1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań od ciemniaka na temat RGH etc.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bednarson, Listopad 21, 2015.

  1. bednarson

    bednarson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie,

    dziabnąłem dziewczynie Xboxa 360, bo poprosiła mnie, abym zainstalował jej nowego Tomb Raidera. Niestety, nie chce się on uruchomić, podobnie z resztą jak forza horizon 2 - czarny ekran po uruchomieniu i monit "nie można uruchomić gry" czy jakoś tak. Wszystko zrobiłem prawidłowo, wgrywałem jej już wcześniej inne gry (starsze) i było ok. Doszły mnie słuchy, że muszę zrobić aktualizację, aby nowe gry odpaliły- tylko pytanie teraz: aktualizację czego i jak?

    Wiem, że jest wgrany FSD.. Tylko jaki. Z pewnością stary. Xbox nie był podpięty do neta ani nic, nikt nic przy nim nie robił od conajmniej 2 lat.

    Doszły mnie słuchy, że mam wgrać aurorę - spoko, jakiś poradnik dorwę i wgram, ale to wszystko? Czy coś jeszcze musze ogarnąć?

    Jeżeli to ma znaczenie - do Xboxa podpięty jest dysk zewnętrzny, są na nim gry, ale czy jest możliwe, że dash itp też jest wgrany właśnie na nim? Nic nie pokrzacze wgrywając aurorę?

    Wiem, że jest masa poradników, jednak nie znam nazewnictwa i nie wiem, co tak naprawdę jest mi potrzebne w tym momencie.

    Z góry dziękuję za odpowiedzi,
    Marcin
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Wydaje mi się ze update dasha wystarczy. Podaj jaką obecnie masz wersje dasha.

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
    bednarson lubi to.
  4. bednarson

    bednarson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dash: 3.0 rev58
    Kernel: 2.0.16202.0
    FSD3
     
  5. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Ostatnia edycja: Listopad 22, 2015
    bednarson lubi to.
  6. bednarson

    bednarson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, tylko pytanko: według tego co tam jest w punkcie 4 napisane musze pobrać aktualizację dla dokładnie takiego dashboardu, jaki mam - a tam jest jeden link i pod nim kryje się konkretny plik. To ten, który potrzebny jest mi do aktualizacji, czy mam szukać innego?
     
  7. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    bednarson lubi to.
  8. bednarson

    bednarson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyskakuje po prostu "Nie można uruchomić gry" i coś tam żeby skontaktować się z supportem, czy poszukać informacji na stronie xboxa, ale żadnego nr błędu.
     
  9. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Ok, ja bym poszedł tropem aktualizacji dasha. W jakim formacie masz przerobione gry xex, czy god?

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
    bednarson lubi to.
  10. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3213
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Kernel: 2.0.16202.0 Dash stary jak węgiel... Dlatego masz ten błąd.
     
    bednarson lubi to.
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12072
    Polubienia:
    1066
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    dokładnie update kernel potrzebny

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
    bednarson lubi to.
  12. bednarson

    bednarson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gry są w GOD, już biorę się za aktualizację, musze tylko skołować CPU Key, zaraz spróbuję znaleźć na forum jak to zrobić.

    Jeżeli chodzi o NANDa, to w programie pokazało mi wtyczki i ampery na zasilaczu, doszedłem że jest to płyta Trinity (dwa okrągłe gniazda i 10,83A) - jednak to nie jest xbox slim, możliwe to?

    Dash rozumiem, że najnowszy to 17489, tak? bo na końcu listy jest jeszcze 9199
     
  13. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    CPU Key odczytasz na przykład w DashLaunch v3.04 również tam masz informacje o tym jaką płytę masz i przerobke. Jak nie masz DL to zainstaluj sobie a jak to masz w poradniku który Ci wcześniej linkowalem.

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
    bednarson lubi to.
  14. bednarson

    bednarson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki. A może, żeby zbytnio nie kombinować, bo słyszałem o takiej opcji:

    Mam TV podpięty pod router, moge przepiąć światłowód pod Xboxa? Nic się nie stanie? Bo z tego co widzę, to później po sieci J-Runner może to wszystko ogarnąć bez pendrive itp
     
  15. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Powiem ci ze kiedyś zrzucalem tak ale pewny jest pendrak. Po sieci się coś wykrzaczy i później tylko problemy. Więc zaczynaj od zrzutu i do dzieła bo weekend się kończy a pewnie dziewczyna jeszcze by zagrała w forze 2 ;)

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
    bednarson lubi to.
  16. bednarson

    bednarson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Forza jest dla mnie, dla dziewczyny tomb raider :p

    W trakcie znalazłem jeszcze coś takiego:

    [​IMG]

    Kombinuje właśnie jak zgrać tego nanda i cpukey, bo wcześniej uruchomiłem xboxa przyciskiem od tacki, spisałem sobie cpukey na kartke, ale coś nie chce mi j-runner wygenerować update'a
     
  17. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    To co wrzuciles to aktualizacja FSD a nie dasha. Musisz rozróżnić pojęcia a słowniczek pojęć jest w tamtym poradniku. Odpal jeżeli masz zainstalowanego DL i sprawdź klucz CPU. Ty nie masz przypadkiem wersji 4GB?

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
    Pobierz http://www.homebrew-connection.org/...corona-4gb-nand-dump-and-write-support-added/

    "[*]kopiujemy folder z programem simple nand flasher na pendrive
    [*]podłączamy pendrive do uruchomionej konsoli z FSD
    [*]wchodzimy w file manager (w FSD) odnajdujemy Simple 360 nand flasher
    [*]uruchamiamy plik Default.xex
    [​IMG]

    [*][​IMG]
    Wciskamy na padzie X
    [*][​IMG]
    Operacja zakończona sukcesem, naciśnięcie jakiegokolwiek klawisze spowoduje wyjście z aplikacji i to właśnie robimy
    [*][​IMG]
    W folderze Simple 360 NAND flasher pojawią się nam dwa plik flashdmp.bin i plik tekstowy
    [*]Odłączamy pendrive i podłączamy do komputera kopiujemy te w/w pliki na dysk lokalny komputera."
    Cytat z poradnika kolegi ESLORD
     
    Ostatnia edycja: Listopad 22, 2015
    bednarson lubi to.
  18. bednarson

    bednarson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cholera wie co mam, doszedłem w końcu jak odpalić dl, płyta to trinity, cpu key mam, teraz tylko musze zrzucić nanda na dysk
     
  19. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    O widzisz nie nerwowo. Czytaj co Ci linkuje będzie dobrze. Wyżej masz opis jak eleganco i prosto zrzucić.

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
    bednarson lubi to.
  20. bednarson

    bednarson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie nerwowo? Panie, ja tu już prawie pół paczki wypaliłem :p

    Ok, update zrobiony, co teraz? Bo FSD sie nie uruchamia :/
     
  21. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    A to dziwne....ja do tej pory dwa spalilem ;)
    Poradnik kolegi akir.




    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
    bednarson lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum