1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań -- wiem macie sporo takich tematów ale proszę o pomoc:P

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szymek931994, Sierpień 20, 2010.

  1. szymek931994

    szymek931994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Napisze jak każdy że jestem swieży i mam kilka pytań. jakby co to troche poczytałem...

    Chce kupić premium albo elite jakby co;p

    1. rozumiem że są 2 możliwości grania w " kopie zapasowe" chip albo wgranie fw napedu. Więc na jakie napedy mozna wgrac fw bo tego nie znalazłem...
    2. co daje mi wgranie gry na HDD
    3. kupic przerobiona juz czy nie
    4. czy jesli kupie z gwarancia to moge cofnąć wgranie cfw i wgrać oryginalny soft to wtedy nie strace gwary?
    5. nie gram przez neta- wgram 1.61 NS to bede musial bawic sie w zmiane wave i jakies activ iso czy juz bez problemu kazda gra bedzie dzialac..
    6. Najlepiej kupić z płytą "kasper" albo falcom bo wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo przegrzania?
    7. moge prosic jakis link do tematu jak wgrac iextreme bo nie orietuje sie ale mysle ze jest mniejwiecej tak samo jak na PSP:p

    Sorki za błędne nazwy ale tak z pamięci staralem sie jakoś nie dać plamy...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    1. Dokłądniej to przeróbka JTAG i modyfikacja FW napędu. Pirackie FW wgrasz obecnie do każdego napędu, z JTAGiem tak fajnie nie jest ale to poczytaj
    2. Napęd nie chodzi głośno, laser mniej się zużywa, płytka nie rysuje, szybciej wczytuja sie poziomy.
    3.Kup nie przerobioną, pograj troche i pomysl czy chcesz przerobić.
    4. Wiele osób wysyłało przerobione konsole i MS je normalnie naprawiał, także nie wiadomo jak to z tym jest. W każdym razie możesz cofnąć przeróbke.
    5. Każda powinna działać bez problemu
    6. Jasper i Falcon jak już :) najlepiej wybierz Jaspera, on ma konkretnie poprawione chłodzenie, i właściwie sie nie psuje. Natomiast Falcon to to samo co Zephyr..
    7. Oj nie, wgranie ixtreme to trudniejsza sprawa niż zrobienie Chickhena :)
     
  4. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Nie przerabiam, nie kradnę, nie wiem dokładnie :).
    2. Nie psujesz napędu.
    3. Nie bo nowy dashboard ma wyeliminować przeróbki.
    4. Stracisz bo chyba będą plomby po przeróbce. Nie przerabiam, nie kradnę.
    5. Jeśli chodzi o wersje przeróbki to najlepiej chyba LT, ale tak jak pisałem nowy dash ma wyeliminować przeróbki. LT odczyta wszystkie wave.
    6. Jasper i Falcon? Jasper jest nowszy i mniej awaryjny.
    7. Najlepiej idź do profesjonalisty.

    Pomogłem? Kliknij dziękuję :).

    PS: Byłeś pierwszy kj5 :).
     
  5. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    1. przeróbka napędu czyli wgranie fw. O chipie nic mi nie wiadomo.
    2. laser się mniej zużywa, konsola chodzi ciszej a gry wczytują się szybciej.
    3. lepiej od razu przerobioną i masz spokój.
    4. można wgrać oryginalny soft lecz trzeba pamiętać o plombach. W przypadku nowyszch Li-teonów v3 do przerobienia niezbędne jest cięcie ścieżek więc gwarancja pewno odpada, jeśli zajrzą w napęd.
    5. Wgraj najnowszego LT nie trzeba nic przerabiać czyta wszystkie wave.
    6. jasper nie kasper, tak najlepiej. falcon nie falcom z nim już troszkę gorzej ale nie ma tragedii. najgorsze to xenon i zephyr.
    7. poszukaj w odpowiednim dziale.
     
  6. Cze'si0

    Cze'si0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. To i to można nagrać na wszystkich napędach ; ) zależy czy twoja konsola spełnia wymagania co do chipa !! (odpowiedni dashbord itp...) do firmware nie ma ograniczeń.
    2.Wgranie gry na HDD daje to że szybciej się wczytują textury itp... i jest mniejsze zużycie laseru.
    3.Lepiej przerobioną nie będziesz musiał się z tym już "****".
    4.Tak jak sie zepsuje to można cofnąć firmware niektórych napędach ,a w innych można wymienić i jeżeli nie sprawdzą to zrobią a jak tak to odeślą ,a chipa to już nie wiem.
    5.Ja mam 1.61 i nie bawię się z wave chodzą wszystkie.
    6. Heh Nie "kasper" tylko jasper ; ). Lepiej kupić jaspera to masz większą pewność że się nie przegrzeje bo z falconami to nie wiadomo.
    7. Chwila...
     
  7. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dwa błędy w jednym punkcie jasper nie ma żadnego poprawionego chłodzenia, ma procesory w niższej technologii.
    Zephyr i falcon to nie to samo!! co za brednie.!!

    jasper v2 okrojony nawet z radiatora
    http://pictures.xbox-scene.com/xbox360/jasperv2/STP67406.JPG
    jasper
    http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2008/12/03115220318l.jpg

    Falcon
    http://images.dailytech.com/nimage/6162_heatsink2.jpg

    zephyr
    http://beta.ivancover.com/wiki/imag...g/800px-Xbox_360_revisions_zephyr_cooling.jpg
     
  9. szymek931994

    szymek931994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Nadal nie wiem... to chodzilo mi o to ze jest mozliwość wgrania fw bez ingerencji w hardware a fruga opcja to odwieranie itp chyba ze wgrywajac tez trzeba otworzyc obudowe?
    2. Ok to juz wiem
    3. Ok to już wiem
    4. Ok to juz wiem
    5. Ok to już wiem
    6. Więc mówicie że Jasper?
    7. i mozecie mi powiedziec mniejwiecej jak wgrywa sie to fw trzeba otworzyc konsolke czy nie;p? itp. a i nie wiem wciaz na jakie napedy mozna bez cięcia przeowdów czy co tam trzeba zrobić;p
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Co samo się wgra? Oczywiście że otworzyć trzeba obudowę
    jasper
    liteon v1 spear (koniec 2008 do kwietnia 2009 nawet spotykany do czerwca)
    liteon v1 fw 8xxx zabawa z tacka (od kwietnia 2009 do sierpnia)
    liteon v2 fw 8 cięcie ścieżek ( mniej więcej sierpień rzadko spotykany)
    liteon v3 cięcie ścieżek( od ok 10 września 2010 do slim)
     
  11. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    1. W nowszym napędach lite-on v3 (montowane bodajże od września 2009) trzeba ciąć ścieżki i jest to ewidentna ingerencja w hardware.
    6. Tak jasper jest najlepszy.
    7. Nie wiem.
     
  12. szymek931994

    szymek931994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    CZy opłaca się kupić konsole z jednym czerwonym pierścieniem? Ile moze kosztować naprawa?
     
  13. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Ciężko powiedzieć. Ogólnie nie opłaca się. Jak nie masz pieniędzy na nową to kup używaną ale sprawną i to najlepiej jaspera.
    Z uszkodzonymi konsolami różnie bywa, szkoda pieniędzy w nie wkładać i nie wiadomo jak długo pociągną jeszcze.
     
  14. szymek931994

    szymek931994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A za ile opłaca się kupić elitke obojetnie czy przerobiona czy nie bo przeróbka 50 zl ...
     
  15. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W sklepie można kupić za 850zł. Na allegro można znaleźć taniej. Jest slim więc Elite tanieje.
     
  16. szymek931994

    szymek931994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
Wczytywanie...

Poleć forum