1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez Szymon.k, Marzec 20, 2014.

  1. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.
    Mam pare pytań odnośnie Gta i posługiwania się z płytą ..
    Otóż to:
    - Miałem kod na sterowiec atomic, wpisałem go na xbox.pl wszystko dobrze, pojawił się napis coś tam o atomicu, że jest już mój no coś w tym stylu, na pewno go przyjęło. Szybko włączam gre i co dalej o.o? Nic się nie pojawiło, nic żeby coś pobrać. W kontaktach nie mam atomic. Nie wiem co zrobić
    -Jeżeli nie zostanie wyjaśniony problem wyżej to chętnie kupie Kod na sterowiec Atomic gta v xbox 360. Za 15 zł, może być również poprzez kod doładowujący.
    - Jest to trochę banalne pytanie, ale jak dbać o płyte? Wydałem na tą gre dokładnie 210zł. Gre mam tylko jeden tydzień a jedna płyta jest już porysowana. Jest to na pewno problem tego, że ciągle tą płyte przekładam. Wiadomo nie chce ciągle grać w gta więc raz płyta idzie do napędu a za półtora godziny do pudełka i tak co chwile. Płyta na pierwszy rzut oka nie jest za mocno porysowana, ale już pod światłem widać swoje. Jest jakaś możliwość by płyta się tak nie rysowała? Posługuje się z nią na prawde delikatnie ale i tak ma rysy, co to będzie za miesiąc ;/.

    Konsola Xbox 360 e.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak się bardzo porysuje wyslesz ją do regeneracji. Podejrzewam ,że kod który wpisałeś zawartość pobrała się zanim pewnie zobaczyłeś to na liście pobieranych. Jak masz dysk w swojej konsoli zainstaluj ją na dysk powinna się mniej rysować bo gra będzie z dysku szła a płyta tylko rozruch.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Eee. Nie mam dysku, mam zainstalowane na pendrive. No tak ale gdyby się pobrało to by był ten sterowiec... ale go nigdzie nie ma.
    Ile taka regeneracja kosztuje i gdzie można ją zrobić? No i chyba wątpie, że zainstaluje ją ponieważ dużo czytałem żeby nie instalować 2 płyty.
     
  5. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie instaluje się jej jeśli gra bardzo zwalnia i klatkuje. Sterowiec sobie musisz od kogoś dokupić i cieżko będzie bo nie da się go kupić za mspointy. Regeneracja różnie ale nie jest to droga rzecz od 15zl w góre . Trzeba poszukać firmy która się tym zajmuje na allegro lub google.
     
    1 osoba to lubi.
  6. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No ok, dzięki. Mam takie pytanie, jest taka możliwość żeby płyta siedziała ciągle w napędzie. I tu teraz mam pare pytań.
    -Co tydzień muszę przenosić konsole, czy płyta może siedzieć w środku ?
    - Konsola czasami jest nie używana przez tydzień, płyta może siedzieć w środku?
    - Jak już tak wszystko mi wyjaśniasz, możesz mi powiedzieć czemu na jednym z tv gta wygląda jak gta a u mnie na LG 32 lub 36 cali wszystko jest takie ''brzydkie''. Obiekty się czasem później o dziwo doczytują ale to się rzadziej zdarza ale się zdarza. Tekstury czy jak to tam się nazywa są takie nie ładne. Nie wiem o co chodzi, gram na 1080p

    Takie trochę głupie pytania, ale nie znam się na tym.

    Ps. Nic nie mogę zrobić z tym kodem teraz? Straciłem go już? :/ Nigdzie nie mogę znaleźć tego kodu na x360
     
  7. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1)płyte lepiej wyjąć jak przenosisz konsole.
    2)jak konsola stoi płyta może sobie zostać nic się stanie z nią.
    3)jak masz orginal to co zrobiłeś z kodem?
    4)Większy tv to widać gorszą jakość musisz dalej usiąść od tv, i tv są różnej jakości.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ustaw 720p to po pierwsze. Po drugie sterowiec pojawia się jako kontakt w telefonie sterowiec/Atomic. Coś takiego powinno być. Poza tym chyba w historii pobierania można sprawdzić listę elementów jakie były pobierane na konsolę.

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  9. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No więc tak, sprawa z atomicem jest już zakończona ponieważ na xbox.pl wszedłem w historie zakupów konsoli i pojawił mi się sterowiec--> Dodaj do kolejki pobierania i jak włączyłem x'a to zaczeło mi się pobierać. Nie wiem czy atomic będzie ale się pobrało także być powinien ;)
    Ee. To więc tak, 720p nie robi różnicy u mnie.. Na mniejszym tv u mnie właśnie jakoś jest gorsza ... Jutro będę z tym kombinował.
    w telewizorze przejrzałem wszystko, podczas grania próbowałem wszystko poustawiać lecz bez zmian...
    Dla czego mówicie że gta v nie obsługuje 1080p? Przecież na tylnej okładce pisze że obsługuje: 720p 1080i 1080p także nie wiem o co tak na prawdę z tym chodzi. Przyjże się jeszcze dokładnie z tym 720p ale jak patrzałem na początku to żadnych zmian..
     
  10. CzeskiFilm

    CzeskiFilm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    43
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    U mnie jest gorsza jakość na 46 calach niż na 32(bardziej widoczne krawędziowanie, migotanie krawędzi )
     
  11. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zacznijmy od tego ,że 360 nie obsługuje full hd tym większy tv tym jest gorzej chyba ,że mega daleko siedzisz od tv. I nic z jakościa grafiki nie zrobisz możesz zastosować lepszej jakości kabel hdmi.
     
  12. CzeskiFilm

    CzeskiFilm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    43
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kabel raczej nic do tego nie ma, chyba że ma kilka ładnych metrów wtedy można mówić o czymś drozszym ale i tak wątpię żeby coś poprawiło, ja u siebie testowalem 3 kable 2 metrowe i obraz taki sam
     
    1 osoba to lubi.
  13. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Aizen30 lepszy HDMI chyba nie, mam jeden z najlepszych dałem 50zł..

    Jutro będę wszystko sprawdzał. Nie wiem właśnie dla czego ale a 32 tak jak to mówiłeś jest krawędzio coś tam. Jak grałem to nawet zauważyłem, że obiekty się ładują gorzej.. Ulica była jasna, a gdy podszedłem wtedy się zrobiła ciemniejsza taka jak być powinna.

    I szczerze jestem bardzo zawiedziony ;e. Posiadam jeszcze różne gry na kinecta których szczerze nie szanuje.
    Gta strasznie i to strasznie szanuje. Zrobiłem więc taki test co ma większe rysy: Grant theft auto które mam dokładnie tydzień i jest szanowane czy Gry na kinecta które mają pół roku i szczerze nie szanuje. No więc GTA miało w uj rys, a te gry na kinecta ani jednej. Płyta jak nowa... nie ogarniam tego .


    EDIT

    @odświeżam

    Mam takie jeszcze jedno pytanie:
    Widać jak jade/ide, że obiekty się doczytują. Jest to wina tego, że nie mam dysku dwardego i gram na pendrivie ?

    orso6// To nie giełda żeby odświeżać

    Info orso6 // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  14. jas8115

    jas8115 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2013
    Posty:
    105
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja zainstalowałem na oryginalnym dysku i mam to samo.
     
  15. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    to ja już nie wiem ;/
     
  16. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaki to pendrive? Podaj dokładny model. Możliwe, że sobie nie radzi z teksturami..
    PS. Ja u siebie nie mam takich objawów.. no chyba, że jadę szybkim samochodem no to zdarzy się, że jakiś drobny obiekt się wczyta ale to chyba normalne.. DVD1 oczywiście na dysku konsoli.
     
  17. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pendrive ADATA 3.0 16gb
    Często widać jak się doczytują, grasz na pendrive czy hdd?
     
  18. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Spróbuj na innym pendrive lub jeżeli masz możliwość to dysku wewnętrznym..
    Najlepiej by było jakbyś jakiś filmik nagrał, bo tak bez niczego to ciężko ocenić - wiadomo, że coś tam się zawsze wczyta i to jest raczej normalne.
     
  19. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Niestety nie mam większego pendriva niż 8 gb prócz tej 16. Nie mam również możliwości na dysku.
    Chętnie zrobie jakiś filmik, tylko jak ?
    Tylko u mnie no dosyć często się wczytują, jak jade to najczęściej rośliny, samochody i kolory budynków
     
  20. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie wiem cokolwiek.. aparat, telefon - byle była mniej więcej dobra jakość, aby można było zauważyć to wczytywanie.
    Podaj dokładny model tego pena lub link do niego.
     
  21. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    zobaczę na kamerze. Ale nie obiecuje dobrej jakości. eee
    PENDRIVE ADATA DASHDRIVE UV128 16GB USB 3.0 NOWY ! (4005536339) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. dokładnie taki sam


    EDIT

    Niestety nie jestem w stanie tego nagrać. Próbowałem kamerą, jakoś nie najgorsza ale nie wystarczy by uchwycić te wszystkie wczytania.
    migotanie krawędzi to normalka?

    Info orso6 // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.


     
Wczytywanie...

Poleć forum