1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kilkla pytań do świeżo zakupionej konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fidodido, Sierpień 28, 2013.

  1. fidodido

    fidodido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Kupiłem używaną konsolę bodajże premium bez dysku, bez hdmi i ma kilka pytań.
    1. Jak sprawdzić czy ma się daną wersję
    2. Jaki mogę podłączyć największy dysk twardy
    3. Jak sprawdzić czy konsola jest przerobiona
    4. Czy warto przerabiać konsolę jeśli nie przerobiona
    5. Jak przerobię konsolę to będę mógł podłączyć ja do neta żeby np. pograć z kolega w jakąś grę np fifa itp.
    6. Czy samemu kombinować z dyskiem czy kupić jakiś używany np. 60GB
    7. Czy ta wersja posiada wifi czy tylko lan
    8. Czy da radę podłączyć pod monitor komputerowy
    9. Czy dorabiać jakieś lepsze chłodzenie żeby posłużyła jak najdłużej
    10. Czy można podłączyć do niej kinecta czy potrzeba jakieś dodatkowe zasilanie

    Byłbym wdzięczy za udzielenie porad.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wodorek

    Wodorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    84
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. :)
    1.Chodzi ci o wersję dasha czy o rodzaj płyty głównej.? Sprecyzuj.
    2.Prawdopodobnie 320gb, ale nie jestem pewien. Zaznaczam od razu, że dysk od Slimki nie działa przy Premium/Elite.
    3.Wiem że przy RGH jest zmieniony wygląd dashu, ale przy LT nie wiem jak sprawdzić.
    4.Jeśli chcesz mieć gry za darmo, ale nie grać w trybie multiplayer i nie korzystać z Xbox Live, tak.
    5.Nie. Ale zależy to też o jaką przeróbkę chodzi
    6.Sprecyzuj o co chodzi z ''kombinowaniem''. Lepiej kupić używkę.
    7.Tylko LAN.
    8.Tak.
    9.Nie potrzeba. Wystarczy umiejscowić konsole aby miała dobrą wentylację.
    10.Premium/Elite potrzebuje dodatkowego zasilania aby Kinect działał, tylko Slimka ma już wersję bez dodatkowego zasilania.
     
    1 osoba to lubi.
  4. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1)ustawienia/dane o konsoli tak sprawdzisz wersje dasha
    2)możesz max 320gb bez rgh.
    3)włożyć do napędu nagraną płyte
    4)warto jak chcesz grać praktycznie za darmo
    5)najnowsze lt + kopia dobrze wykonana i nagrana liteon ihas w przypadku gry xgd3
    6)można dysk z seri wd przerobić(na forum pisze jakie modele) ale możesz i takie kupić z allegro
    7)wersja fat musisz se dokupić, wersja slim ma wbudowane
    8)Da. kable vga xbox 360 lub przez hdmi.
    9)raczej nie ma sensu. Nie wstawiać do ciasnych półek itd to będzie chodzić bez tego. (psują się stare konsole poniżej jaspera fat).
    10)do wersji fat trzeba z zasilaczem, do wersji slim nie trzeba zasilacza.
     
    1 osoba to lubi.
  5. fidodido

    fidodido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Koledzy powstały problemy

    Czy taki dysk będzie ok DYSK TWARDY 20GB XBOX 360 ORYGINALNY MICROSOFT (3484535468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub OKAZJA!!! DYSK HDD 120GB XBOX 360 FAT TRADENET1 (3489251077) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

    No i teraz o problemach na szybko pożyczyłem gry Fifa 11, Kinect Sports i Kinect Advntures i oczywiście nie działają bo wywala komunikat że konsola musi być zaktualizowana więc podłączyłem przewód lan i tu niespodzianka nie może się połączyć z siecią, konsola podłączona do routera TP-Link 1043ND z OpenWrt, jak pod ten sam przewód podepnę TV to nie ma problemu jaka może być przyczyna nie pomaga nawet ręczna konfiguracja sieci, czy musi być jakiś przewód lan specjalny ? chyba że się nie da to jak można zaktualizować konsolę nie mając sieci ?
     
  6. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na xbox.com możesz ściągnać.
    Jak masz w xie auto to powino wykryć, na xboxie pisze dlaczego nie może się połączyć.
    Jak masz konsole fat musisz mieć kieszeń do xboxa na ten dysk żeby to podłączyć.
     
    1 osoba to lubi.
  7. fidodido

    fidodido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W jakiej zakładce można pobrać aktualizację bo nie mogę poszukać czy trzeba się rejestrować
    Na auto nie wykrywa sieci piszę że nie znalazł urządzenie sieciowego tak jak na zdjęciach
    [​IMG][​IMG]

    Jak sprawdzić czy to jest konsola fat ? Ja mam coś takiego [​IMG]
     
  8. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    1 osoba to lubi.
  9. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie masz tam rgh jtag przypadkiem?
     
    1 osoba to lubi.
  10. fidodido

    fidodido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już wgrałem dałem radę ale podczas drugiego uruchomienia wywaliło że mam podłączyć konsolę do masowej pamięci ok 190MB żeby wgrać aktualizację dałem na anuluj a i tak menu jest już inne zmieniło się i fifa chodzi. Jeśli mam phat to takie coś będzie pasować ORYGINALNY DYSK TWARDY MICROSOFT 20GB XBOX 360 (3500165430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo jest takie złącze z boku konsoli.

    Tak jak pisałem jest nowicjusz co to oznacza

    Sieć nadal nie działa
     
  11. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Będzie pasować i będziesz miał dostepne tylko 10gb do wykorzystania.
     
    1 osoba to lubi.
  12. fidodido

    fidodido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kurcze to co kradnie 10GB to może jakiś większy sobie sprawię tylko czy ma sens jak na razie pena podłączyłem ale jeszcze z tą siecią nie wiem co jest w tej nowej aktualizacji doszło jeszcze wybór sieci wifi ale i tak nie działa no i teraz nie mam możliwości w lanie też ustawiania ręcznej konfiguracji sieci może ktoś wyciągnął kartę sieciową lub jest zepsuta nie wiem jak to sprawdzić.

    A więc tak
    udało się podłączyć do netu, winowajcą był przewód chociaż jutro sprawdzę bo do tv idzie mi zwykły przewód a jak podłączyłem crosa to konsola się połączyła.
    1. Czy jest sens zakładać konto na xbox live ?
    2. Czy jak przerobię to będę mógł się bez problemu i beż ryzyka łączyć z netem
    3. Jaka jest najlepsze metoda przerobienia
    4. Czy jestem sam w domu dokonać przeróbki jeśli tak to proszę o wskazówki.

    Koledzy jest szansa że się zdecyduję na przerobienie konsoli i tu pytanie.
    1. Czy będę mógł uruchamiać gry z dysku twardego lub pena
    2. Czy wówczas muszę te gry jakoś przerabiać czy wystarczy pobrać, wgrać i zagrać
    4. Czy ten dysk trzeba jakoś specjalnie przygotować i go jakoś podłączyć bo mam 320GB w kieszeni podłączany poprzez USB
     
Wczytywanie...

Poleć forum