1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez djezzer93, Luty 7, 2010.

  1. djezzer93

    djezzer93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Mam do was kilka pytań forumowicze
    czy na podanym zdjęciu dobrze rozmieściłem pastę termoprzewodącą i co to jest wokół CPU co zaznaczyłem czerwonymi ramkami, i na drugim zdjęciu co to jest za kabel nigdzie nie doprowadzony?
    Jak coś konsola była otwierana przez poprzedniego właściciela.
    Z góry dzięki za pomoc.
    Zdjęcie pierwsze: http://img15.yfrog.com/img15/6926/dscf0616p.jpg
    Zdjęcie drugie: http://img222.yfrog.com/img222/1213/dscf0617z.jpg


    @Edit
    Hmm... co do koloru pasty to nie wiem, jak korzystam z pasty Arctic Silver 5 i taki właśnie jest kolorek ;P Gość w sklepie ogólnie pastę polecał.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    to co jest wokol CPU to jest nic innego jak klej... ktory zostal umieszczony po to zeby w razie mocnego nagrzania uniemozliwil przesuniecia CPU a zarazem utrzymywal uklad BGA na swoim miejscu, zas do tego przewodu to sie nie wypowiem byc moze ktos w jakis sposob usilowal cos w to miejsce kondensatara SMD cos podlaczyc jesli ten przewod nie byl do niczego podlaczony i wisial sobie luzem to wydaje mi sie ze spokojnie mozesz sie go pozbyc odlutowujac go od tego elemetu elektronicznego.

    a przypadkiem pasta termoprzewodzaca nie powinna byc biala, szara lub ewentualnie gumka szara??
     
  4. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie chce spamować ale jak będziesz wrzucał foty na neta zmniejsz rozdziałkę bo podejrzewam ,że to jest ze 12mpx i potwornie długo się ładuje. Pozdro
     
  5. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    u mnie elegancko sie pokazaly w 5 sekun je oblukalem:) a rozdzielczosc w takich przypadkach jak elektronika widok plyty i dokladnosc szczegolow jest wazna:)
     
  6. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie przechwalaj się 5sek bo host ma ograniczenie. Nawet przy 100mb/s nie wyświetli szybciej niż moje 8mb/s.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    kabel dolutowany bo ktos ustawial wentyle na 12v. odlutuj go jak z tego nie korzystasz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum