1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań świeżaka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zielczi, Wrzesień 14, 2012.

  1. zielczi

    zielczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zaznaczam że kupiłem konsole już z RGH i działającymi grami więc dopiero w miarę potrzeb odkrywam jak to wszystko działa. Mam problem w przypadku gry Forza 4, wyświetla mi 2 dyski jednak nie przerzuca między nimi w grze. Wyczytałem jak należy nazwać katalogi by wszystko działało, jednak u mnie dalej jest lipa. W czasie gmerania powstały mi 2 dodatkowe katalogi... Ok do brzegu, chcąc zaktualizować fsd wchodzę w opcje a tam ****. Nie wykrywa internetu. X podłączony jest do routera. Proszę o pomoc
    Dodam iż mam oba programy XeX i God? Jednak nie rozumiem jak mam nimi "robić gry"
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Znajdz tematy od wypakowywania gier. Forza 2dvd to nie gra, a zwykle dlc, wiec wyciagasz tylko folder z plyty to co jest w content/00000 i ladujesz to do folderu na hdd czyli conte
    T/00000

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. zielczi

    zielczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Niestety nie działa, Może należy wykonać update FDS? Jednak tak jak pisałem problem z połączeniem. Jakieś dalsze porady?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rozumiess ze druga plyta to dlc/ nie kopiujesz calej plyty tylko folder z dlc na oryg dysk do fokderu 00000. Nie ma slowa nie dziala, bo tak sie to robi i ma działać

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. zielczi

    zielczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    W folderze gry mam 2pliki + 3 foldery jeden to 00000000 i jego zawartość kopiuje tam gdzie piszesz. 2 pozostałe mają swój odpowiednik w pliku (nazwa ta sama). Robię zgodnie z Twoim poleceniem jednak wciąż prosi o włożenie 2 dvd.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Folder 4d530910 leci do folderu 000000000000 na hdd konsoli, oczywiscie nie moze byc to dysk fat32 ba usb. Tylko dysk wew konsoli

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. zielczi

    zielczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie mam takiego, w folderze gry w 000000 mam DDDE07DF. Powiem więcej, znalazłem folder o którym mówisz w odpowiednim dla niego miejscu,czyli content na hdd. Jednak gra dalej nie zmienia płyt. FSD do aktualizacji?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czyli masz coś źle, taki folder,ma byc na plycue. Aktualizacja nc nie da bo tu zadnych plyt sie nie zmienia, jest to dlc
    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. zielczi

    zielczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    To może nie tak, poproszę kogoś aby dokładnie napisał jaką ma konfiguracje folderów Forzy 4
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Napisalem ci dokladna sciezke gdzie ma isc folder i z jaką nazwa jest na płycie

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. zielczi

    zielczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Może i jestem świeży w temacie ale nie głupi. Napisałem że folder o którym mówisz jest już na swoim miejscu a po mimo tego płyty się nie zmieniają.


    dla jasności:
    Hdd1;\content\00000000000000\4d530910
    hdd1\games\forza4:
    00007000
    1f682e8f9b589dd00278.data
    eba5d8ff73d8066581fb.data
    i 2 pliki o tej samej nazwie co foldery powyżej

    Nikt nie pomoże? Wystarczy zajrzeć do katalogu. Bardzo proszę.

    Używaj opcji edytuj. Nie pisz post pod postem // Laki88
     
  13. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli to coś pomoże, spróbuj zainstalować druga plyte z poziomu menu Forza, mozliwe ze tego nie zauważyleś :)
     
  14. zielczi

    zielczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No niestety, wyskakuje info: "nie ma chyba nic do zainstalowania"
    Proszę pomóżcie
     
Wczytywanie...

Poleć forum