1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań odnośnie reflasha konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grcx00, Styczeń 29, 2010.

  1. grcx00

    grcx00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam kilka pytań dotyczących ponownego flashowania mojej konsoli.
    Mam ix1.6 chce teraz wgrać LT.
    Przeczytałem już w kilku miejscach na ten temat, zamówiłem już kontroler sata via, a więc chciałbym spytać,
    - czy konieczna jest instalacja tego PortIO32?
    - czy reflash tez trzeba wykonywać na tacce wysuniętej do połowy?
    - czy można wykonać reflash na zasilaniu z konsoli, tzn bez kabla zasilającego z komputera? czy lepiej kupić jeszcze kabelek do zasilania napędu z komputera?
    - czy lepiej reflashować przez windows czy dosflasherem?

    Dzięki z góry za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jaki masz napęd w konsoli?? moge ci pomoc odnosnie napedu 83850C

    -ja nie instalowalem: PortIO32
    -zalezy od napedu
    -mozna uzyc zasilania z konsoli
    -mozna JF albo dosf

    ja sam osobiscie jak robilem to pod dosflashem bo nie mialem innego wyjscia posiadajac laptopa podpiolem kabel sata ata w miejsce dysku twardego i z boot pena z plikami win 98 dokonalem tego
     
  4. daardevil

    daardevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mszczonów
    Ja z liteona v1 i iXtreme 1.6 przy reflashu do iXtreme LT nie potrzebowałem nic oprócz kabelka sata do kompa(no i oczywiście JF i DosFlasher)
     
  5. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Nie musisz miec VIA nowy JF i idzie na kazdym ja mam intela kazdy naped robie ;)
    Zasilanie mozesz wziasc z konsoli jak nie masz inaczej, idzie pod winda bez problemu.
     
  6. grcx00

    grcx00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Szczerze mówiąc nie wiem, którą mam wersję, oczywiście LiteOn, data produkcji 27-07-2009. Nie wiem, bo poprzednio oddałem konsolę do flashowania, bo trochę bałem się, żeby samemu coś nie zepsuć.

    A jeszcze jedno z tych pytań pozostało - czy reflash robi się na tacce wysuniętej do połowy?

    deffc0n, a lepiej pod win7 czy xp?
     
  7. grcx00

    grcx00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pojawiło się z mojej strony jeszcze jedno pytanko:
    - czy trzeba jakoś uziemić obudowę konsoli? czy połączyć z obudową komputera?

    no i nie otrzymałem odpowiedzi na te dwa powyższe, czy z otwartą do połowy tacką i czy lepiej pod win7 czy pod xp..

    Dzięki z góry za odp.
     
  8. Folga360

    Folga360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Heh za dużo z tym kombinacji :p
     
  9. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Ja uziemniłem do obudowy komputera. Jeżeli masz klucz napędu to możesz pod Dos flasherem i wtedy nie musisz mieć otwartej tacki, jeżeli nie masz to Jungle flasher najpierw i otwarta tacka (wyciągasz klucz) , a potem dos flasher i wgrywasz firmware z zamkniętą tacką.
     
  10. Folga360

    Folga360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Tacka nie musi być do połowy :p tyle wiem
     
Wczytywanie...

Poleć forum