1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kinect i nowy dash

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez cukier, Listopad 7, 2010.

  1. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może mi ktoś raz o porządnie to wszystko wytłumaczyć bo przeczytałem chyba wszystkie tematy o tym a wszędzie co innego. Czy spoko kinect działa na przerobionej konsoli i można zainstalować najnowszy dasz czy nawet bez łączenia się z live będzie ban za to lub to jakieś oflagowanie ? Ewentualnie proszę o link do finalnej polskiej wersji najnowszego dasha.

    z góry dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cloud0

    cloud0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeśli masz najnowszy dashboard, przerobioną konsolę i zagrasz w grę Fable 3 to zostaniesz oflagowany. Jeśli jesteś oflagowany (tzn naznaczony do zbanowania) to dostaniesz bana tylko nie wiem czy od razu po połączeniu się z LIVE czy jak trafisz na falę banów. Jeśli będziesz miał najnowszego dasha i odpowiednio patch'owane obrazy (inne niż Fable 3 - tzn. nie wspierające AP2.5) to jakiegoś specjalnego ryzyka na bana nie masz (chociaż nie jest to rzecz jasna stwierdzenie 100%) jeśli posiadasz iXtreme LT.

    Poniżej link do najnowszego dash'a (finalna wersja) z oficjalnej strony MS:
    http://download.microsoft.com/downl...-4BD5-B613-122E7C3A1390/SystemUpdate12611.zip
     
  4. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK a jak sprawdzić czy wspierają to jakieś AP2.5 ? I rozumiem, że z Kinectem nie ma problemu na przerobionej konsoli ? A ban jest oczywiście tylko na multi ewentualnie offline będę mógł grać :D
     
  5. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    a ja mam pytanko czy gry na kinka mają ap 2.5 albo cod BO bo np w mw2 grałem online i w bo też chciałbym to czy ma też cod te ap2.5??
     
  6. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Nie, CoD tego nie ma...
     
  7. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale jak sprawdzić czy ma to AP 2.5 i co zrobić żeby go nie było ewentualnie :D
     
  8. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    do tego ma wyjjść właśnie LT+ albno jakiś patcher;))
     
  9. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Chyba w nowym ABGXIE da się sprawdzić czy gra ma to Ap 2.5
     
  10. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a co z kinectem bedzie dzialal na przerobionej konsoli? i czy ktos sprawdzil czy gry kinectowe nie maja AP 2.5?
     
  11. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie jakby wszyscy unikali odpowiedzi na to pytanie nigdzie jeszcze nie znalazłem jasnego stwierdzenia czy działa na przeróbce czy nie :D raz tylko że to jest jak kierownica itp i że powinno działać :D
     
  12. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    przydala by sie wkoncu jakas informacja bo ja 10-go mam zamiar isc po kinecta :)
     
  13. nekirc

    nekirc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Jutro Wam dam znać jak sprawa wygląda. Idę po Kinecta. Sprawdzę z oryginalnym Kinect Adventures i świeżo pobranym Kinect Dance Central.
    DC przerobiłem z wave8(7) na wave6 programem 360wavepatcher.

    EDIT: Dance Central na dashboardzie 2.0.15821 się uruchomił. Przy iExtreme 1.61 i active.iso. Jutro zrobię upgrade do najnowszej wersji przy okazji rozpakowywania sensora
     
  14. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    ok to daj potem znać;))
     
  15. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    brak kinectow w moim miescie :(
     
  16. matik177

    matik177 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A czy na wersji beta nowego dasha konkretnie 2.0.12416.0 kinect będzie działał?
     
  17. Guardian

    Guardian Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    ktos juz uruchamiał wiekszość nowych gierek z kinect? jak wygladaja zabezpieczenia? nie ma problemu i czy trzeba aktualizowac do nowego dasha?
     
  18. cukier

    cukier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    do nowego dasha na bank trzeba aktualizować bo on jest pod kinect ja to zrobiłem z tego linku co jest w tym temacie offline i wszystko bez problemu śmiga nie wiadomo jednak jeszcze jak kinect + przerobiona konsola :D
     
  19. d112

    d112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Również czekam na odpowiedz , mam przeroboionego xbox , przerobka 1.5 , czekam na informacje , czy zadziałą , jak tak , to zaraz kupuje kinecta.
     
  20. regeman85

    regeman85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    316
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    działa na piratach sobie pograsz, a co bedzie za miesiac albo dalej to nie wiadomo bo jak wprowadza jakies zabezpieczenia jak w fable to lipa trzeba bedzie czekac na nowe LT
     
  21. nekirc

    nekirc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości to sytuacja wygląda tak: wszystkie przerobione i nie przerobione gry działają (na tą chwilę). Wczoraj zakupiłem Kinecta i miałem okazję sprawdzić to na Jasperze z iExtreme 1.61 przy użyciu płyty active.iso. Zaraz po podłączeniu sensora konsola sama się aktualizuje (nie z płytki z dołączoną grą!). Do testów miałem trzy gry:
    - oryginalny Kinect Adventures,
    - przerobiony Kinect Sports (wave8-9)
    - przerobiony Kinect Dance Central (wave6) - obraz zmieniony przez 360wavepatcher (link gdzieś jest na forum).
     
Wczytywanie...

Poleć forum