1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań od początkującego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez d112, Kwiecień 8, 2010.

  1. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jutru kupuję konsole w komisie , będzie bez kartonu , chcę sprawdzic datę produkcji oraz wersje konsoli , jak to zrobić? Jak sprawdzić jaką przeróbkę mam wgraną , ewentualnie jak zmienić z jednej przeróbki na drugą? Czy jak sciągne gry z torrenta , to mogę odrazu wgrywać na DL? Czy pod każdego xbox mażna dokupićdysk i odpalać z niego gry sciągnięte z neta? Z góry dzięki wszystkim z odpowiedzi.Czy do xboxa można podączyć pada logitech na Usb?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Datę produkcji masz nad gniazdem do zasilacza jaka przeróbka to trudno będzie stwierdzić jak nie będzie łapało gier na wave 4 możesz mieć ixtreme 1.6 bo na 1.4 podobno nie sprawdza wave a wgrać firmware to trzeba wyciągnąć klucz z napędu przypisać pod firmware i potem go wgrać np dosflashem a gry ściągasz i nagrywasz na DVD+DL a z grami na dysk to zgrywasz na dysk i płyta musi być w napędzie
     
  4. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Data jest z tyłu konsoli . Jaka przeróbka to raczej tak "na oko" nie stwierdzisz . Zmiana czyli wgranie nowszej przeróbki jest niedrogie ( około 20-30zł ) ale lepiej nie robić tego samemu jak się nie ma o tym pojęcia tylko dać do jakiegoś serwisu . Tak możesz takie gry nagrać na płyty DVD+R DL ale trzeba to zrobić w odpowiedni sposób , na forum i w google znajdziesz tutoriale jak to prawidłowo zrobić . Tak pod każdego xboxa można dokupić dysk i odpalać z niego gry z tym że i tak płyta musi być w napędzie . Jeśli ten pad jest kompatybilny z X360 to tak jeśli nie to nie zadziała .
     
  5. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Da sie jakoś obniżyć to wave?
     
  6. Splaree

    Splaree Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak. Programem 360 Waves Patcher
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    To znaczy o co chodzi ? wave to zabezpieczenie w grze i czasem trzeba spaczować na niższy np. 3 , 2 bo starsze ixtreme nie obsługują wave 4,5 czy 6 i gra nie odpali . a służy do tego 360 waves patcher . Lub dla ixtreme 1.6 i 1.61 płyta z activate.iso
     
  8. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki już dużo mi wyjaśniliście , ale mam jeszcze kilka pytań.Czy nawet jeżeli nie będe wiedział jaką mam przeróbke , to mogę zainstalować tą ixtreme 1.61?
    Czy aktualizacji dashboard mogę dokonać niezależnie od przeróbki?
    Czy jak dostanę bana , to nadal mogę grać w gry z płyty?
    Od kiedy produkowane są xbox 360 arcade z poprawionym chłodzeniem?
    Xboxa kupuje pod project natal , czy przerobiony będzie pozwalał na działanie project natal?
    Z góry dzięki , jutro dostanę xbox , jakbym czegoś nie wiedziła to będe pisał , świetne forum.
    Apropo dema tej fify world cup 2010 , czy moge ją zainstlować na usb i odpalić , w jaki sposób?
     
  9. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    1- tak
    2- tak
    3- tak możesz ale blokadę dysku można usunąć
    4- nie jestem pewnie ale chyba od września 2009
    5- co do natala nie wiadomo
    6- demo nagraj na płytę np. DVD-RW lub +RW na penie raczej nie odpali chyba że się mylę
     
  10. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    3- jaspery produkowane od października
    6- raczej z pena odpali, po to chyba była ta aktualka.
     
  11. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy bana dostane również za przeglądanie trailerów filmów na xbox live, czy tylko za granie? Czy jak już bym dostał bana , to trudno odblokować dysk , oraz czy jak dostanę bana , to mogę w ogole łączyć sie z xbox live , filmy i trailery?
    W jaki sposób odpalić gry z dysku , oraz jak je na ten dysk wrzucić proszę o instrukcje
     
  12. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Bana możesz dostać za samo podłączenie do XBL i nic więcej nie musisz robić . Odblokowanie nie jest skomplikowane ale jeśli nie masz o tym pojęcia lepiej zapłacić 30-40 zł w serwisie . Jak masz bana to masz zablokowany całkowicie dostęp do XBL . Gry odpalasz normalnie : najpierw instalujesz na HDD a potem grasz . Instalacja jest prosta jak cep , wkładasz grę klikasz Y i wybierasz "zainstaluj na twardym dysku" ( czy jakoś tak ) gra się zainstaluje i już . Ale do gry z HDD i tak płyta z grą musi być w napędzie .
     
  13. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jak sciągnąłem demo FIFY 2010 world cup RPA , ona zajmuje 900 mb , to mogę ją nagrać na zwykłą płytke DVD , CZY MUSI BY DVD DL ?
     
  14. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
  15. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jak ma konsola date produkcji 25.07.2008r , to jest wersja Falcone , znaczy z poprawionym chłodzneiem?
    Jeżeli chcę wrzucić fife na pednrive, to wystarczy sam obraz iso do głównego katalogu?
     
  16. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Co do konsoli to nie wiem . A co do gry to nie wrzucasz ISO bo go niema jak ściągniesz demo , tylko jest folder o nazwie "content" i jego nagrywasz na CD , DVD czy pendriva .
     
  17. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zgrałem katalog Content na płytę , jes tto dmeo fifiy 2010 world cup , włożyłem płytę do xbox i niemoze jej odczytać.Czy potrzebuje jakiegos nowego systemu?
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Nie , przejdz do "bibloteka gier" i tam powinno być dostępne to demo . Albo płyta nagrała się z błedami jak nie odczytuje jej wcale , albo porysowana ?
     
  19. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak podłączam pendrive to go nie wykrywa
     
  20. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Poczytaj trochę innych tematów na forum bo wszystko o co pytasz było już i to nawet niedawno . Najpierw poszukaj potem jak nie znajdziesz to pytaj .
     
  21. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Działa , ok teraz poodłączyć sie pod xbox live i nie dostać bana .
     
Wczytywanie...

Poleć forum