1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez 666robsik666, Maj 21, 2010.

  1. 666robsik666

    666robsik666 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam
    Mam kilka pytań mianowicie
    1.Gdy kupiłem xbox'a włączał się on po jakiś 5-10 sekundach a teraz gdy dokupiłem dysk 120GB(oryginalny)i zapełniłem go to włącza się jakieś 4 minuty.Czego to jest wina ?
    2.Czy wyczyszczenie pamięci podręcznej skróci czas włączania konsoli ?
    3.Co daje te wyczyszczenie tej pamięci ?
    4.Czy jak wyczyszczę tą pamięć usuną mi się sejwy itp z dysku ?
    5.Mój xbox czasami po włączeniu loguje się na mój profil tak jak trzeba a czasami włącza się w ogóle nie zalogowany i wtedy pisze że dysk jest niesformatowany.Wtedy pozostaje tylko restart i potem działa tak jak trzeba.Czemu tak jest ?
    6.Nagrałem nową płytę na Verbatimie z prędkością 2x w IMGBurn i gdy wsadzam ją do napędu i chce zainstalować to przy 31% zatrzymuje się i wyskakuje komunikat "Nie można odczytać płyty...prawdopodobnie jest zabrudzona lub porysowana..." dodam że płyta jest czysta jak łza bez żadnych rys.Czy to już oznaka słabego napędu ?
    7.Gdybym wymieniał napęd to wystarczy tylko wyjąć go i wsadzić nowy sprawny ?
    8.Czemu gdy chce skopiować swój profil z dysku na kartę pamięci to jest napisane "nie można skopiować profilu" czy jakoś tak.Wszystkie inne profile kopiują się bez problemu

    Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje i POZDRAWIAM !

    PS za sensowne odpowiedzi kliknę "dziękuje" :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    1.może to jest wina tego że masz w napędzie włożoną płytę z grą
    i Xbox próbuje ją od razu odpalić jeżeli tak masz ustawione ,a laser w napędzie słaby i jej nie może odczytać - spróbuj bez płyty i wyłącz autologowanie do XboxLive
    2.nie
    3.pozbywasz się śmieci to tak jak na PC katalog Temp
    4.nie
    6 . to może być oznaka słabego napędu i może to byc powiązane z długim startem xboxa
    lub problem z nagrywarką - ale w to wątpię ,chyba że na wszystkich płytach tak ci się dzieje
    7. nie wystarczy - trzeba przegrać klucz napedu ze starego do nowego inaczej gry nie będą działać !!!
    8. problemy ze skopiowaniem profilu odpalaniem xboxa i mogą być równiez związane z Bad sectorami na dysku twardym patrz tez pkt 5.
     
  4. 666robsik666

    666robsik666 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A więc z innymi grami się tak nie dzieje choć chyba na jednej tak samo się dzieje.Nagrywarkę mam na 100% dobrą.Próbowałem bez płyty włączyć x'a ale ciągle to samo dodam że nie jestem podłączony do XBL.Da rade jakoś naprawić te bad sectory ?I jaki napęd do x'a najlepszy ?
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    może spróbuj jeszcze raz nagrać tą płytę z grą ,bo
    może słabo wypalona jak na innych działa ok
    co do startu to odepnij dysk twardy i wtedy sprawdź jak się uruchamia
    i juz będziesz wiedział gdzie jest przyczyna czy dysk czy cos innego ...
     
  6. 666robsik666

    666robsik666 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No dobra wyciągnąłem płytę i dysk i uruchamia się tak jak powinno być czyli bardzo szybko.Gdy konsolę odpalam bez dysku i z płytą to również odpala się bardzo szybko.Ale gdy włączam konsolę z dyskiem i bez płyty to włącza się koszmarnie długo i nie zawsze loguje się na mój profil.Czyli wniosek z tego że mam kłopot z dyskiem ,tak ?I jeszcze korci mnie te wyczyszczenie pamięci podręcznej .Jeżeli ją usunę to co dokładnie się stanie ?Po co w ogóle jest ta opcja ?
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  8. 666robsik666

    666robsik666 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jest to samo tak jakbym wszedł w zakładkę pamięć i tam kliknął Y i "Wyczyść pamięć podręczną"?
    No i kaplica chciałem wyczyścić tą pamięć a teraz w ogóle nie mogę na dysk wejść bo ciągle pisze niesformatowany...
    Czy jakbym kupił transfer kit'a i przeniósłbym te profile i save na PC a potem na nowy dysk to dałoby się tak zrobić ?
    Wie ktoś ?

    Nikt nie pomoże ? :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum