1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilka wątpliwości przy kupnie Xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez swedzior, Maj 16, 2012.

  1. swedzior

    swedzior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam,

    zacznę tak jak wszyscy a więc od tego że jestem tutaj nowy i prosiłbym o pomoc :) i ewentualnie o cierpliwość :)

    jestem zainteresowany kupnem Xboxa i zdarzyłem przeczytać kilka tematów na tym forum niestety spowodowało to jeszcze większe wątpliwości co robić :/ pierwszą moją myślą było kupić slima 250 gb i LT zainstalować ale teraz bardziej jestem za tym żeby zainstalować RGH. Granie poprzez sieć nie rajcuje mnie (narazie) więc był by to chyba idealny wybór chcąc grać na kopiach? :)
    tylko teraz pytanie
    1) czy lepiej kupić slima czy np. coś starszego z jasperem. Co jest pewniejsze? bo jeśli chodzi o finanse to droższe są slimy.

    Bardzo ważną rzeczą dla mnie żebym mógł podłączyć kinecta (tylko dzięki niemu udało mi się namówić moją lubą na zakup Xboxa :D ).
    2) Czy kinect będzie chodził na wszystkich Xboxach ( czy to slim czy arcade?)?
    3) czy na RGH będzie chodził bez problemów?

    Jak już bym się zdecydował na slima (bo to najnowsza) to
    4) lepiej kupić 4gb + dysk (tu moje kolejne pytanie: czy to może być obojętnie jaki dysk? od laptopa od komputera stacjonarnego byle tylko byl sformatowany na Fat32?) czy może 250 gb?
    5) Przy kupnie tego 250gb nie musiałbym instalować dodatkowego dysku zewnętrznego do RGH wystarczyłby ten wewnętrzny żebym mógł instalować gry?
    6) i ostatnie pytanie czy moglibyście polecić mi kogoś sprawdzonego w RGH z Łodzi?

    z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi :)

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1)do obu modelów możesz kinect podłączyć do fat wymaga zasilacza kinect dodatkowego , ja bym brał slimka jak chcesz miej dać do jasper
    2)na wszystkich chodzi
    3)tylko slime z płytą trinity które mają chip hana takie do sierpnia 2011
    4)byle jaki dysk nie tylko te z seri wd są do tego na allegro pełno tych przerobionych dla xboxa.najlepiej dysk 250gb+konsola (przy rgh tylko możesz dowolny podpiąc do xa)
    5)nie musiałbyś.każdy dysk bez rgh jest wykrywany jako 16gb. przy rgh byle jaki zewnętrzny
    6)szukaj w dziale "kto mi przerobi konsole"
     
    1 osoba to lubi.
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. To już jest indywidualny wybór, oby dwa są bezawaryjne .
    2. Tak, tylko że do starszych wersji potrzebujesz osobny zasilacz, slim ma zintegrowane wejście i podłączasz go prosto do konsoli
    3. Oczywiście.
    4. Tak do Xboxa 360 z RGH, podłączysz wszystkie dyski, najlepiej kup dysk 3.5" na USB.
    5. Przy RGH, gry wrzucasz prosto na dysk, płyt wg nie wypalasz, dopóki miejsca by Ci starczyło to mógłbyś wrzucać na ten dysk wewnętrzny 250GB .
    6. Poszukaj w dziale Usługi na forum.
     
    1 osoba to lubi.
  5. swedzior

    swedzior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Jeśli chodzi o pytanie 3) to chodziło mi bardziej o to czy na RGH kinect będzie chodził bez problemów :)
    natomiast przy 5) rozumiem że wszystkie gry mógłbym wrzucać na dysk wewnętrzny tylko teraz pytanie jak zrzucić z laptopa grę na dysk wewnętrzny konsoli? czy może w tym wypadku byłoby lepiej kupić slim 4gb + dysk zewnętrzny który poprzez np. USB mógłbym podłączyć do laptopa. Która wersja lepsza w tym wypadku? Slima 250gb czy Slim 4gb + jakiś dysk?
    Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie wifi i internetu w Xboxie.
    7)Jest w nim jakaś przeglądarka internetowa? można przeglądać strony czy służy on tylko do łączenia się z Xbox Live?
    8) Przy RGH rozumiem że nie mógłbym grać po sieci a np. ściągać gry demo z ich strony?

    Jeszcze raz dzięki za pomoc :)
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    3. Oczywiście że działa na RGH Kinect.
    5. Mógłbyś wrzucać gry na pendrive i wrzucać na dysk konsoli lub przez FTP (łatwiej)
    7. Służy tylko do łączenia się z XBL, przy RGH i tak nie możesz grać na XBL bo zaraz ban, przeglądarki nie ma, ale na RGH można odpalić linuxa i przeglądać neta
    8. Przy połączeniu się z XBL, dostaniesz bana, możesz grać na XLinkKai jak co :)
     
    1 osoba to lubi.
  7. swedzior

    swedzior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    dzięki wszystkim za pomoc :) pozostaje mi tylko wybrać pomiędzy Slim 250gb a Slim 4gb + dysk :) cenowo wypada to chyba podobnie :) na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie konsoli? raczej wszyscy mówią że nie była rozbierana, przerabiana czy zbanowana to pewnie wyjdzie w praniu ale może jest coś jeszcze jeśli chodzi o Slima?
     
  8. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Musisz kupic slima wyprodukowanego przed sierpniem 2011 jak chcesz przerobic
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  9. swedzior

    swedzior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    hehe to już wiem :) bardziej chodziło mi o jakieś sprawy techniczne które w Slimach może często występują :) ale dzięki za odpowiedź :)
     
  10. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    To raczej nie ma większego znaczenia jakiego slima kupisz :)


    btw. pytałeś się u góry o przeglądarkę, na E3 Internet Explorer ma być zapowiedziany, na lt 3.0 możesz z niej korzystac jak wyjdzie :)
     
    1 osoba to lubi.
  11. swedzior

    swedzior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    dzięki za info :) ale zdecydowałem się na RGH :) mam jeszcze pytanko po co ludzie instalują i LT i RGH jednocześnie na konsolę skoro na RGH można grać we wszystkie gry bez zbędnej zabawy z nagrywaniem? korzystanie z Xbox Live tez jest wykluczone przez RGH więc po co? :) rozumiem że po zainstalowaniu RGH nie ma już powrotu do "jasnej strony mocy"? ;)

    pozdrawiam :)
     
  12. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Zapewne mieli lt wgrane przed RGH i nie ma sensu usuwać. Jak mają już gry na płytach to nie muszą się bawić za zrzucaniem na dysk

    co do odprzerobienia, chyba da się odlutować chipa z RGH (pewny nie jestem :p)
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak jak kolega wyżej mówi, większość miała LT już przed RGH, w tym ja.. Gdy przerabiałem nie wiedziałem nawet że jest takie coś jak RGH ..
    Tak, da się powrócić, trzeba odlutować chipa i wgrać oryginalny nand.
     
    1 osoba to lubi.
  14. swedzior

    swedzior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    To bardzo fajnie :) narazie nie kręci mnie gra online i stąd m.in. decyzja o RGH a nie LT ale kiedyś kto wie ;)

    Dzięki za wszystko jak jeszcze będę miał jakieś wątpliwości nie omieszkam zapytać :) Jeśli chodzi o kinect to nic nie słyszeliście o jakichś ukrytych wadach w jakichś modelach? jest coś na co trzeba zwracać uwagę przy zakupie kinecta?

    pozdrawiam :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum