1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Teleporter, Maj 6, 2010.

  1. Teleporter

    Teleporter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Mam kilka pytań odnośnie Xbox 360

    1. Czy wszystkie xboxy360 są przerabialne? (arcare, elite, premium|| niezależnie od daty produkcji)?
    2. Czy do Xbox 360 arcade da się podłączyć pendrive'a?
    3. Czy do Xbox 360 arcade da się podłączyć dysk zewnętrzny? Jeżeli tak to co czy dysk trzeba jakoś specjalnie do tego przygotować?
    4. Czy po przerobieniu konsoli traci się całkowicie gwarancję?
    5. Czy da się poznać czy jest falcon czy jasper nie otwierając pudełka? (jeżeli tak to jak)
    6. Od dzisiaj w sklepie Saturn w ofercie jest dostępny Xbox 360 + 2 gry za 549zł, wiecie jaki to jest model? Czy ma jaspera?


    To by było na razie tyle :)
    Jak coś mi się przypomni to dopiszę.

    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. Tak wszystkie są przerabialne
    2. Tak da się ale tylko po wcześniej wgranym najnowszym dashu i konsola będzie widziała 16gb pamięci. Można podłączyć maksymalnie 2 takie pendrive i pamięć sumuje się do 32gb
    3. Patrz pkt 2
    4. Jeżeli będzie tam napęd liteon v2 lub v3 będzie trzeba lutować więc raczej tracimy gwarancję choć zdania na ten temat są podzielone
    5. Tak da się po dacie produkcji i napięciu. W pudełku jest dziura przez którą to widać. Jaspery mają napięcie 12.1v i pordukowane są po XX-10-2008
    6. Spradź tak jak napisałem w pkt 5
     
  4. kosula

    kosula Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    od dzisiaj jest w takiej cenie? o siet ale masakra a ja kupilem wczoraj w saturnie za 700 ;/
     
  5. Teleporter

    Teleporter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za szybką odpowiedź :)
    Przypomniałem sobie jeszcze klika pytań :p

    7. Do czego służy dysk w Xboxie 360? Czy z niego można grać? Tzn. wgrać na niego obrazy i z obrazów grać? Czy dysk służy do czegoś innego?
    8. Jeżeli można grać z dysku, to czy konieczna jest płyta w napędzie? (czy doczytuje coś z płyty?)
    9. Czy na Xboxie można oglądać filmy? Jeżeli tak to w jakich formatach (jakie kodeki itp.)

    up. Tak od dzisiaj w takiej cenie.
     
  6. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    7. Zgrywamy na niego gry, savy, nowe dashe itp.
    8. Tak
    9. Można oglądać ale po kodeki musisz połączyć się z LIVE a jak masz przerobioną konsolę może skończyć się to nie przyjemnie.
     
  7. Teleporter

    Teleporter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze trochę dopytam :)

    10. To jaki jest sens mieć dysk skoro musi być płyta? Bo myślałem, że można grać bez płyty (żeby się nie porysowała np.)
    11. Skoro na dysku zapisują się savy. A mając Xbox 360 Arcade, gdzie będą się zapisywały savy?
    12. A jak się przerabia Xboxa 360 nie mając dysku tj. wersja Arcade (nie chodzi mi o instrukcje tylko o to gdzie będzie on zainstalowany?)
    13. Mając Xboxa 360 arcade da się mieć dashe? Czy nie?
     
  8. BabyBoy

    BabyBoy V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    505
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cleveland
    10. Płyta się wtedy mniej rysuje albo wcale. Konsola chodzi ciszej.
    11.W pamięci 256/512 wbudowanej lub na karcie pamięci.
    12.Co ma być zainstalowane? Przerabiasz sam napęd - flash.
    13. Tak. Chyba że chodzi Ci o XBR.. to już inny temat.
     
  9. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    10. Płyta jest potrzebna do odczytu tylko. Potem płyta nie kręci się w napędzie, więc płyta się nie rysuje i napęd nie zużywa
    11. Jaspery mają wbudowaną pamięć 256 lub 512mb
    12. Przerabia się napęd. Nic się nie instaluje
    13. Tak.
     
  10. sla0

    sla0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    10. Laser się tak nie niszczy
    11. Na karcie pamięci która jest w konsoli
    12. Przerabia się napęd. To na niego wgrywa się flash'a
    13. Tak na karcie pamięci
     
  11. Teleporter

    Teleporter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Super, wielkie dzięki za szybkie odpowiedzi :)
    Już chyba wszystko wiem.

    Pozdrawiam.
     
  12. Teleporter

    Teleporter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To jeszcze raz ja.

    Odświeżę trochę temat bo mam już Xbox 360.

    Mam Xbox 360 Elite z dyskiem 120GB
    Kupiłem ją używaną przez allegro.
    I w związku z tym mam parę pytań.

    1. Jak można sprawdzić czy konsola nie jest przerobiona(bo tak mi powiedział sprzedający)?
    2. Czy na przerobionej konsoli działają oryginalne płyty (gry)?
    3. Jeżeli konsola faktycznie nie była przerabiana to nie mam co się obawiać podłączając do neta?
    4. Czy podłączając konsolę do neta i odpalając film (avi, dvix, itp.) z pendriva nie dostanie się bana?
    5. Jeżeli konsola nie była przerabiana to czy podłączając neta, ściągając kodeki do filmu, odłączając neta filmy będą działać?
    6. I pytanie nawiązujące do poprzedniego. Czy robiąc to wszystko co jest wyżej + jak bym przerobił konsolę to filmy by działały(czy te kodeki ściągnięte normalnie by działały)?
    7. Jakie korzyści płyną z przerobionej konsoli, a jakie wady?

    To na razie wszystkie pytania :)
     
  13. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    1.Ściągni jakomś gierke nagraj i sprawdź (jak nagrywać gry na xboxa 360 jest na forum)
    2.Tak
    3.Możesz normalnie podłączać do neta bez strachu o BANA
    4.Nie
    5.Tak
    6.Tak
    7.Korzyści z przeróbki:
    -Nie wydajesz kupe kasy na gry
    -Możesz mieć gry przed premierą
    -Jest tego jeszcze masa (choć ja się zdecydowałem nie przerabiać)
    Minusy:
    -Nie możesz grać przez neta(to znaczy możesz ale to też zależy od przeróbki niby LT jest niewykrywalny)
    -Nie masz przyjemności rozpakowywania gier
    -Rzadko się zdarza, że by gra była bez osiągnięcia związanego z Xbox Live (nie będziesz miał gier w których odblokowałeś wszystko)
    -No i to chyba wszystko
     
  14. Teleporter

    Teleporter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Super i takiej odpowiedzi oczekiwałem :)
    Prędzej czy później zadam pewnie jeszcze parę pytań.

    Dzięki.
     
  15. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Zapomniałem dodać jeszcze, gdy przerobisz konsole to tracisz gwarancje.Ale na ten temat są różne opinie niektórym przyjmują a nie którym nie przyjmują konsol.
     
Wczytywanie...

Poleć forum