1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań na temat Xboxa 360 Elite.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kamiq, Grudzień 8, 2009.

  1. Kamiq

    Kamiq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Mam kilka pytań odnośnie Xboxa 360 Elite.
    1. Czy w wersji Jasper czyli tej: http://global-play.pl/images/xbox360elite1.jpg są w zestawie wszystkie potrzebne kable do grania (mam telewizor Full HD i zamierzam do konsoli kupić jeszcze kabel HDMI).
    2. Tak ogólnie czym się różnią te wersje Falcon: http://loot-ninja.com/wp-content/uploads/2007/04/4328-xbox360elite.jpg od Jaspera: http://global-play.pl/images/xbox360elite1.jpg (oprócz tego, że w Jasperze nie występuje RROD i mniej spala energii) ?
    3. Czy w wersji Falcon są jakieś potrzebne kable, których nie ma w wersji Jasper?
    4. Czy baterie które są dodawane do pada od konsoli można ładować czy nie?
    5. Czy wersja Holiday Bundle różni się od tej najnowszej Elite?
    Te pytania o kable to chodzi, czy bd potrzebne mi jak ja bd chciał grać na kablu HDMI. Z góry za odpowiedzi dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Kolego może byś tak poszukał?

    1. w nowych Jasperach brak jest kabla HDMI więc ten musisz dokupić bo kiedyś był...
    2. szukaj!
    3. W Falcon Elite był kabel HDMI i audio adapter, których brak w nowych Jasperach (jednak to nie jest duży koszt a JAsper jest lepszy)
    4. To są zwykłe paluszki
     
  4. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    1. Po pierwsze jeśli zamierzasz podłączyć x'a HDMI do telewizora to inne kable ci nie są potrzebne nim idzie dzwięk i obraz. Ale kable w wersji Elite są wszystkie jakie potrzeba.
    2. Prawie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie wersja falcon pobiera więcej energi i są troche bardziej awaryjne od jaspera . wersja (jasper) jest najmniej awaryjna.
    3.Wyposażenie nie zależy od wersji płyty glównej w konsoli !!!
    4. Nie , dodają zwykłe baterie. Ale równie dobrze zamiast kupować zestaw akumulator + przewód można kupić akumulatory AA i ładowarkę . Myślę że wyszło by taniej niż dedykowany akumulator M$ i zdecydowanie pojemniejszy.
    5 . Nie wiem :p

    A po 6 to wszystko jest na forum !!
     
  5. Kamiq

    Kamiq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Dobra dzięki, jeszcze został punkt 5 i jeszcze jedno pytanie.
    Czyli jeżeli chce mieć jak najlepszą jakość gry to jakich kabli muszę używać? Czy muszę kupić audio adapter?
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No i podajesz błędne informacje....

    Przeczytaj jeszcze raz moją odpowiedź i zobaczysz, że jesteś w błędzie....


    @UP:

    Musisz kupić kabel HDMI (koszt ok 30zł)

    Audio adapter wówczas, jeśli chcesz podłączyć konsolę do kina domowego
     
  7. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    Audio adapter jest po to aby podłączyć konsolę pod wzmacniacz stereo lub amplituner kina domowego. Ponieważ kabel który dodają do konsoli ma tak skonstruowaną wtyczkę że nie włożysz jednocześnie HDMI i ich kabla w konsolę. Ja osobiście wybrałem tanszy sposób po prostu rozbroiłem obudowę wtyczki .

    Pabloo źle mnie zrozumiałeś co do punktu 1. miałem na myśli że jeżeli kupi HDMI to innych kabli nie potrzebuje
    co do pkt.3 to może masz rację nie omylny nie jestem :p
     
  8. Kamiq

    Kamiq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Ludzie, proszę odpowiadajcie na moje pytania, bo już sam się poplątałem i nie rozumiem. Mam telewizor Full HD nie mam żadnego kina domowego wieży, dvd, ani nic z tych rzeczy podłączonych do telewizora. I tu pytanie czy te kable/dodatki itp. (w to się wlicza też Audio Adapter) co są w Xboxie 360 Elite wer. Jasper wystarczą by uruchomić grę na maksymalnych detalach? (oczywiście kabel HDMI kupię).
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    DO pkt 5: jest to normalny Elite tylko z dwiema grami ;)
    Już bym wolał Elite + Forza 3 + 2 pad z MM za 1150zł ;)

    Jeżeli kupujesz kabel HDMI to nic nie musisz dokupować :)
    Jeżeli nie masz kina domowego to nie musisz kupować audio adaptera
     
  10. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    potrzebujesz tylko kabla HDMI podłączonego między konsolą a TV.
    a pro po w tej konsoli nie ustawia się detali :p
     
  11. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    1. W xbox-ie 360 Elite (Jasper) jest kabel composite, aby mieć obraz w HD musisz zaopatrzyć się w kabel HDMI koszt ok. 30 zł
    2. Falcon ma GPU 90nm i pobiera trochę więcej prądu ale ma lepsze wyposażenie -kabel HDMI, audio adapter, kabel component HD
    Jasper ma GPU i CPU w technologi 65nm i pobiera mniej prądu
    3. tak są:
    kabel HDMI i kabel component niezbędny aby uzyskać obraz HD,
    audio adapter (jak chcesz podłączyć konsole do kina domowego lub systemu audio)
    4. nie mozna ładować bo to są zwykłe baterie alkoaliczne
    5. różni się tylko tym że masz dodatkowo gry.
     
  12. Kamiq

    Kamiq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Wiem, że detali się nie ustawia, ale już innego wyrazu nie mogłem znaleźć, a musiałem pewną rzecz zrobić :D Co do tego zestawu za 1150 zł, to bym chętnie kupił, ale jestem nastolatkiem i mnie rodzice sponsorują, a mówią, że i tak kupa kasy pójdzie. Kupią mi Xbox 360 Elite Holiday Bundle za 1050 zł + kabel HDMI Microsoftu + ten zestaw graj i ładuj :D na wszystko pójdzie około 1250 zł. Może zadam jeszcze jedno, dwa pytania.
    Czy jeżeli bd korzystał z kabla innej firmy niż Microsoft to stracę gwarancję?
    Czy opłaca się kupić kabel HDMI Microsoftu (120 zł), tzn. czy różnica w grafice jest jakakolwiek?
     
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. Zamiast tego play & charge kup akumulatorki z ładowarką (lepiej mieć drugiego pada i super grę niż 2 średnie gry i bez drugiego pada) - oczywiście wybór nalezy do Ciebie
    2. Wtedy lepiej ten zestaw z MM i wyjdzie cena ta sama
    3. nie ma znaczenia jaki kabel użyjesz (nie stracisz gwarancji)
    4. ten kabel M$ za 120zł jest jakościowo wykonany jak ten za 30zł - nie ma sensu kupować tego od M$ tylko zwykły taki jak Ci starczy długość
    5. napisałem, że jakościowo wykonany bo jakość obrazu we wszystkich HDMI będzie taka sama - obraz jest wysyłany cyfrowo więc nie ma różnicy
     
  14. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Oj tu bym sie klocil, w poprzedniej pracy mialem non stop do czynienia z podlanczaniem roznego sprzetu poprzez przewody HDMI - uwiez mi, ze zdazaja sie takie kable co nawet maja problemy z nawiazaniem polaczenia miedzy urzadzeniami lub zrywaja je nie mowiac juz o prawidlowym przesylaniu full hd.

    Oczywiscie te za 30zl raczej takich przypadlosci nie maja ale z tymi za pare-parenascie zl to bywa roznie.
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Dlatego ja polecam te od 30zł ;) Bo to głównie chodzi nadal o jakość wykonania takiego kabla a raczej końcówek :)
     
  16. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    A ja doradzę ci to żebyś nie kupował tego elite kup lepiej arcade dokup dysk itp i wyjdzie dużo taniej, wiem że tak jest bo też chciałem kupić elite ale po przemyśleniu wszystkich za i przeciw i obliczaniu kupiłem arcade bardziej się opłaca, a i co do kabla to również polecam za 30 zł ja kupiłem taki i jest ok .
     
  17. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Sam przewod tez jest wazny a raczej material potrzebny do jego wykonania, wiadomo, ze im lepszy i czystszy przewodnik tym mniejszy stawia opor i lepiej przewodzi, to samo tyczy sie polaczen lutowanych wewnatrz wtykow oraz wlasnie zewnetrznych stykow wtyczki.
     
  18. Kamiq

    Kamiq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Ja też miałem kupić arcade, ale rodzice ciągle gadali, że konsola bd kosztować 1000 zł i tak będzie :) A ten zestaw z MM za 1150 zł z Forza Motorsport 3 to jest ten zestaw z dwoma padami i dyskiem 250 gb, czy normalna wersja Elite + gra?
     
  19. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Arcade 1000zł? w RTVEuroAGD jest z 3 grami za 666zł (szatańska oferta :p)
     
  20. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jest to Elite + gra + drugi pad
     
  21. Kamiq

    Kamiq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Nie umiesz czytać to nie pisz tu nie proszony, jeszcze nie na temat. Przeczytaj cały temat i później pisz.
    @Topic
    Dzięki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum