1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań odnośnie Jtag`a

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Krizz, Lipiec 1, 2010.

  1. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Witam.
    Założyłem podobny temat w dziale dla świeżaków ale tam nikt nie potrafi mi pomóc wiec może tu.


    Panowie jedzie do mnie konsolka z Jtagiem. Kupiłem osobno dysk 320GG oraz obudowę do niego tak by był zainstalowany w konsoli. I teraz mam kilka pytań na które nie udało mi sie znaleźć odpowiedzi:

    1. Zainstalować freeboota czy XBR?
    2. Czy do instalacji w/w programow potrzebny jest dysk czy wgrywa sie go do "pamięci" konsoli?
    3. Czy konsola z Jtagiem obsłuży niestandardowy dysk 320 bez potrzeby zmieniania w nim czegokolwiek?
    4. Jak wykonać połączenie FTP z kompem tak aby wrzucać do niego gry, gry arcade i w które katalogi?

    I pytanie najważniejsze:
    5. Podejrzewam że dostanę konsolkę gołą, bez oprogramowania. Jakie podjąć teraz kroki, co najpierw instalować by móc cieszyć sie w pełni działającą konsolą bez konieczności wkładania płyt?

    A wszelką odpowiedź serdecznie dziekuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Wszystko jest na forum, dlaczego nie przewiniesz paska w dól ! MAsz tematy o tym kilka niżej...
     
  4. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Apacer sorry ale widze tylko temat o xbr czy freebot. Wszycy piszą ze wszystko jest na forum. Wierz mi ze nie ma, zanim napisze cokolwiek i zadam pytanie staram sie wszystko poczytać. Niestety to forum jest strasznie zaśmiecone i znalezienie czegokolwiek konkretnego pomiędzy kolejnymi kłótniami userów graniczy z cudem.
     
  5. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Podpowiem Ci jak to wyglada z mojego doswiadczenia.

    1. Freeboot 0.32 (z XBR mialem problemy, ale to nie znaczy, ze Ty je musisz miec).
    2. Freeboota/XBR wgrywasz na karte pamieci, jak juz wgrasz to nie nalezy korzystac z memorki bo sie posypie system konsoli i bedziesz musial wgrywac wszystko od nowa.
    3. Tak, ja mam 640 GB samsunga, sformatowalem tylko pod NXE i hula.
    4. Proponuje program FlashFXP - user: xbox, haslo: xbox, port: 21.
    5. Instalujesz freeboot'a 0.32 -> freestyle dash'a 1.20 na pendrive'a/dysk -> wypakowujesz gry porgramem iso2god lub XXbox image borserem (przeczytaj w plikach readme, gdzie umiescic wypadkowana gre).
     
  6. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Aviox bardzo Ci dziekuje. To takie podstawowe pytania dla ogarnięcia tematu.
    Niestety nie mam memorki, a moge wgrać bezposrednio do dysku?
     
  7. kamilkosz

    kamilkosz Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    po co kombinowac, skoro memorka 30zl kosztuje ? :)
     
  8. portals

    portals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Da się bez problemu tak samo jak na kartę
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Co ty... freeboota lub xbr daje się do nand! A nie na memorke... Na pamięć usb/dysk jedynie dash + inne programy.
     
  10. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Racja, moj blad - mowie na to potocznie memorka :S
    Sorki za wprowadzenie w blad :> KAzdy Xbox ma wbudowana pamiec NAND.
     
  11. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Ale do nand wgrywa sie tez przez usb?
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ludzie, balagan tu zrobiliscie ze szok.

    XBR/FreeBoot wgrywa sie do pamieci nand konsoli. Jesli ma sie jaspera z 256/512mb pamieci to nie wolno potem uzywac pamieci wbudowanej.
     
  13. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Trochę mnie na forum nie było i widzę ze ładne kwiatki :D
     
  14. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Kurna, no to ładnie. Ja jako zielonek w temacie chciałbym coś podziałać licząc na pomoc a tu ponoć jakieś bzdury wypisane.

    Czy któryś z szanownych kolegów z wiedzą, jest mi w stanie odpowiedzieć na moje pytania?
    Bedę wdzięczny, bo jak na razie to sie pogubiłem.
    Pozdrawiam
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a czego jeszcze nie wiesz?
     
  16. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Mam samą konsolę z Jtagiem bez party pamięci, osobno kupiłem dysk 2,5 i kieszeń na dysk i aby juz rozwiać wszystkie moje niepewności zapytam:
    1. Freeboota/XBR instaluje sie przez Pendrive czy można wgrać na dysk z poziomu PC?
    2. Czy mozna wgrać Freeboota/XBR bez karty pamięci?
    3. Czy istnieje poradnik jak spreparować pliki do wgrania do konsoli?

    Dzieki wielkie
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    1. Freeboot instaluje sie w pamieci wewnetrznej. Jak masz juz wgrane XBR to update mozna zrobic z pena, tylko musisz zrobic freeboot dla swojej konsoli i uzyc programu fash360.
    2. odpowiedz wyzej
    3. nie wiem o co chodzi :p
     
  18. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Krizz sam robiles czy ktoś ci robił ? Jeżeli ktoś to napewno masz już xbr lub freeboota.
     
  19. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    No kupiłem od kolesia. Szczerze to jedzie do mnie, dzis mam ja miec. Tylko gościu mnie troche zmieszał bo powiedział ze xbr instaluje sie na dysku. Dopiero wtedy jak go bede miał to musze sobie zaistalować xbr. Stąd moje zamotanko!
     
  20. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Kolesiowi pewnie chodzilo o XEXmenu bo to sie instaluje na dysku
     
  21. dario47

    dario47 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to prawda kupilem xbox slim z rgh i nie mam pojęcia co i jak a przeglądam forum cały dzień
     
Wczytywanie...

Poleć forum