1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytan odnosnie Lt +

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Makuszek1908, Listopad 24, 2010.

  1. Makuszek1908

    Makuszek1908 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zamierzam juz w niedlugim czasie zakupic xboxa slim z lt + odrazu . Mam wiec kilka pytan . MAjac ta przerobke ;

    1 Stare gry z wave do 5 trzeba jakos specjalnie patchowac?
    2 co z wersjami polskimi bo pisza ludzie jakies rozne rzeczy na ten temat ?

    3 co to jest ss3 albo AP 2.5 ? gry z tym czyms trzeba patchowac?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    wszystkie te odpowiedzi na te pytania jak i na inne masz na forum wiec zapraszam cie do lektury .
    miłego czytania
     
  4. tlaa

    tlaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/null
    Ad.1. Jeżeli będzie LT+ nic nie musisz robić ze starymi grami. Chyba że SS2.
    Ad.2. Polskie wersje gier nie są umieszczane w bazie abgx360 (Nie można sprawdzić ich prawidłowości działania).
    Ad.3. SS3 czyli SS2 + AP2.5 To jest nowe zabezpieczenie antypirackie dla potrzeby ominięcia którego powstał firmware LT+. Patchowanie AP2.5 jest wykonywane automatycznie przy sprawdzaniu programem abgx360 wersje od 1.0.4 (oczywiście o ile taki patch istnieje). Na chwile obecną są tylko 3 gry które z tego korzystają.
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  6. Aniol

    Aniol Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chciałbym się upewnić jak to jest z zamianą napędów. Różnie fora piszą i różnie tłumaczy się oryginalną wypowiedź LT+. Posiadałem oryginalny napęd LiteOn 83850 zamieniłem go na Benq. Czy jest to jakiś problem dla LT+? Osobiście wypowiedź LT+ zrozumiałem, że tylko taka zamiana jest możliwa. Tylko tych napędów. Często przeglądając forum słyszy się, iż nie ma możliwości zamiany, że oflagowanie itd. Jak to jest? Idąc dalej mam rozumieć, że mimo patcha i firmware LT+ gry AP2,5 nie ruszą na zamienionych napędach czy ruszą i zostaną oflagowane. Proszę o wypowiedź.
     
  7. dfpbld

    dfpbld Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak bedziesz kupowal xboxa z LT+, to pamietaj zeby sprzedawca dal ci klucze zapisane na jakims nosniku albo wyslal mailem. bez klucza bedziesz mial o wiele wiecej zabawy przy wgrywaniu nowych wersji firmware w przyszlosci.
     
  8. przemoka

    przemoka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2007
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do tej pory miałem iXtreme w moim Benq. Teraz mam chyba 1.61, bo wszystkie gry się uruchamiają, za wyjątkiem tych najnowszych z AP 2.5, których oczywiście nie wsadzałem, żeby nie oflagować konsoli.

    Szukałem, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi w sprawie flashowania na LT/LT+: Czy teraz muszę kolesiowi, który mi robi konsole, podać mój oryginalny firmware, żeby wczytał mi z powrotem klucz lub na jego podstawie przygotował porządną wersję LT/LT+? Czy wystarczy, że nadpisze tylko firmware i można grać? Jestem gotów potestować to LT+ na livie, ale zanim kupie abo gold, to wolałbym mieć naprawdę dobrze przygotowanego X klocka.
     
  9. Aniol

    Aniol Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przemoka klucz napędu jest potrzebny do współpracy konsola <> Napęd. Klucz można wyciągać z oryginalnego jak i flashowanego napędu. Można zmieniać firmware z jednego na drugi kopiując tylko klucz i tyle.
    Ja czekam na odp. na zadane wcześniej pytanie. Pozdrawiam
     
  10. przemoka

    przemoka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2007
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @Aniol, jak ja czytałem, to widziałem opisy, że dash oflagowuje konsolę, jeśli napęd był wymieniany samemu. Konsola miała zapisany typ napędu, jaki miała fabrycznie, więc domyślam się, że jeśli chałupniczo go zmieniono, to to ID nie zostało wymienione w konsoli. Teraz tylko pytanie, czy jeśli napęd był wymieniany w serwisie, to czy taka informacja została zapisana w konsoli i ona wie, że ma inny napęd. Podejrzewam, że tak.
    Pewnie kiedyś była walidacja tylko klucza, a teraz domyślam się, że nowy dash bada jeszcze właśnie ten napęd.
     
  11. Aniol

    Aniol Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak jak to dosłownie zrozumieć:
    You cannot spoof a different model drive as that can now be detected. With this release of LT+ you HAVE to have an original Benq or Liteon.

    Czyli mam Benq zamiast Liteon`a. Nie bawiłem się jeszcze w nic AP2,5. Mam dash kinecta. Czy już zbyt późno czy warto zmieniać napęd?
     
Wczytywanie...

Poleć forum