1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań od starego dziadka-co może Xbox360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez abbazabba, Listopad 1, 2010.

  1. abbazabba

    abbazabba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Dla wszystkich będą to pytania śmieszne, banalne, ale musze je zadać i z góry dziekuję za odpowiedzi.
    Mam zamiar kupić Xbox w wersji slim 4gb lub 250gb, i w związku z tym mam pytania:

    1.Czy konsola odtwarza filmy DVD? Divx? Czyta napisy?
    2.Do czego tak naprawdę służy dysk twardy?Rozumiem, że można ściągać dema gier.
    a)Czy można zatem kupione gry kopiować na ten dysk?Wgrać i np, oddać płytę kumplowi..
    b)czy na tym dysku można przechowywać wszystko jak na dysku komputera?
    c)jak wygląda transfer plików z komputera?Jest jakiś kabel do tego?
    d)czy wrzucone na dysk filmy w postaci Divx, konsola odczyta?
    e)czy konsola czyta dane z pendrive? Filmy, zdjęcia?

    Jeśli na któreś z pytań odpowiedź brzmi NIE, to proszę również o wyjaśnienie dlaczego tak jest.
    Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
    Pozdrawiam:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barteq121

    barteq121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    2.a) Grę można wgrać na dysk ale żeby gra działała to płyta z tą grą musi być w napędzie czyli nie możesz oddać jej koledze.
     
  4. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    1. odtwarza .avi, .wmv i jeszcze jakies (nie pamietam niestety), napisów nie odtwarza ...
    2. można ściągać dema gier, filmiki, gry XBLA, instalować gry z płyty (jednak aby uruchomić gre musi być płyta w napedzie, po uruchomieniu reszta idize z dysku)
    a) zaisntalwoać można, ale oddać płyty kumplowi już nie, bo nie uruchomisz w ogóle gry ...
    b) nie - poprostu nieda sie.
    c) jest kabel transfer kit
    d) nie odczyta, tylko z pendrive lub plyta cd/dvd
    e) tak, z pendrive odczyta filmy, zdjecia i muzyke
     
  5. abbazabba

    abbazabba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. Dzięki za odpowiedzi.
    A zatem:
    3.Skoro nie da się przechowywać na dysku nic, to po co jakikolwiek kabel Transfer Kit?? Do czego go używacie?

    4.Wracając do dysku twardego..załóżmy,że nie zależy mi na tym aby to co wrzucę na dysk było widoczne na telewizorze, a jedynie żeby dysk przechował mi jakieś dane....no właśnie dlaczego się nie da tam nic wrzucić?Rozumiem, że to zwyczajny dysk twardy, więc w czym problem?

    5.Jaki sens tkwi w tym zgrywaniu gier na dysk, skoro i tak płyta musi być w napędzie?

    6. Więc co kupić wersję 4GB czy jednak 250GB? Jaki jest sens wydawania większej kasy na 250 gb?
     
  6. philips

    philips Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Koło
    3. Kabelek jest potrzebny np. jak ktoś kupi sobie większy dysk i chce skopiować całą zawartość starego dysku na nowy.
    5. Sens jest taki że podczas gry czytnik nie mieli płyty co za tym idzie mamy ciszę i płyta się nie "niszczy"
    6. Można kupić teraz wersje 4gb a dysk sobie później dokupić jeśli pojawi się taka potrzeba.
     
  7. apatryda

    apatryda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    też zastanawiam się nad kupnem xboxa wersji slim. i się właśnie zastanawiam, czy jest sens wydawania paru stówek więcej na tego z dyskiem 250 gb, skoro ten dysk nie jest za bardzo potrzebny. bo skoro po zrzuceniu gry na dysk i tak muszę mieć płytę, to bezsensu. jedyne do czego by mógł mi się przydać taki dysk, to do muzyki i zdjęć z aparatu, notabene sony .
    no i tu moje pytanie. po podpięciu aparatu zrzuci mi zdjęcia i filmy na konsolę i będę mógł je przeglądać?
     
  8. scooby666

    scooby666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rdz
    nie ma pewności bo xbox czyta pamięci przenośne, a jak aparat działa to nie wiem. może byc potrzebny inny sterownik i nie poleci na klocku. a dysk ma sens. bo jak gra idzie z dysku to nie doczytuja sie tekstury w locie(ew jest poprawa wzgledem dvd), masz miejsce na dema i gry arcade(4gb to za malo), filmy itd. ciszej chodzi ;)
     
  9. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    z pendrive tak :p


    BEZ DYSKU NIE KUPUJCIE BO BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ.. JA KUPIŁEM BEZ I ŻAŁUJE.. JAK GRAM W DEMO Z PENDRIVE TO CISZA A JAK Z PŁYTY TO BUCZY JAK 10 LETNI ODKURZACZ :) WYBIERZCIE SAMI
     
  10. apatryda

    apatryda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    po podpięciu aparatu do kompa otwiera się jak zwykły pendrive, czyli idąc tym tropem zawartość powinna się otworzyć, ale czy da się te zdjęcia skopiować na konsolę i później oglądać? wiem, że w PS3 jest specjalne oprogramowanie do przeglądania zdjęć na dysku, jakaś "galeria fotografii" czy coś w tym stylu.
     
  11. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1.Czyta te formaty jak sciagniejsz kodeki,napisow nie czyta.
    2.Do wgrywania dem,gier,muzyki,sejwow,trailerow i motywow
    a)No mozna ale zeby uruchomic i tak musisz miec plyte w napedzie.
    b)Tak jakby
    c)Tak,wpisz w allegro transfer kit xbox 360
    d)tak,jak sciagniesz kodeki z xbox live.
    e)tak
     
  12. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zeby czytał film z napisami jest potrzebny program
     
  13. abbazabba

    abbazabba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Carlos48

    Carlos48 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wracajac do dysku
    Bedzie Ci bardzo przydatny jezeli masz zamiar sciagac aktualizacje do gier jakies dodatki itp. bo bez dysku to wtedy lipa... Te 4gb starczyly by Ci co najwyzej na 2 - 3 gry. Jak juz wczesniej tez wspominali bardzo istotne jest zapisywanie gier na dysku bo wtedy plytka sie nie kreci, a wtedy laser sie nie zuzywa no a plytka sie nie porysuje ;] Istotne jezeli chcesz wymieniac gry :)
     
  15. older

    older Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeżeli można dołączyć się z pytaniem o transfer kit. Znalazłem na sieci dodatki do gier - konkretnie dodatkowe utwory do Rock Band. Są w postaci katalogu z nazwą i potem wewnetrznych katalogów z cyferkowymi nazwami i pojedynczego pliku wewnatrz. Czy za pomocą transfer kit można będzie "pobrać materiały" tak, żeby były widoczne w grze? (Podpinam sie w ten temat bo sam jestem tez dziadek a odpowiedzi w tym wątku jakieś bardziej przejrzyste i zrozumiałe dla mnie - mam nadzieję że nie naruszyłem regulaminu)
     
  16. abbazabba

    abbazabba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Minęło trochę czasu. Wyszło na to, ze kupiłem wersję 250 gb z Fable 3. Ok zgodze się ,że do materiałów z sieci bedzie potrzebny wiekszy dysk. Ale jak się połączyć z siecią. Kabel mam, ale nie w tym miejscu gdzie konsola. Jak miałbym ciągnąć go przez pokój toby mnie żona za****ła . Czy laptop posiadający WLAN, Bluetooth jest w stanie otworzyć dostęp do sieci dla Xboxa ?? Czy musiałbym znaleźć jakąś siec Wifi w okolicy, lub kupić samemu router Wifi?
     
  17. abbazabba

    abbazabba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tu sobie poradziłem. Okazuje sie że nawet mój leciwy już laptop potrafi wysyłać internet jak Wifi.

    A teraz pytanie do odwiecznego rysowania płyt przez konsole. Jak to w końcu jest? Nie ruszanie podczas pracy ma zagwarantować, że płyty będą czyste. Właście zamontowałem specjalną półkę nad tv, na xboxa. Tylko nie jest to idealny poziom. Coś mi grozi? Rysowanie płyt podczas pracy?
     
  18. TrueUser

    TrueUser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Dysk jest potrzebny do grania w niektóre gry na multi (Chociażby Bad Company 2 gdzie update online waży łącznie ponad 2GB), bez aktualnego patcha nie pograsz na multi.
     
  19. abbazabba

    abbazabba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolejne pytanie. Jak zauważyłem niewiele gier jest spolonizowanych. Czy jest jakiś sposób, żeby zainstalowaną grę na dysku "spolszczyć"?
    Przymierzam się do kupna gta IV., a jakoś nie uśmiecha mi się zasuwać po angielsku.
    Jka to wygląda? Czy jest możliwe poprzez np.pendrive?
     
  20. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Nie nie jest możliwe spolszczenie gier, musisz patrzeć aby było:pL.A jeśli chodzi o gry to oczywiste że tańsze będą w ENG, ale jeśli chcesz kupywać gry spolszczone to polecam sklep internetowy:Xbox 360 - Gry - Xbox 360.
     
  21. abbazabba

    abbazabba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja muszę odświeżyć temat, gdyż też mam pewien problem z save w GTA 4.
    Otóż. fajnie że robi się autosave, tylko nie wiem jak z niego korzystać. Dodam, że gra mnie podczas odczytów i czasami zapisów pyta gdzie zapisywać save i wskazuję że dysk twardy xboxa (da się gdzie indziej?)
    Po każdej misji musze zasuwać do domu żeby się wyspać bo inaczej nie mam pewności, że po ponownym uruchomieniu konsoli zagram tam gdzie skończyłem.
    Najdziwniejsze jest to, że jak rozpoczynam grę to za każdym razem wczytuje mi save z początku gry. Nie rozumiem dlaczego gra nie wrzuca przy włąc zeniu ostatniej aktualnej pozycji?
    Nadmienię, że podobnie było w Mass Effect 2,gdzie jest przycisk WZNÓW w Menu, ale po wznowieniu kierował mnie do starej misji,którą już dawno przeszedłem.
    Może ja coś źle ustawiam? Co jest nie tak?
    Pomóżcie proszę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum