1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kilka pytań poczatkującego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez majk_b, Kwiecień 19, 2010.

  1. majk_b

    majk_b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsole mam od kilku tygodni, i w związku z tym mam kilka pytań.
    mam monitor 19", i w konsoli ustawiona natywną rozdzielczośc dla tego monitora czyli 1440x900 ale w grach i menu mam czarne paski na górze i na dole obrazu, czytałem, że gry sa w rozdzielczości 1280x720 ale po ustawieniu takiej rozdzielczości mam czarny pasek z boku wiec tez obraz nie jest rozciągnięty na cały monitor, jak ustawić, żeby wykorzystać całą objętość matrycy?
    kolejne pytanie dotyczy aktualizacji, po próbie odpalenia gry splinter cell conviction wyskakuje wiadomosc, że dostępna jest aktualizacja dla tego oprogramowania, biore nie i gdy uruchamiam gre drugi raz gra się włącza, czy jesli klikne tak, aktualizacja zainstaluje się z płyty czy musze podpiąc konsole do internetu?, jesli podepne czy zainstaluje sie ta aktualizacja dzięki której można wrzucac gry na pena, czy jakas inna?
    czy można sciągnąć ta aktulizacje z linków na forum i zainstalować ją z płyty?
    mam przeróbkę lt, i na forum często piszecie ze nastepne bany bedą gdzies w okolicach listopada, skad takie informację, skąd wiecie ze bany nie posypią się za kilka miesięcy. pytam bo planuję podłączyc konsole do netu.
    czy jest sens w ogóle podlaczac , jesli nie ma się dysku, bo w tym momencie mam arcade, a z tego co wiem to zeby grac przez neta czesto trzeba pobierac patche itp.
    czy dysk 20 gb wystarczy zeby komfortowo grac przez neta?
    czy znane sa już przypadki bana na konsoli wcześniej nie podlączanej do neta z przeróbka lt?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Śmiało podtykaj do neta bana nie będzie. Można aktualizować przez neta ale i z pendraka. LT jak na razie nie złamane :) O nowej aktualizacji jest faq i tam wszystko opisane co daje. 20 gb spokojnie wystarczy na neta :) :shisha
     
  4. majk_b

    majk_b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki, a i jeszce kilka pytan, czym najlepiej patchować gry?
    ile kosztowało by zakup i przerobienie tych dysków kompatybilnych z xboxem, bo chyba taniej wychodzi?
     
  5. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie wiem za bardzo o co chodzi. Na lt nie trzeba patchować.
     
  6. majk_b

    majk_b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie trzeba zmieniac wavów, czy tam tego ss na 2, nie znam sie na tym, czyli jesli ma sie przeróbkę lt, to nie postępować przed nagraniem tak jak pisze w poradniku jak przygotowac obraz iso przed nagraniem?, nie sprawdzać sciągniętej gry, odrazu nagrywać i grać? wcześniej pisali ze sie powinno.
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Na LT wave nie musisz zmieniać , a ss2 zmieniasz tylko jak jest ss1 lub ss2 ( non trusted ) o ile będziesz grał online .
     
  8. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)

    Kolega taki pewny tego że bana nie będzie ? LT na razie najbezpieczniejsze ale żeby 100 % pewności dawać..hohoho. Nikt tego jeszcze nie potwierdził to tylko domysły, więc ja bym raczej uważał z tym podłączeniem do neta.
     
  9. SirArczi

    SirArczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @UP

    Narazie jest bezpiecznie ... fakt

    Ale gdzies wyczytalem ze iExtreme LT posiada cos takiego co blokuje mozliwosc sprawdzenia przez Microshit posiadanego firmware

    IMO, ciekawe ile w tym prawdy ? :)
     
  10. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Bezpieczne bo nikt nie potwierdził, a może konsolki juz oflagowane. Będziemy pewno wiedzieć przy następnej fali, więc na razie lepiej pozostać sceptycznym do LT. Jeżeli za brak możliwości sprawdzenia FW też banują, to co ?
     
  11. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Puki co nie banują a jak zbanują to co? Jak ktoś ma przerobioną to powinien korzystać puki można prawda? :) Są tacy co na 1.6 śmigają do dzisiaj heh (nie mam przerobionej konsolki ale coraz bardziej mnie kusi)
     
  12. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Każdy jest panem swojego losu hehe i robi co mu rozum podpowiada. Nie zawsze słusznie haha
     
Wczytywanie...

Poleć forum