1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań świeżaka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lilo28, Styczeń 1, 2014.

  1. Lilo28

    Lilo28 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam xboxa360 4gb slima, i mamy gry na zew dysku i wszystko fajnie dopóki nie ma gier 2 plytowych moze moglby ktos wyslac tutoriala jak uruchomicgre 2 plytowa? No i jeszcze jedno mam problem z gra f1 gdy probuje ja uruchomic wywala mi blad ze powinien przeczycic dysk ( tylko w tej grze ten komunikat wyskakuje- ktoś zna lekarstwo ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Z grami 2 płytowymi jest najczęściej tak:
    1 DVD - Singleplayer
    2 DVD - Content + multiplayer / multiplayer + dodatkowe języki.

    Musisz się dowiedzieć co na jakiej płycie jest albo pobrać oba obrazy i przez Xbox Image Browser zerknąć czy w obrazie jest folder "content".
    Jeżeli jest to dany obraz na którym jest content przerabiasz do XEX lub wyciągasz content za pomocą Xbox Image Browser. W folderze content znajduje się kolejny folder o nazwie Title ID danej gry. Wrzucasz go na dysk konsoli do tego katalogu:
    Następnie odblokowujesz go w programie XM360 (Czasami trzeba)
    Drugi obraz gry na którym nie ma contentu przerabiasz do XEX/GOD i wrzucasz na dysk konsoli do katalogu z grami.
    Potem możesz już grać.

    Tutaj masz dział na forum, w którym umieszczane są informacje o obrazach. Będzie pisać np.
    DVD1 - Single
    DVD2 - Multi
    I potem będziesz wiedział co robić.
    Link do działu: ISO

    Co do tej gry F1. Przerobiona do XEX czy GOD?
     
  4. Lilo28

    Lilo28 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    f1 przerobiona programem Iso2god
     
  5. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    !Pixel dajesz tutek do rgh a on przecież nie napisał nic o rgh.

    Gry 2 płytowe to gry które trzeba zainstalować np. GTAV 1 DVD instalujesz a z 2 odpalasz. Forza 3/4 tak samo.
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Kolega posiada RGH :)
    Co do tej F1 to spróbuj wyczyścić pamięć podręczną FSD i odpalić jeszcze raz.
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/
    Punkt 3.3.
     
  7. Lilo28

    Lilo28 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przeciez napisalem ze mam dysk zew z ktorego odpalam gry

    NIe pomogło wyczyszczenie Błąd gry. nie mozna odczytac dysku
    1. wyczysc dysk miekka sciereczka
    2. ponowie uruchom konsole
    taki wyskakuje komunikat.
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Spróbuj przerobić grę do XEX, ewentualnie wrzuć ją np. na jakiegoś pendrive, jeżeli masz taką możliwość.
     
  9. Lilo28

    Lilo28 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to z pytam czy pliki z xex sa pewniejsze jest jakas zaleznosc ?
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Powyżej masz zalety/wady przerabiania do danego formatu. Niektóre gry w XEX nie chcą poprawnie działać i trzeba przerabiać do GOD. Ja swoje wszystkie mam w GOD i każda działa bez problemu.
    PS. Posiadasz F1 2013 czy jakieś starsze?
     
  11. Lilo28

    Lilo28 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mozesz podac program do xex ? bo sciaglem Exiso ale nie za bardzo go kumam.
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  13. Lilo28

    Lilo28 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak ustawić sobie ścieżkę w FSD tak aby konsola wykrywała gry z urządzenia Usb ?
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  15. Lilo28

    Lilo28 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam,
    panowie mam problem z dc 2 podmienilem piliki Default.xex, main_xbox.hdr i main_xbox_0.ark i wyskakuje mi napis ze mam wyczyscic scierczka dysk, dodam ze przerobilem Exiso bo na GOD tylko sie ladowala gra... i na tym sie zatrzymywala- jakas rada , lub pliki na PW byl prosil. bylym wdzieczny.
     
  16. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Po co jakieś pliki podmieniałeś?
    DC2 przerabiasz do XEX/GOD i wrzucasz na konsolę.
     
  17. Lilo28

    Lilo28 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podmienilem bo caly czas wczytywalo . pixel masz wiadomosc na pw.
     
Wczytywanie...

Poleć forum