1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytan odnosnie konsoli

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez nygga1993, Maj 22, 2012.

  1. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam xboxa360 z lt 2.0 i dzialaja mi te nowe gry takie jak battlefield 3, fifa street, batman itd, co sie stanie jesli podlacze konsole do internetu?
    posiadam dysk 20GB, czy oplaca sie kupic wiekszy czy to niepotrzebny wydatek?
    i czy jest taka mozliwosc zeby kupic zwykly dysk zew i podlaczyc go do konsoli?? dodam ze konsola jest przerobiona
    i jeszcze jedno, jak polaczyc komputer z konsola? zebym mogl ogladac filmy z dysku kompa?
    znalazlem ten filmik
    http://www.youtube.com/watch?v=GttiZRbbcD4&feature=related
    ale wychodzi na to ze musze go podlaczyc do neta, nie grozi mi wtedy ban? czy lepiej tego nie robic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maciejzklepar

    maciejzklepar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Klepary, okolice Bydgoszczy
    Nie polecam podłączyć do internetu przerobionej konsoli bo możesz ale niekoniecznie dostać bana i po ptakach, co do dysków to 20 giga na save i inne pieroły starczy chyba że chciałbyś instalować gry na dysku, po zainstalowaniu możesz odpalić grę z dysku ale płyta musi być w klocku, ale się nie zużywa. A tak poza tym to nie wiem dokładnie jak to jest że nie każdy dysk pasuje do danego rodzaju xboxa nie wiem dokładnie jak to wygląda w praktyce więc musiał byś się poradzić wujka googla :) jak dal mnie wydatek niepotrzebny :) a co do reszty to ci nie pomogę filmy na xboxie odpalam sobie z pendriva :)
     
    1 osoba to lubi.
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgra się "cicha aktualizacja". Jedyny ratunek, to LT 3.0/dogrywanie TU.

    WD z serii Scorpio.
     
  5. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no wiec nie bede podlaczal do neta, ale np dzis pozyczylem od kumpla COD MW3 i pisze mi ze plyta nie obslugiwana...
    da rade cos z tym zrobic?
    i jak rozpoznac gry ktore mi pojda a ktore nie
    posiadam nagrywarke ihasa...
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wszystkie gry będą działały (do niektórych potrzebujesz update Dash'a, ale pomaga czyszczenie cache). Musisz przygotować grę pod swoje LT.
     
    1 osoba to lubi.
  7. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak wykonuje sie to czyszczenie lub update dasha?, pisze z tela i nie mam jak poszukac, bylbym wdzieczny
    a w jaki sposob je przygotowac, mozesz podeslac mi link do jakiejs instrukcji?
     
  8. wujot90

    wujot90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A ja mam inne pytanie - jak banują konsole, wiadomo jest ban na xbl i profil, i co dalej żeby grać offline? wystarczy założyć nowy profil i grać dalej, czy trzeba coś kombinować?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dostajesz ban, nic nie robisz wkladasz plyte grasz dalej
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Link w sygnaturce. Update Dasha'a wykonujesz z pendrive'a/sieci/wypalonej płyty/płyty z grą. Cache czyścisz w "Systemie" (poszukaj).

    Nic nie kombinujesz. Bez żadnych problemów możesz grać offline.
     
  11. wujot90

    wujot90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a profil można odzyskać jakoś stary czy konieczny jest nowy? no bo ponoć zostaje uszkodzony,a nie da się offline odzyskać starego..
     
  12. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Można nagrywać zwykłą, ale niektóre "produkcje" wymagają iHAS'a (Forza 4, Dirt Showdown, Dragons Dogma).

    Nie pograsz na zwykłym LT, a jedynie na konsoli z modyfikacją RGH/Jtag.
     
    1 osoba to lubi.
  14. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak przyjdzie mi nagrywarka to zwroce sie o pomoc przy poprawnym nagraniu pierwszej plyty...
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie szukaj pomocy, tylko poczytaj leniu... jest wszystko opisane

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  16. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    przeczytalem chyba wszystkie te tutoriale ale dla kogos kto ma stycznosc z tym pierwszy raz nie wszystko jest takie jasne
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    iHAS + LT MAX + FW pod odpowiednie płyty + poradnik z sygnaturki
     
    1 osoba to lubi.
  18. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzis nagrywalem i wszystko ok, dzieki za pomoc
     
  19. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzis nagralem nowego dirta shutdown czy jakos tak i wlozylem plyte, ale wyskoczylo mi ze potrzebna jest aktualizacja konsoli, no to ja ok, zmienilo mi wyglad menu, gry ktore dzialaly nadal dzialaja ale dirt i tak nie chodzi, domyslam sie ze musze zrobic topologie pod lt 2?
    i czy to zle ze zrobilo mi ta aktualizacje? ten caly dash mam 14cos tam, przedtem mialem chyba 13604, konsola nie byla podlaczona do neta
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Skoro wszystkie gry działają, to aktualizacją nie ma co się przejmować, tylko cieszyć.

    Nagraj tą grę zgodnie z poradnikiem pod LT 2.0 (jeśli rzeczywiście masz LT 2.0). Koniecznie iHAS'em z odpowiednim FW.
     
  21. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak sprawdzic czy zeczywiscie mam lt 2,.0? bo wiem tyle co napisal sprzedawca jak go kupowalem...
    a i nagrywalem ihasem tylko ze nie zrobilem tej topologi bo wczesniejsze dzialaly bez
     
Wczytywanie...

Poleć forum