1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań o pierwszego Xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tomzacz, Sierpień 22, 2015.

  1. Tomzacz

    Tomzacz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. Czy sposób na softmod od Gangst3ra jest dobry?
    2. Emulatory działają?
    3. Słyszałem o czymś takim jak Coin Ops, co to jest?
    4. Czy program do multiplayera działa i dużo osób gra w multi?
    XBMC też dobrze działa?
    Za odpowiedzi dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jenerał

    Jenerał Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Tak
    2. Tak.
    3. Jak się nie myle to jest to homebrew zawierający wiele różnych emulatorów.
    4. Multiplayer chyba jeszcze działa a najwięcej ludzi grało w Halo 2.
    5. Xmbc jest to najlepszy homebrew na xboxa i polecam ustawienie go jako domyślnego dasha.

    Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
     
  4. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Po za ty dopiszę że ta konsola rządzi ;) nie zawiedziesz się :)
     
  5. Tomzacz

    Tomzacz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    @Jenerał@Jenerał
    2. Emulatory PSX'a i N64 dobrze działają?
    3. A co to jest wersja full, którą waży ponad 60GB? I czy warto ściągać coś takiego (Nawet nie mówię o wersji full, mówię ogólnie).
    4. Masz na myśli program, prawda? Xbox Live już jest wyłączony.
    5. Jak go ustawić?
    6. Czy da się podłączyć jakiś dysk przez USB? A jak nie, to jak można zwiększyć miejsce?
    Dziękuje za odpowiedzi. :)
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 24, 2015
  6. Jenerał

    Jenerał Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    2. Te emulatory działają różnie. Jedne gry działają dobrze inne gorzej.
    3. Jak się nie mylę to jest to wersja z wieloma grami z arcade. Niestety nie pamiętam jak on działał. Możesz też zobaczyć retroarch, chyba za niedługo ma wyjść nową wersja na xboxa. Używam tego multiemulatora na PSP oraz Wii i działa on na razie dobrze.
    4.Tak chodziło mi o xlink kai.
    5. Program musi być włączony na PC. Na ich stronie jest pełna instrukcja.( Niestety dokładnie jak to działało to już nie pamiętam)
    6. Niestety dyski USB nie działają. Pendrive i inne pamięci też nie. Jak chcesz więcej miejsca to zostaje ci tylko wymiana dysku.

    Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 24, 2015
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    1. jeden z lepszych ale również godny polecenia. ogólnie postawiłbym na wlutowanie chipa ale nie wiem jak na chwilę obecną jest z ich dostępnością i czy serwisy jeszcze się tego w ogóle podejmują. trzeba podzwonić i popytać
    2. emulatory działają ale musisz posiadać biosy oraz ROMy
    3. pierwsze słysze, nie wiem
    4. xlink kai. działa i ma się dobrze chociaż graczy z dnia na dzień coraz mniej. grają głównie w halo2
    5. xbmc działa rewelacyjnie i to właśnie ten soft tworzy z xboxa centrum multimedialne. bez xbmc posiadanie xboxa1 nie ma większego sensu.

    2. dobrze działają i nie ma z nimi dużo zabawy.
    3. nie wiem :)
    5. konfigurujesz program na PC, przekierowujesz porty w routerze. jesli wiesz co to jest hamachi na PC i jak ono działało to xlink kai działa w ten sam sposób.
    6. da się. w miejsce jednego z portów na pada wlutowujesz gniazdo USB - po podłączeniu pendrive'a jest on widoczny normalnie w menedżerze plików w XBMC. schemat powienieś sobie łatwo wygooglować.
     
  8. Tomzacz

    Tomzacz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Chodziło mi o to, jak ustawić XBMC. .

    Dziękuję za odpowiedzi, w dodatku kupuję konsolę z Halo 2, więc mam szczęście, jeśli chodzi o multiplayer (Może będziemy się spotykać w multiplayerach jakiś gier? :)). A wersja Full tego Coin Ops zawiera dodatkowo gry. W Google jest lista gier.

    W ogóle trochę pomogła mi ta strona: http://xbmcxbox.blogspot.com/
    Warto ją sprawdzić.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Według mnie w multi nie pograsz. Na x360nie grają na linku co dopiero na tak starej konsoli.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  10. Tomzacz

    Tomzacz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Up: Ale w Halo 2 akurat grają ludzie, więc tu sobie pogram.

    Możesz mi pokazać, gdzie to kupić w Polsce?

    Mam problem w Halo 2. Udało mi się zagrać raz w kampanię. Wyłączyłem grę w pewnym momencie, a jak później znowu chciałem włączyć kampanię, to ciągle się ładowało do czasu, kiedy pokazywał się komunikat, że płyta jest brudna.

    No i nie wiem, jak przekierować porty w routerze.

    Potrzebuję pilnie odpowiedzi, jak w XBMC mam wpisać hasło do internetu. Przez to nie mogę się połączyć z internetem.

    I przepraszam za triple post, ale pilnie potrzebuję odpowiedzi.

    To nie przepraszaj tylko edytuj posty ,czekaj na odp. //baton

    Skoro nawet pan odpowiedział z opóźnieniem, to nie mam na co liczyć...
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 27, 2015
Wczytywanie...

Poleć forum