1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań o iXtreme

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez szy_mat, Maj 19, 2012.

  1. szy_mat

    szy_mat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam kilka putań dotyczących przerobienia NAJNOWSZEGO XboX'a:

    1. Jaką kartę PCI do flashowania napędu Philips muszę kupić lub czy mogę zrobić to portami SATA z płyty z Intel P45?
    2. Czy do flashowania Philipsa mogę użyć zasilania ze standardowego zasilacza ATX?
    3. Czy do flashowania Philipsa potrzebuję kabla COM?
    4. Jeżeli tak, to czy mogę kupić zwykły kabel COM, obciąć 2-gą końcówkę i RXD, TXD i GND przylutować do np. igieł krawieckich?
    5. Czy mogę prosić zdjęcia, jak rozebrać konsolę, napęd i gdzie przyłożyć igły?
    6. Czy mogę prosić o tutorial w stylu [X360] Flashowanie firmware napędu - Konsole CDRinfo.pl jak flashować Philipsa?
    7. Czy mogę po flashu wgrać Freestyle Dash?
    8. Jeśli tak, czy po wgraniu mogę zgrywać CD na dysk i odpalać z dysku?
    9. Jeżeli nie, to co mogę zrobić aby móc to robić?

    Proszę o pomoc.
    Szymon Matuszczak
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    a co rozumiesz przez pojęcie najnowszy xbox ?
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Port SATA na płycie głównej, powinno działać.
    2. Zasilanie z probe itp. lub z konsoli możesz brać.
    3. Nie, kabel SATA i zasilanie (kabel od zasilania, wyciągasz z konsoli)
    5. Szukaj, szukaj !! na necie tego pełno.
    6. Dział LT, na forum i wszystko masz...
    7. LT to przeróbka napędu a nie RGH, przy RGH się wgrywa FSD..
    8. przy LT możesz wrzucać gry na dysk ale przy starcie i tak potrzebna jest płyta, tylko przy RGH odpalasz gry bezpośrednio z dysku.
    9. Żeby odpalać gry z dysku ? przerobić na RGH.

    PS: Liteon a nie Philips napęd.. Jeśli nie chce Ci się szukać poradników nawet, lepiej daj to do jakiegoś serwisu ..
     
  5. szy_mat

    szy_mat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    RGH??? Czyli JTAG? Czy do tego muszę lutować?(wiele razy ratowałem routery po grzebaniu w sofcie i tam starczyło że do wtyczki mojego programatora Jtag włożyłem goldpiny i mocno 2-ga osoba przyciskała do styków a ja programowałem!). Czy mogę zrobić to tym oto sposobem?

    P.S. Czytałem że JTAG'a nie można zrobić na Slimie, a ja mam slima!
     
  6. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Oczywiście, że przy rgh trzeba lutować, w końcu trzeba zamontować odpowiedni chip w konsoli.
    Jeżeli masz slimkę to możesz bez problemu zrobić rgh.
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    JTAG/RGH, tak to praktycznie to samo, tylko JTAG idzie zrobić tylko na starszych dasha (nie pamiętam dokładnie do którego).
    Poczytaj poradniki jak zamontować chipa, jeśli będziesz chciał to zrobić sam wyjdzie Ci podobnie jakbyś dał komuś konsolke do zrobienia RGH. No chyba że lubisz sam się bawić :)
    RGH na Slimach nie zrobisz, jeśli jest płyta Corona, czyli slimy wyprodukowane po 2011.08.
    Jeśli masz Trinity i został od wyprodukowany przed 2011.08 to zrobisz modyfikacje RGh.
     
  8. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No racja, trochę się zagalopowałem pisząc że jeżeli masz slimkę to bez problemu zrobisz rgh :) Oczywiście tak jak kolega napisał można zrobić rgh na płytach trinity.
     
Wczytywanie...

Poleć forum