1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kinect - ręczne przesunięcie pozycji

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez djmarco, Grudzień 18, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. djmarco

    djmarco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzisiaj jak ustawiłem kinecta pod TV to przez przypadek jakoś mocno go nacisnąłem i usłyszałem dwa kliknięcia takie jak by tryby przeskoczyły. Nie wiem jak to opisać. Nie wiem czy to coś złego mogło się stać i czy będzie dobrze się kalibrował?

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jak nie sprawdzisz to nikt Ci nie udzieli odpowiedzi.
    nie powinno się tak robić z kinectem, on sam się ustawia chociaż jeśli usłyszałeś tylko takie skrzypnięcie to nic się nie stało.
    gorzej jak chrupnęło.
     
  4. djmarco

    djmarco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No chrupnelo. Dwa razy. To było coś takiego jak by na wielotrybie (kole zębatym) przeskoczyło o dwa oczka.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  5. DARREK

    DARREK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    L-ca
    Nie rozumiem takich pytań, nie da się jednoznacznie na nie odpowiedzieć. Dlaczego nie włączyłeś konsoli i sprawdzałeś czy kinect działa jak ma działać? Mniej czasu by to zajęło niż napisanie tematu. Żeby ot nie było to prawdopodobnie jeżeli zębatki nie pękły to powinno działać, ewentualnie mieć mniejszy zasięg patrząc do góry bo przeskok mógł zmniejszyć ruch, lub też nie działać w ogóle lub też podczas kalibracji wydawać chrupiące dźwięki wtedy trzeba do niego zajrzeć

    Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. djmarco

    djmarco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dlatego, ze spieszyłem sie do pracy. Teraz jestem w domu ale dzieci śpią w pokoju i nie będę chalasowal. Jak wstane to uruchomie ale wcześniej przesune dwa zęby w przeciwnym kierunku. Ale jeśli zębatka jest w kształcie koła to nie powinno mieć to wpływu na zasięg. Nie wiem jaka tam jest konstrukcja wiec można gdybać stad wole o te dwa zęby przesunąć na miejsce jakie było pierwotnie. Uprzedze pytanie. Ruszalem pozycje góra/dół bo myślałem ze kinecta ustawia sie tak jak move bo wcześniej właśnie to miałem. Nie wiedziałem że kinect ustawia pozycje pionową sam.
     
  7. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Myślę że niema się co obawiać, na pewno jest tam jedno kółko na sprężynce które pozwala na takie działanie. Czy w ustawieniach kinecta niema czegoś takiego jak kalibracja ?
     
  8. makaon

    makaon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie ma co panikować :) Urządzenie jest zabezpieczone przed takimi manewrami i to ZUPEŁNIE NIC nie szkodzi (co nie zmienia faktu, że należyt unikać takich ruchów). po takim ruszeniu należy skalibrować układ. Co innego oś pionowa (lewo-prawo) tutaj już samemu należy dopasować kąt ustawienia.
     
  9. djmarco

    djmarco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Raczej oś pozioma ;)

    Ok. Wszystko działa :)

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To jak działa to zamykam :D
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum