1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kinect problem:(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mprinz, Listopad 17, 2010.

  1. mprinz

    mprinz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie, wczoraj kupiłem kinect .. byłem bardzo zadowolony z obsługi ze wszystkiego itp.. niestety nie moglem zagrac w kopie zapasowe np "dance central".. poszukałem troche na googlach i jakiś koleś powiedział że trzeba zrobic update, starego dasha.. pomyslalem to bezsensu.. bo przecież nielogiczne jest wgrywanie na nowego d. stary.. ale gdy zobaczyłem lawine postów "super działa" "dzieki jesteś wielki".. zrobiłem to.. i sie przejechałem.. na xbox wyskoczył mi error!.. włączyęłm wiec konsole jeszcze raz.. i właczyła mi sie nowa instalacja dasha.. ok.. wszystko działa jednak nie moge np zagrać w gre dołączoną do zestawu kinect adventures... laser nie może wykryć płyty .. bład "otworz napęd" i tak probowałem i raz na 40 razy wyłapuje.. jednak czasami sam wyłancza gre:/.. inne gry działają ghero, tekken 6 czy Alan Wake.. moje pytanie jest takie(wiem ,że na tym forum ejst wielu ekspertów) co mam teraz zrobić ? stare gry działają tylko Adventures nie:/ eh.. i nie wiem czy jak kupie nową gre na kinect to czy bedzie działała :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. FiranaZGR

    FiranaZGR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ZGR
    jaką masz wersje dasha i czy masz przerobioną konsolę a jak masz to jaki soft wgrany do napędu ?

    edit: no i ogólnie napisz coś o konsoli, jaka wersja, który rok jaki napęd ;)
     
  4. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Pobierz raz jeszcze aktualizacje i zaktualizuj

    http://xboxforum.pl/inne-f164/syste...-transfer-chomikuj-pl-70897-2.html#post585076

    Potem wyczyść cache zależnie tego co masz ( hdd, pamięc wbudowana czy karta/penek ) po wszystkim wyłącz, odepnij zasilanie ( zresetują się ustawienia zegara ) i powinno być ok miałem identycznie za 1 razem przy aktualizacji był error, poszedł reset i wgrał się normalnie ale nie czytał płyt.
     
  5. mprinz

    mprinz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    _DaRkNeS_ dzieki, zgrałem na pena tą aktualizacje ale xbox nic z tym nei robi:/ włączyłem go jeszcze raz i nic.. jak wymusić ,żeby właczył aktualizacje? ejst na to jakis sposób?

    a i jeszcze jedno nie moge poprostu sfomatować dysku hdd? i pozniej normalnie podpiąć xbox i kinetc? i bedzie działało?
     
  6. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    nie wiem czy będzie działało ale przenieś wszystkie savy i profile na pendriva bo ci je usunie.
     
  7. mprinz

    mprinz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem.. ustawienia od nowa i działało i po godzinie grania nei działa.. nie wiem.. chyba pozostaje mi czekac na nowego dasha!
     
  8. Kamilo87

    Kamilo87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Witam ja mam trochę inny problem, wrzuciłem nowego dasha z xbox.com podłączam kinecta i wyskakuje informacja że jest potrzebna aktualizacja. A z kinect Adventures nie chce się zaktualizować. Moje pytanie jest takie, czy jak sformatuje dysk to wtedy będzie szansa że weźmie tą aktualizacje z chomikuj.pl ? Teraz za cholerę kinect nie chce mi działać. Bardzo bym prosiło pomoc.
     
  9. mprinz

    mprinz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiesz co nie formatuj ja probowałem tak ze odpiołem dysk, to tak jakbys sformatował i zobacz czy działa..

    Problem mam dziwny ale rozwiazłem go kadventures mi nei chodzi ale dance central tak..
     
  10. nekirc

    nekirc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Może to coś Wam pomoże ale ja wczoraj zrobiłem tak:
    - ściągnąłem nowego dashboard'a 2.0.12611.0 >stąd<
    - nagrałem go na pendrive i podłączyłem do konsoli - zainstalował się update
    - wyłączyłem konsolę (wyjąłem nawet wtyczkę z prądu)
    - podłączyłem konsole z powrotem włączając jednocześnie zasilanie do Kinecta
    - następnie uruchomiłem ją
    - zaraz potem konsola zawołała o instalację nowych zabezpieczeń - zrobiłem to
    - restart konsoli połączony ze zwiechą :) tylko wyjęcie wtyczki z gniazdka rozwiązało problem
    - po włączeniu konsola się uruchomiła i Kinect zaświecił się na zielono

    Od tamtej pory nie mam żadnych problemów i gry wszystkie działają (nawet Adventures). A starsze gierki odpalam przy użyciu płytki activate.iso
     
  11. Kamilo87

    Kamilo87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nekirc jak podpinam pena z tym twoim dashem to mi wyskakuje błąd E71 .
    Może jakieś pomysły ?
     
  12. nekirc

    nekirc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    E71 najczęściej się objawia z powodu błędu dashboarda.
    Spróbuj odpiąć dysk twardy i wykonać czyszczenie pamięci cache konsoli. Następnie włóż pendrive do konsoli, ale nie podpinaj jeszcze dysku twardego i ją uruchom.
    Czyszczenie cache znajdziesz w ustawieniach systemu.
     
  13. Kamilo87

    Kamilo87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nie mogę nigdzie znaleźć czyszczenia cache. Gdzie dokładnie tego szukać ?
     
  14. Kamilo87

    Kamilo87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Znalazłem i wyczyściłem, niestety dalej nic się nie dzieje. Jak kinect nie działał tak dalej nie działa. :(
     
  15. yoda666

    yoda666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i jak? Rozwiazales problem? Mi na LT+ i dashu 2.0.12611.0 kopie do kinecta nie chodza:( Nie wiem jak rozwiazac problem, mzoe pomozecie.
     
  16. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Kopie nie działają. Gry pod kinect tylko w oryginałach chodzą.
     
Wczytywanie...

Poleć forum