1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kinect - dreczace pytanie

Temat na forum 'Kinect' rozpoczęty przez fobis33, Czerwiec 25, 2011.

  1. fobis33

    fobis33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Dreczy mnie jedna sprawa. Jestem na dniach kupna kinecta, ale gdzies przeczytalem na jakims forum ze : facet podpial kinecta , zaistalowal jakas aktualizacje ktora mu wyskoczyla po wlozeniu gry kinect adventures i wszystkie gry przestaly mu dzialac (piraty) ..

    Ciekawi mnie czy to fake , czy tez moze podpial sie pod neta i dasha zaktualizowal do 13*** ...

    Prosze o odpowiedz ;d

    @edit:

    znalazlem jeszcze cos takiego :

    26-01-11, 21:28
    Kopie nie działają. Gry pod kinect tylko w oryginałach chodzą.


    YYY? jaki w tym sens? czy to prawda? w takim razie po co ludzie wstawiaja gry kinectowe na neta i tysiace osob to zasysaja? ... nie rozumiem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ImixVega

    ImixVega Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączam się do pytania.
    Również zamierzam kopić kinetic'a.

    Jak to współpracuje z xboxem LT+
    oraz czy wymagane jest podłączenie do xboxlive w celu uruchomienia Kinetica?

    Pytanie dodatkowe czy Kinetic działa na zbanowanych konsolach?
     
  4. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  5. Thunder12

    Thunder12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja kupiłem w piątek Kinecta zrobiłem aktualke i wszystko mi śmiga
     
  6. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    dash z adventures jest 12xxx nie ma opcji skasowania przerobki chyba ze podpieta mial do live
     
  7. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie zawracaj sobie tym głowy.
    stary problem przy okkazji ap2.5 wystepowal.
    no a wrzucaja bo obraz jest ok, a takie wpadki to wina uzytkownikow.
     
  8. siwybb

    siwybb Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    dzieki
    kupiłem u mnie ok wszystko
     
  9. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    powinno działać. Więc nie masz czym się martwić
     
  10. Ninja_1

    Ninja_1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kinect wymaga aktualizacja Dasha przynajmniej do do wersji 12xxx a to wiaze sie bodajze z koniecznoscia instalacji LT+ 1.1. Jezeli dokonasz aktualizacji dzisiaj to Dash bedzie w wersji 13599, wgra Ci automatycznie nowy oryginalny firmware do napedu i czeka Cie wgranie LT+ 1.9.

    Ja mam wersje 1.1 i dasha 12xxx - wszystkie kopie gier na Kinecta dzialaja. Dzisiaj ma wyjsc LT+ 1.91 i zamierzam wgrac nowego dasha. Z kinectem bedzie wszystko OK :)
     
  11. Damisss

    Damisss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pupa Jaś ja mam iXtreme 1.6 i kinecta i jakoś mi działają piraty, jedyne co przestaje działać to gry z AP 2.5!
    Dasha aktualizowałem najpierw metodą 3 dashy a potem aby pograć w mortala, dirta itd zainstalowałem wymaganego pod nie i wszystko działa na ixtreme do dziś :D
     
  12. Jacek75

    Jacek75 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, na wstepie napiszę, że wczoraj i dziś starałem się troche poczytać na tym forum i w googlach szukając odpowiedzi.

    Jutro zamierzam kupić Kinecta. Gdy wrócę do domu chciałbym, aby wszystko mi działało i wtedy sposób nie rozczaruje swojego synka czekającego na Kinecta.
    Posiadam XBOX360 + iXtreme 1.6. Jeżeli chodzi o ostatnią aktualizację to tutaj może być niejasność ponieważ przez jakiś czas miałem u siebie konsole brata i teraz nie wiem czy na moim xboxie była instalowana aktualizacja z Mortal Kombat czy na jego. Czy to coś zmienia? Dodam jeszcze, że moja konsola jest zbanowana więc o granie online nie martwię się. Co powinienem zrobić aby gry z Kinecta działały bez problemu?

    Czytałem o metodzie 3 aktualizacji (KINECT-ADVENTURES + KINECT-ANIMALS + 2.0.124160 BETA). Czy to napewno wystarczy aby grać w gry "kinectowe"? Powinienem o czymś jeszcze wiedzieć?
    Proszę o nie naskakiwanie na mnie bo naprawdę poświęciłem kilka godzin na zaznajomienie się z tematem (w tych sprawach jestem zielony więc nic nie widziałem).

    ps. Szukając potrzebnych mi informacji przeczytałem przypadkiem, że nowa FIFA 12 wymaga wgrania nowego iXtreme LT 1.9 (czy jakoś tak) mam rację? Tak usługa kosztuje gdzieś w granicach 50-70zł? Czy trwa to długo? Pytam ponieważ starszy syn gra w FIFE 11 i zapewne będzie chciał też pograć w nowszą wersję.

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
     
  13. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    metoda na ap25 jak masz wyższy dash np z mk ci to już nie zadziała
    fifa 12 wymaga tylko dasha 2.0.13599.0 (usuwający przeróbke)ale nie ma problemu z wgraniem jej spowrotem.
    jak włożysz płyte z kinect adventures zrobic aktualizacje do dasha do kinecta i lt tu nie ma znaczenia zbytnio jedna gra chyba jest na dash 13xxxx i na xgd3 do tego
     
  14. Jacek75

    Jacek75 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za szybką odpowiedź.

    Właśnie przed chwilką znalazłem informację według której aktualziacja z Mortala uniemożliwia zastosowanie metody 3 dashy :( Moją konsole będę miał jutro rano więc wtedy dopiero upewnie się czy jest tam tez wgrane to uaktualnienie czy jedynie na brata konsoli.

    W takim przypadku po wgraniu dasha i usunieciu przeróbki lepiej zastosować nowszą przeróbkę niż ta moja 1.6? np LT 1.91?

    Czyli nic nie muszę robić? Jedynie zainstalować uaktualnienie z tej gry i powinno działać? Czytałem o jakiś problemach i ponoć po zainstalowaniu tego update i odpaleniu jakiejś gry w formie kopii zapasowej (pirata) konsola przestała odczytywać gry czy coś w tym stylu...
     
  15. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    lt 1.91 nie będzie problemu i zabawy z obniżaniem wave i można grać gry z ap25 plus grane na live(oczywiście i tak jest ryzyko bana ale o wiele mniejsze.
    samo się zainstaluje jak masz niższego dasha jak z adventures. tam jest 12xxx nic się nie stane a jest taki mininalnie wymagany do obsługi kinect
     
  16. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam, dawno mnie juz na tym forum nie bylo, lecz zechcialem sobie tez kupic kinecta i mam kilka pyan, z gry za odpowiedzi ser4decznie dziekuje. Troche czytalem i wiem juz co to flagowanie i AP 2.5. Mam xboxa przerobionego z ixtreme 1.6, mam jeszcze stary dash wiec cod bo itd mi dziala, lecz jezeli sie nie myle, zrobie p dasha to juz nie bedzie mi to dzialac, trudno i tak juz to przeszedlem. Gdy juz bede mial kinecta wystarczy zaktualizowac dasha z gry kinect adventures? Czy gry na kinecta typu kinect sports lub personal ufc trainer maja to AP 2.5, beda mi dzialac na ix 1.6 ? I jak nazywa sie przerowbka, na ktorej beda dzialac mi gry z AP 2.5 typu assassins creed battlefield 3 itd, oraz kinect? Z gory dziekuje :))
     
  17. Shimaru

    Shimaru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam w zamiarze kupno kinekta i w związku z tym chciałbym zapytać czy na LT+ 2.0 dash 13604 wszystkie gry będą działały bezproblemowo ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum