1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań o przerobienie konsoli ...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez przemek89k, Grudzień 10, 2012.

  1. przemek89k

    przemek89k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    jestem początkującym w tym temacie, dlatego proszę o wyrozumiałość (miałem styczność wcześniej wyłącznie z ps2) - kilka tematów przeczytałem na forum, ale chciałbym się upewnić i zebrać wszystko w jednym miejscu.

    Oto moje pytania:

    1. Znajomy kupił konsolę jakiś tydzień temu - czy możną ją przerobić, czy jest zdecydowanie za wcześnie. Z tego co wiem jest to konsola Xbox 360 Kinect - może trzeba sprawdzić Dashboard, żeby się upewnić ?

    2. Rozumiem, że po przerobieniu konsoli nie będzie można grać przez internet - grozi to otrzymaniem bana ? Co się stanie, jeżeli ktoś otrzyma bana - konsola jest do wyrzucenia, czy można wgrać stare oprogramowanie, a może odcina to wyłącznie możliwość gry przez internet ?

    3. Czy do przerobienia konsoli trzeba ją rozebrać (aby sprawdzić np. model napędu) ?

    4. Rozumiem, że przerobienie polega na wgraniu nowego oprogramowania ?

    5. Czy do przerobienia potrzebny jest jakiś dodatkowy kabel do połączenia konsoli z komputerem - czy można oprogramowanie nagrać na płytę (w jaki sposób wysyła się nowy soft) ?

    Jeżeli jakieś pytania się wykluczają, to pomimo tego prosiłbym o odpowiedź na wszystkie z nich :)
    Pozdrawiam,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    1.Czy da się przerobić trzeba sprawdzić datę produkcji.Przeróbka LT+ jest możliwa w konsolach z datą produkcji do 08.2011
    2.Jeżeli dostaniesz bana to nie będziesz mógł się łaczyć z xbox live tylko.
    3.Tak
    4.Tak, chyba że wybierzesz RGH to wtedy polega na wlutowaniu chipa do konsoli
    5.Potrzebny jest kabel i odpowiedni sprzęt.
     
  4. przemek89k

    przemek89k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za informację - w takim razie mam jeszcze kilka dodatkowych pytań, związanych z odpowiedzią.

    1. Czy rozebranie konsoli wiąże się z utratą gwarancji (jak wcześniej wspomniałem, znajomy kupił ją może tydzień temu) ?
    2. Czy po przywróceniu starego oprogramowania uzyskam dostęp do xbox live (jeżeli wcześniej otrzymałem bana) ?
    3. Ile kosztuje taki sprzęt do przerobienia konsoli - czy zakup jest w ogóle opłacalny, a może lepiej zlecić komuś przerobienie (wyjdzie taniej) ?
    4. Jak taki sprzęt wygląda (jakieś zdjęcia) ?
     
  5. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    1.Niestety w slimie tak
    2.Nie bana nie cofniesz
    3.Nie opłaca sie lepiej zlecic
    4.lizard 360 albo usb pro link do sklepu
    Maximus Lizard 360
     
  7. przemek89k

    przemek89k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    w takim razie widzę, że jest to nieopłacalne :) Zatem powiem znajomemu, aby zlecił to osobie która dysponuje już takim sprzętem. Powiedzcie mi jeszcze, czy później pobraną grę trzeba odpowiednio "patchować" - czy wystarczy pobrać i nagrać na DVD ?
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wrzuci obraz do programu abgx przeskanowac i nagrac poradniki masz na forum w dziale iso
     
  9. przemek89k

    przemek89k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znajomy podał mi wersję dashboard 2.0.15574.0 - czy jest możliwa jej przeróbka, ewentualnie wgranie starszego oprogramowania i późniejsza przeróbka ? Czy trzeba czekać ?
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na rgh trzeba czekac na lt zalezy jaka data produkcji jes na nalepce z tyłu konsoli
     
  11. przemek89k

    przemek89k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc data produkcji : mfr date 25 08 2012 (naklejka z konsoli)
    Dashboard: 2.0.15574.0

    Trzeba coś jeszcze - np. rodzaj napędu - jeżeli tak to jak to sprawdzić (najlepiej bez rozbierania konsoli) ? Konsola to Kinect Xbox 360, kupiony tydzień temu.
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nic z tą konsolą nie zrobisz na chwilę obecną.
     
  13. przemek89k

    przemek89k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak długo trzeba czekać na możliwość jej przerobienia (jest już w planach ?) - można to gdzieś śledzić ?
     
  14. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Na c4eva lt ultimate
     
  15. przemek89k

    przemek89k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A skąd mam wiedzieć jaki napęd posiada ta konsola - bo z tego co widzę na stronie jest firmware do napędów :p
     
  16. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    C4eave LT Ultimate to nie napęd tylko planowana nowa wersja lt. Dzięki temu można będzie wgrać FW do napędów z konsol po październiku 2011. A RGH na nowe dashe będzie na święta na Slimy i w styczniu na phaty. (Albo odwrotnie do końca nie jestem pewny.)
     
  17. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    To wersja oficjalna niby ale terminy to zadkosc. Lt ultimate droga rzecz bo wymiana calego pcb. Moze ale nie musi byc w styczniu . Nowy x to naped z tych nie przerabialnych wiec to mali wazne. Nie ruszac plomby az bedzie lt.
     
  18. przemek89k

    przemek89k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy można już coś zrobić z tą konsolą -> 2.0.15574.0 ?
     
  19. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    można rgh zrobić
     
  20. przemek89k

    przemek89k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Głupie pytanie - ale na co pozwala RGH (można grać w gry pobrane z internetu i nagrane na płytę) i co to jest RGH - wgrywanie jakiegoś oprogramowania ?

    Ile takie RGH kosztuje ?
     
  21. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Koszt masz w dziale Usługi na forum.
    A na co pozwala? Homebrew, nie trzeba nagrywać gier, grasz z dysku, emulatory gier na starego Xa i masę innych opcji począwszy od Xlinka aż do takiego błachego ustawiania prędkości wiatraczków. A RGH to wgranie przerobionego nandu do konsoli + instalacja chipa w samej konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum