1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań przyszłego posiadacza xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez acero1964, Październik 26, 2010.

  1. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    Witam wszystkich

    Zakupiłem sobie niedawno pada do xboxa z adapterem do PC i jeszcze w tym roku noszę się z zakupem xboxa (nareszczie :) ). Wybór padnie na wersje arcade w jakimś markecie, oby najtaniej ! Od zawsze grałem tylko i wyłącznie na PC więc mam kilka pytań dotyczących xboxa :)

    1. Do wersji arcade bez dysku chciałbym podpiąc dysk WD3200BEVT który akurat mam tak się trafiło, jak dobrze rozumiem taki dysk da się podłączyć i wykorzystać z niego 250GB? Czy podłączenie takiego dysku grozi jakimś banem? samej konsoli nie mam zamiaru przerabiać !
    2. Czy kupując wersję arcade bez dysku, sama kieszeń na dysk jest już w konsoli ? wystarczy wsadzić dysk WD czy trzeba dokupić kieszeń do xboxa lub jakiś orginalny dysk z kieszenią ?
    3. Podłączając mój monitor do konsoli przez hdmi można jednocześnie puścić dźwięk przez wyjście optyczne audio ? rozumiem że przez te wyjście uzyskam dźwięk 5.1 tak?

    na razie tyle mi przychodzi do głowy, dziękuję za rzetelne odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcin88o

    Marcin88o Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WMG
    1 Za nieoryginalne dyski (póki co) Microsoft nie banuje.
    2 Musisz dokupić kieszeń na dysk, lub choćby dysk 20GB, który podmienisz z 320GB, oczywiście po uprzedniej zmianie biosu dysku (poradnik na forum).
    3 Z tego co się orientuję musisz mieć dodatkowy adapter, ale dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć.
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jak podepniesz kabek A/V ktorym pojdzie dzwiek to wtedy nie mozesz podpiac HDMI. Musisz zdjac obudowe z kabla A/V, bo inaczej nie zmieszcza sie obok siebie. Ewentualne mozesz kupic Audio Adapter, jest to najlepsze rozwiazanie, ale nie najtansze.
     
  5. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    widzę że te kable audio adapter chodzą na allegro po 30-40zł to tak drogo nie jest, czyli rozumiem że podpinam sobie monitor przez hdmi tam mi leci obraz, podpinam audio adapter potem cyfrowym złączem do kina domowego i cieszę się dźwiękiem 5.1 ? :)
     
  6. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5422
    Polubienia:
    1668
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Nie napisałeś jakiego Xbox'a bo zwykłe xboxe jaspery arcade to już raczej będziesz miał problem ze znalezieniem w markecie. W moim mieście i okolicach ani w MM, Real, ME nie było. (bardziej okolicach bo w mieście moim mam tylko Media Expert- doo*iaty że szkoda gadać, jak chcesz przepłacić to tylko tam..)

    1. Lepiej kupić dysk już przygotowany do wsadzenia prosto z allegro (zrobione partycje itp). Oczywiście z kieszenią, po prostu podpinasz od razu pod xboxa i jedziesz :)
    2. W arcade nie ma kieszeni na dysk. Trzeba dokupić z allegro.
     
  7. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    no w Katowicach cały czas widzę jaspery arcade w markteach :) no właśnie skoro posiadam odpowiedni dysk WD to nie chce kupować na allegro następnego dysku tylko samą kieszeń ! patrząc na poradnik nie będzie dla mnie żadnym problemem zrobienie odpowiedniej partycji.

    zakładając czarny scenariusz że za jakiś czas nie dostanę jaspera i bym kupił arcade slima to jak wygląda tam sprawa z wszczepieniem takiego dysku WD to konsoli ? :)
     
  8. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5422
    Polubienia:
    1668
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    O ile ja wiem to dyski które chodziły pod Xboxa jaspera (itp) to chodzą pod Xboxa slim. Więc sądzę że nie powinno być żadnego problemu. (Może jeszcze jakiś spec na forum ci to potwierdzi :)).
    W moim mieście w przeciągu tygodnia wszystkie jaspery zniknęły ze sklepów. Mi udało się kupić przedostatnią wersję Jaspera Elite. To tak na marginesie :)
     
  9. Ba._Ba.

    Ba._Ba. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak samo jak z arcade. Dyski iksa mają jeden standard.
     
  10. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    no to sie ciesze że do slima też spasuje ten dysk, gdzieś tylko obiło mi się o uszy w jakiejś recenzji slima że ciężko zmienić tam dysk, to prawda ?
     
  11. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
  12. acero1964

    acero1964 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kattowitz
    aha, ale proste :) w slimie odpada koszt kieszeni na dysk to może na slima się skuszę na jakiejś promocji
     
  13. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Na allegro wyrwiesz już za 7 stówek ;] oczywiście wersję 4GB ;]
    Jak pomogłem, kliknij "Dziękuję" :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum