje Slim z września tego roku i nie było możliwości instalacji LT2.0 i nie wiem jak to się ma do JTAG)
    2. Rozumiem żeby zainstalować JTAG nie muszę nic grzebać w konsoli (w sensie rozkręcać)?
    3. Xexmenu i FSD to są rodzaje menu? Muszę instalować oba czy jedno z nich?

    to już chyba wszystko, jak dostanę odpowiedzi zabieram się za JTAG'owanie :p
    z góry dzięki za pomoc świeżakowi :)
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. z września i już nowy napęd... A niby od sierpnia, Możesz zainstalować na każdym dashboardzie ale weź zobacz jaką masz płytę główną w konsoli po amperażu zobacz z tyłu konsoli jak bedzie 10.83A to znaczy że trininty czyli przerabialna a jak 9.6A to corona, narazie nie przerabialna
    2. Musisz ją rozkręcić i wlutować do niej chip
    3. Freeboot i Freestyle Dash to są rozdzaje menu z tego co się orientuje w temacie
     
  9. remi29

    remi29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świecie
    póki co to nawet LT3.0 nie ma do tego ;/
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak się nie dało LT+2.0 to i się nie da LT+3.0 dopiero jak kiedyś może złamią twój napęd a płytę sprawdziłeś jaką masz ?
     
  11. remi29

    remi29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świecie
    z tego co mi mówili i z tego co śledzę to cały czas pod tego dziadowskiego Lite-On'a LT3.0 jest w przygotowaniu. A co do płyty to napiszę ok godziny 17 bo w pracy nie mam dostępu do konsoli, niestety :p
    dzięki za zainteresowanie sprawą.
     
  12. remi29

    remi29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świecie
    to sprawdziłem tak jak pisałeś i mam 9,6A czyli pozostaje mi czekać...
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Z tego co pisałeś to wywnioskowałem że masz najnowszy napęd Lite-On 1175 DG-16D5S, którego narazie nie idzie przerobić na nic. Czyli jak nie dało się go przerobić na lt+2.0 to i się nie da na lt+3.0 bo narazie nie został on złamany i nie idzie wgrać CFW, Ale jeśli masz DG-16D4S to jak najbardziej będzie można wgrać 3.0 jak wyjdzie.
    Edit:
    Czyli masz płytę główna corona, nie jest ona jeszcze przerabialna na JTAG ..
     
  14. remi29

    remi29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świecie
    z tego co mnie poinformowano to mam właśnie DG-16D4S i muszę czekać ale cały czas tylko widzę IN PROGRESS :D
    sposób jest ale nie chciałem wymieniać napędu na inny używany.

    dzięki za pomoc
    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum