1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez milosz0306, Lipiec 19, 2012.

  1. milosz0306

    milosz0306 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    kupilem xboxa 360 Arcade Jasper za 450zł
    i mam kilka pytan:
    mam do niego jednego pada przewodowego i czy moge dokupic bezprzewodowego ? czy musza byc dwa przewodowego ?

    1. Jest przerobiony na LT 3.0 i czy pojda mi na nim gry np. UFC 3 , WWE 12 , FIFA Street 2012 ?

    2. Jest On bez kinectu i czy jak kupie jakiegos do bez peoblemu podejdzie ?

    3. Czy jak pobiore jakas gre to czy musza ją jakos spatchowac tak jak to jest w przypadku PS 2 czy poprostu pobieram i nagrywam iso na plytke ?

    4. Sa gry ktore waza 8 GB i mam pytanie.jak je nagrac na plytke 4.7 ? Czy sa specjalne wieksze ?

    5. Ile mniej wiecej jeszcze lat beda produkowane gry na x360 ?

    6. Czy jezeli mam przerobionego x360 ale np kupie jakas orginalna gre i bede gral Live to moge dostac bana ?

    7. Co mi da podlaczenie internetu do konsoli ? Oczywiscie procz grania Live

    8. Jest On bez dysku i jak mam w domu zwykly dysk 250 gb i jest jakos mozliwosc grania w gry prosto z tego dysku ?


    przepraszam jezeli naruszylem cos z regulaminem ale wybaczcie.jestem nowy .
    Sorka za brak ogonków, ale pisze z telefonu ;)
    Wysłane z Gio !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. Tak.
    2. Tak, będzie działać jak dokupisz zewnętrzny zasilacz.
    3. Przepuszczasz przez abgx360.
    4. Musisz nagrywać na płytach dwuwarstwowych, DVD DL. Najlepiej Verbatim z Singapuru.
    5. Tego nie wiadomo, ale jeszcze parę lat na pewno, a nawet jakby krócej, to Xbox 360 ma dużą bibliotekę gier.
    6. Zawsze jest ryzyko jeśli masz przeróbkę. Jak na razie nikt nie dostał za LT+3.0 bana.
    7. Pobieranie dem, aktualizacji, trailerów. :)
     
    1 osoba to lubi.
  4. sid333

    sid333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    192
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdzieś
    8. Musisz mieć RGH
     
  5. milosz0306

    milosz0306 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    co to jest to abgx360 ?
    ile taka plytka kosztuje ?


    Wysłane z Gio !
     
  6. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    0. Możesz mieć pada przewodowego i bez obydwa będą działały
    1. Uruchomisz wszystkie gry (w chwili obecnej najnowsza przeróbka)
    2. Kinect działa na wszystkich x360, w twojej wersji potrzebny bedzę dodatkowy zasilacz.
    3. Przepuszczasz przez abgx360 zresztą tu masz poradnik http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    4. Gry na x360 nagrywamy tylko na płytach dl
    5. Pewnie rok po następnej generacji konsoli
    6. Jeżeli masz przerobiony napęd to tak możesz dostać lecz jest to małe ryzyko
    7. Hmm wszystkiego rodzaju dema, motywy itp czyli xbox live
    8. Musiałbyś przerobić konsole RGH ewentualnie kupić obudowe na dysk i korzystać tylko z 16 gb


    EDIT O abgx360 masz opisane w teamcie 3pkt a płyta dwuwarstwowa kosztuje ok 5 zł zależy od sklepu
     
    1 osoba to lubi.
  7. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Abgx360 to program do skanowania obrazów gier. Płytka Verbatim, uważana za najlepszą, kosztuje około 5-6zł. Tańsze można kupić za około 3zł, lecz jest ryzyko niepowodzenia nagrania/płytka nie będzie działać.
     
  8. mateusz_44

    mateusz_44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Dębica
    koledzy nie napisali ze do lt 3.0 trzeba miec ihasa jezeli chce sie grac w gry które maja standart XGD3
     
    1 osoba to lubi.
  9. milosz0306

    milosz0306 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    a jakie gry maja taki standard ?

    no a jak mam przerobiona i podlacze internet i bede.cos tam pobieral to nie dostane bana ?
    I co sie dzieje gdy dostanie sie bana ?

    Wysłane z Gio !
     
  10. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    iHAS jest potrzebny tylko do nagrania Forzy 4, Dragon's Dogma, i Dirt Showdown. Gry XGD3 nagrane zwykłą nagrywarką nie dają się zainstalować na dysku, chyba że ktoś spróbuje z trikiem MP3 (nie testowałem).
     
    1 osoba to lubi.
  11. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wszystkie najnowsze. Więc bez ihasa się nie obejdziesz.Jeżeli chcesz instalować je na dysku
     
  12. milosz0306

    milosz0306 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    taki jest opis tej co zamowilem :
    XBOX 360 ARCADE JASPER LT+3.0 HDMI Konsola jest w 100% sprawna i działa bez zarzutu. Rok produkcji to 07.04.2009 = płyta główna Jasper w której to został wyeliminowany błąd RROD, dzięki temu możemy spokojnie gra tyle ile chcemy:) Konsola ma najnowszą przeróbkę i dash z racji tego bez problemu chodzą najnowsze gry.

    napisane ze pijda najnowsze wiec jak jest naprawde ? .

    Wysłane z Gio !
     
  13. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wszystkie najnowsze gry pójdą. Tylko bez nagrywarki ihas nie będziesz mógł ich zainstalować na dysku.
     
  14. milosz0306

    milosz0306 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    aaaa . Ale Ona i tak jest bez dysku . i co sie moze stac w ciagle granie z plyt ? a nie ze z dysku ?

    Wysłane z Gio !
     
  15. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Napęd prawdopodobnie będzie doprowadzał cię do szału z powodu jego głośności. I laser będzie się zużywał.
     
  16. milosz0306

    milosz0306 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    czyli glosniej bedzie chodzil niz no w PS 2 ? uhm...czyli lepiej kupic dysk hmm...a jaki jest najmniejszy dysk ?
    i ile taki laser by wytrzymal przy dziennym graniu 2 godziny na piratach ?

    Wysłane z Gio !
     
  17. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    O wiele wiele głośniej wiem bo mam ps2. Co do dysku to min 20gb bo niektóre gry są na dwóch płytach. O laser się nie martw długo pochodzi na piratach.
     
  18. milosz0306

    milosz0306 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    a taki dysk 20 to za ile juz kupi ?

    Wysłane z Gio !
     
  19. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z 50zł na allegro. Zamiast dysku możesz też użyć pendrive na nim też można instalować gry.
     
    1 osoba to lubi.
  20. milosz0306

    milosz0306 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    aaa to dobry pomysl . czyli wtedy instaluje gry na pendrive i pozniej z niego bez problemu odpalam ?

    Wysłane z mojego Gio za pomocą Taptalk 2 !
     
  21. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    Tak tylko musisz mieć pojemnego pendrive :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum