1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kinect problem z aktualizacja "8000ffff-47dc791f-c418ceb1"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez coligostro1, Grudzień 28, 2013.

  1. coligostro1

    coligostro1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich!
    Posiadam xboxa 360 FAT z 60GB HDD ostatnio wyslalem naped liteon do przeróbki na lt 3.0 - dziala wczoraj nagralem pierwsza plyte :) . problem polega na tym ze nie dawno zmienilem dysk z 20GB na 60GB podczas gdy mialem 20 mialem podlaczony kinect i dzialal dobrze po wymianie hdd przy pierwszym uruchomieniu wyskoczylo ze potrzebuje aktualizacje dla kinect xbox zapytal czy pobrac wiec nacisnalem ok i poszlo pobieranie ale probowal pobrac raz i wyskoczyl blad potem drugi i za trzecim razem pobralo jednak podczas instalacji cos musialo pojsc nie tak bo xbox nie zresetowal sie tylko czarny ekran przycisk power na zielono i tyle poczekalem chwile potem sam zresetowalem. Przy nastepnym uruchomieniu wyskoczylo o kalibracje dzieku caly kreator ok dzwiek mikrofon ok jednak kiedy xbox startnie na dole ekranu w miejscu obrazu z kamery kinect czarny kwadracik z bialymi paskami. Proba kalibracji sensora kinect w ustawieniach konczy sie bledem jak w tytule i informacja ze opcje nie jest teraz nie dostepna prosze sprobowac pozniej. Kinect sprawdzilem na innym xboxsie dziala poprawnie. Probowalem sformatowac dysk aby xbox zapytal mnie o zainstalowanie tej aktualizacji ponownie jednak dysk czysty a juz o nia nie pyta. Update do kinekta chce zainstalowac tylko podczas odpietego dysku jednak nie ma na tyle miejsca w urzadzeniu.
    Prosze o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podpacz pendrive i sprobuj zrob8c update, lecz zdaje mi sie ze ten xbox juz na oryginale nie bedzie dzialal z kinect

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. coligostro1

    coligostro1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myslalem moze o podpieciu dysku do innego xboxa ktory nie mial wczesniej kinecta podlaczonego i sformatowanie go na nim zeby usunac niepoprawnie zainstalowana aktualizacje tylko narazie nie mam drugiego xboxa. Ps jak zrobic aktualizacje z pendrive? Wypakowalem ja na pena ale xbox przy uruchamianiu nic nie zalacza jest jakis sposob na wymuszenie instalacji.?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wypiac dysk i uzyc pendrive jako pamieci konsoli. Format na konsoli z drugiego pendrive zrob aktualizacje

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. coligostro1

    coligostro1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziekuje za twoja pomoc jestem ci bardzo wdzieczny problem poczesci rozwiazany kinect dziala aktualizacja zainstalowana na pendrivie bez podpietego hdd jednak kiedy podepne hdd i uruchomie konsole znowu to samo (pendrive tez podpiety z aktualizacja) czyli kinect dziala gdy dysk jest odpiety. Prubowalem sformatowac hdd jednak nic to nie dalo to samo z transferem danych z pena na hdd myslalem ze dam rade przeniesc i zastapic aktualizacje na hdd ta z pendrive jednak przy transferze pokazuje wszedzie 0kb bo widzi tylko partycje uzytkownika a 2 systemowe sa niewidoczne.
    Masz moze jakies pomysly jak odpalic hdd zeby kinect tez z nim chodzil.
     
  7. coligostro1

    coligostro1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem rozwiazany podpiac dysk do pc skopiowac pliki z kompa jakie kolwiek do wyczerpania miejsca na dysku i podpiac do xboxa pokaze ze dysk nie sformatowany i sformatowac. Jak nie bedzie pelny danymi z pc to tez sformatuje ale jakies pliki systemowe z xboxa zostawaly.
     
Wczytywanie...

Poleć forum