1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Matek212, Marzec 18, 2012.

  1. Matek212

    Matek212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Grobo ponad rok jestem posiadaczem konsoli Xbox 360 Arcade. Wtedy najnowszą przeróbką była LT+ - ta pierwsza wersja. Dość długo klocek leżał i się kurzył. Wczoraj kupiłem sobie płytki specjalnie dla gry FIFA Street (tej najnowszej). Gras się wypaliła, wszystko pięknie, prosi o aktualizację i nagle początek moich problemów. Aktualizacja zatrzymuje się w połowie i wyskakuje komunikat 'Klucz stanu: 3151-351F-B800-0F00-C000-003A. Czytałem, że wystarczy wgrać oryginalną aktualizację ze strony Microsoftu. Po tym wszystkim doszedłem do wniosku, że przeróbkę po prostu usunę i będę kupował gry co jakiś czas. Teraz pytanie do was, czy zainstalowanie oryginalniej aktualki ze strony M$ usunie przeróbkę, czy muszę zawieść do gościa, który mi konsolę przerabiał? Z tego co wiem, to mój napęd nie był zmieniany, tylko coś do niego wgrywał i w przypadku awarii można wgrać te stare, domyślne ustawienia napędu. Czy ten gość usunie ten błąd z niedokończoną aktualizacją, czy muszę się bawić na własną rękę? Czy po usunięciu przeróbki będę mógł bezpiecznie grać, czy istnieje prawdopodobieństwo bana? Konsola nigdy nie została podpięta pod internet. Możliwe, że została jakoś oflagowana dzięki tej aktualizacji? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28114
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Musisz wgrać oryginalny soft do napędu i potem dokończyć aktualizację.
     
  4. Matek212

    Matek212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli wieść do tego faceta, czy to wystarczy? Czy po usunięciu przeróbki będę mógł grać bez problemu na Xbox Live?
     
  5. wielkitobi44

    wielkitobi44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2012
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nidzica
  6. Matek212

    Matek212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Słyszałem, że mimo wprowadzenia klucza napędu jest prawdopodobieństwo bana, ryzykować, czyz sprzedać aktualną i kupić oryginalną z marketu itp?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Po co sprzedawac jak działa

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. Matek212

    Matek212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale boję się bana, jakby nie było to 650 zł w błoto, interesuje mnie tylko to, czy po usunięciu przeróbki i wprowadzeniu kodu napędu nie ma możliwości dostania bana.

    Edit:
    Dzwoniłem do kolesia i powiedział, że mój napęd jest tak skonstruowany, że nie trzeba nic wyciągać, rozkręcać - coś się podłącza i wgrywa stary klucz napędu, który on ma gdzieś zapisany. On jest zdania, że będzie działać jak oryginał i nie masz szans na dostanie bana. Czytałem gdzieś, że ślady po przeróbce zostają i można je wykryć, to jest prawda?
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, to prawda. Mając OFW (oryginalne FirmWare) w napędzie, ryzyko bana jest praktycznie zerowe.
     
  10. Matek212

    Matek212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nawet jeśli wgrywa ten mój oryginalny klucz to i tak jest ryzyko?
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Praktycznie nie. Mając LT 3.0 masz większe ryzyko, więc możesz śmiało grać na Live'ie. Dodatkowo - fali banów nie było od 2009 roku.
     
  12. Matek212

    Matek212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Yhm, chyba się zdecyduje na ten Live, jak zbanuja to sprzedam i kupie nowa najwyżej ;P Dzięki wielkie wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum