1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka Pytań na Temat Xbox 360 POMOCY:(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Marcus64, Czerwiec 23, 2010.

  1. Marcus64

    Marcus64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam kilka pytań odnośnie tej konsoli mam ją własciwie to Xbox 360 Elite z dyskiem 120gb
    i nastepujące pytania to

    -Czy nagrywał ktoś gry na Xboxa programem DVDdyscypler czy jakoś tak (ja nagrywałem nim gry na PS2 i nagrywało mi się bardzo dobrze czy na gry z Xboxa 360 też się nada ?? )

    -Na jakie płytki nagrywać inne niż Verbatim (są troszkę za drogie ) słyszałem że Platinium są dobre i Media Tech

    -Gdzie mógłbym przerobić konsole na Terenie Katowic ??

    -Jak sprawdzić jaką mam wersje Napędu ?? w konsoli da się jakoś bez rozkręcania jej ??

    -Jak sprawdzić jaką mam przeróbkę po wgraniu iXtreme LT 1.1 ??

    -Gra ktoś na Monitorze CRT ?? + kabel BIG BEN lub Inny np: taki za 30-50zł
    i czy jest duża różnica miedzy CRT TV a CRT Monitorem + Ten kabel ??

    Dziękuje to już wszystkie pytania ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Nagrywaj najlepiej imgBurn, darmowy program, na forum masz tutek.
    Oprócz Verbatim to może też Omega, czy TDK.
    Po dacie produkcji możesz mniej więcej określić jaki masz napęd.
     
  4. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kod:
    -Jak sprawdzić jaką mam przeróbkę po wgraniu iXtreme LT 1.1 ??
    
    Po przeczytaniu pytania masz odpowiedź :p

    Między monitorem CRT, a TV nie ma dużych różnic. Mniej więcej to samo.
     
  5. Tommy47

    Tommy47 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    1. nie wiem
    2. ściągasz gry z Internetu i jeszcze jęczysz że płyty drogie? a odpowiadając na Twoje pytanie Verbatimy są chyba najlepsze
    3.Poszukuję osoby, która przerobi mi konsolę!
    4. Jeżeli wgrałeś LT 1.1, to masz LT 1.1
     
  6. Marcus64

    Marcus64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UP: równie dobrze może mi wgrać 1.6 i co wtedy jak to sprawdzę ?? no właśnie nie sprawdzę może mi kit pocisnąć że mam LT 1.1 a może mi wgrać 1.60

    A mógłby ktoś dać linka do tuturialu jak nagrywać IMG burnem ?? z góry dziękuje
     
  7. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  8. Marcus64

    Marcus64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    http://i46.tinypic.com/28vymon.jpg

    ABGX360 czy na screenie Obraz jest dobry i po czym to poznać ?? bo do tego ten program służy czy obraz płyty jest dobry prawda ??

    PS: no tak jak będe miał LT 1.1 to tylko nagrywam gierkę na Płytke dvd i od razu mogę grać a na starszych trzeba paczować prawda

    Dałby ktoś tego linka do IMG Burna (tuturial)
     
  9. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    A co ty nie czytasz postów co ludzie napiszą? Przecież ci dali link do tutka. Najlepiej to sam wejdź w dział artykuły>iso i sobie sam poszukaj.
     
  10. Marcus64

    Marcus64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UP: nie zauważyłem i tyle

    A powie mi ktoś czy skan ABGX360 jest dobry i czy można wypalać płytkę ??
     
  11. Malinbox

    Malinbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    A jak sprawa stoi z CloneCD, czy jest dobre do nagrania gry?
     
  12. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  13. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  14. Marcus64

    Marcus64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UP: niektórzy gadają że tak

    a ponoć ten ABGX360 psuje obrazy płyty to prawda ?? i czy jak mi sprawdza grę i mam zielone żółte komunikaty to obraz jest działający ?? ( niby muszą wszystkie być na zielono ?? )
     
  15. Nemsik

    Nemsik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odewzji sie do mnie na PW dam Ci namiary na sklep w katowicach gdzie sam kupywalem konsole i koles odrazu przerabia
     
  16. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    abgx dobrze skonfigurowany powinien ci obraz naprawic takze nie martw sie o to ze ci popsuje. ci, ktorym po abgx cos sie zjechalo mieli pewnie zle ustawionego. zolte komunikaty to sa informacyjne ze np. nie ma gry dodanej do bazy dancych itd i sa niegrozne. czerwone jak ci wyskocza to nie nagrywaj. jest na forum dokladnie opisane bledy abgx, poszukaj sobie
     
  17. Marcus64

    Marcus64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UP: dzięki wielkie bo właśnie przez te żółte wywaliłem obraz Naughty Bira

    co do wypalania płyt kiedy postępuje według tuturialu i robię browswer on a source file zaznaczam obraz płyty i wyskakuje mi komunikat " you Should have selected the DVD file and not this one, I'll do it four you automatically this time but don't do it again "

    o co kaman ??


    i czy ten program do sprawdzania Mulletere jest tez dobry ?? i jak dobrze skonfigurować ABGX260 ja zaznaczyłem tylko w nim disable writes
     
  18. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    mulleter nie sluzy do sprawdzania bo pokazuje najprostsze wyniki a jak bedzie cos 'nie tak' to nie pokaze ci co, tylko ze 'obraz jest niesprawny'.

    http://xboxforum.pl/iso-f31/wytlumacznie-bledow-abgx360-19483.html
    opis wszystkich bledow jakie moga wyskoczyc po skanie abgx
    http://xboxforum.pl/iso-f31/sprawdzanie-obrazu-iso-stealth-za-pomoca-abgx360-v1-0-2-a-6365.html
    konfiguracja abgx + opis sprawdzenia obrazu
    i mały bonusik od BLoODa dorzucony przeze mnie:
    http://xboxforum.pl/zasady-panujace-na-forum-f69/jak-uzywac-szukajki-poradnik-51676.html#post416447
    P.S dziekuje nie boli, duzo ludzi ci dzisiaj pomoglo :D
     
  19. Marcus64

    Marcus64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oo wielkie dzięki ;) teraz wiem jak sprawdzać ABGX no i ustawiłem sobie tak jak w tuturialu..

    a mam jeszcze jedno małe pytanie Dlaczego gdy kupie kabel do monitora to nie będe miał takiego obrazu jak choćby w grach na PC ?? miałem ??

    bardzo mi zależy aby już nie litery ale oznaczniki w grach typ Pres LT na moim TV CRT 21 cali jest to tak mało wyraźne że szok

    Czy na Monitorze CRT chociaż trochę bezie bardziej wyraźne ?? bo już sam nie wiem czy kupować kabelek czy siedzieć na tym TV każdy się wypowiada że ma piękny obraz ale nie podkreślają tego że mają Monitory LCD może i jestem przedpotopowy że siedzę jeszcze na CRT ale no niestety mam brak funduszy bo monitor to większy wydatek od 600zł wzwyż
     
  20. Marcus64

    Marcus64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  21. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    A nie napisałeś jak masz podpięty TV za pomocą jakiego kabla czy composite av czy może jakiegoś innego. Jak do TV masz podpięty przez ten kabel composite av co masz w standardzie do arcade to cudów się nie spodziewaj. Sam grałem chwile na tv crt 15 cali. Obraz to porażka dosłownie. To samo było jak podpiąłem pod tv 32 lcd. Na tym kablu chinche>euro to czytelność znaczników jak i napisów zawsze jest kiepska. Tak samo było z ps2 jak miałem podłączone pod tv32 ciężko cokolwiek odczytać. Na monitorze nawet crt będzie dużo lepiej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum