1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań od lekko zirytowanego właściciela xboxa.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sieniak, Luty 19, 2012.

  1. Sieniak

    Sieniak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Mam problemów a problemów z xboxem i powoli się poddaje... :(

    1. Nagrywanie płyt, co prawda nagrywam płyty na lapku HP z nagrywarką jakąś TSSTcorp xxxxx ale obsługuje płyty DL i powinno być git no ale nie jest. Robiłem według instrukcji i stracilem już 5 płyt pod rząd, jedynie sie nagrał Batman Arkham City ale w trakcie gry wywala błąd i wraca mnie do Dasha.
    Co jest złe? Nagrywarka? Sposób jest ok bo z tego forum! Płyty Verbatimy albo Emtec!

    2. Nie mam dysku pod xboxem ale mam swój zwykły 500gb hdd zewnętrzny. Robi mi jedynie 16gb partycje, i co ja na to wrzuce, dwie gry maks zgram :-/ Jest na to jakiś sposób?

    3.Ściągnięty nowy Dash a brak avatarów... tzn mam wyblakłe postacie ale nie mogę nic więcej stworzyć? Da sie coś z tym podziałać?

    Na tą chwile to tyle ale pewnie mi sie jeszcze cos przypomni :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Kup Liteon Ihas 124B + Przejsciówka SATA-USB i powinno grać, te nagrywarki laptopowe to raczej nie zalecane do nagrywania płyt na xbox`a...
    2. Na xboxie wykrywa tylko 16GB, obojętnie jaki dysk, Jeśli chcesz aby wykrywało Ci dało zawartość i nie grasz na live to dobrą przeróbką dla Ciebie będzie RGH, podłączasz dysk na USB, tam wrzucasz gry i z niego grasz, bez żadnych płyt, koszt tej przeróbki to ok.200-250zł, później się zwróci bo nie będziesz musiał kupować płyt.
    3. Trzeba chyba jakoś dograć avatary. Jakiego masz Dasha 14699 czy 14717 ?
     
  4. masterlight

    masterlight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli mając przeróbkę RGH nie potrzebuje nagrywarki, tak?
     
  5. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Nie potrzebujesz nawet płyt jak masz RGH :D Nawet napęd w konsoli jest nie potrzebny :)
     
  6. Sieniak

    Sieniak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    1.Dzięki za odpowiedź
    2.Chyba zakombinuje tego RGH! Na jakiej zasadzie to działa, gry wrzucam na dysk i odpalam prosto z Niego? I wtedy wykrywa jako całą pojemnosc dysku nie 16gb?
    3. Dasha mam 14699
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Masz dużo więcej opcji, jedną z nich jest właśnie opcja gry prosto z dysku, Grę musisz tylko przerobić do formatu .god lub .xex wrzucasz na dysk i grasz :)
    Poczytaj sobie na forum jest dużo tym, może Cię zainteresuje.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No i pobierz sobie 2.0.14699.0+avatar
     
  9. pzajac2

    pzajac2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Pobierz dashboard ze strony microsoftu i aktualizuj przez USB. U mnie po aktualizacji przez internet był ten sam problem.
    Instrukcja + plik: Xbox 360 Software Updates | Xbox Troubleshooting | Xbox Support - Xbox.com - Xbox.com
     
Wczytywanie...

Poleć forum