1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kinekt z USA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matzet5, Grudzień 3, 2010.

  1. matzet5

    matzet5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem świeży w tym temacie więc proszę o pomoc. Mam zamiar kupić kinekta w USA, pytanie tylko czy wszystkie europejskie gry będą działały i czy będzie działał na europejskim xboxie, a w sprawie przejściówki do kinekta to wystarczy przejściówka USA-PL czy trzeba mieć dodatkowo generator?? Dzięki za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    Gry nie będą działać bo są 2 wersje konsol NTSC I PAL gry z Usa nie działają na konsoli Pal :)
    Kup Kinekta w Polsce i się nim ciesz tak będzie najlepiej :)
    Co do przejściówki powinna być dobra ale nie gwarantuje sukcesu
     
  4. onielen

    onielen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Przejściówka wystarczy,z resztą jakbyś chciał wysyłać z ameryki to z wysyłką wyjdzie ci cena taka jak w Polsce
     
  5. Tauosu

    Tauosu Banned

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Przejściówka która zmienia napięcie ? Ciekawe, Ciekawe... może się mylę ale w USA używają napięcia 110V 60 Hz jezeli Kinect nie obsługuje napięcia 110V-230V i nie ma konwersji PAL-NTSC to nic nie zrobisz. DO napięcia musiałbyś mieć transformator z 230 na 110, a z sygnałem nic nie zrobisz. CO innego jak to wszystko ma.
     
  6. Swirus

    Swirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chicago
    I tutaj drobna poprawka, działają gry z NTSC na PAL. Mam niemal wszystkie takie gry, a konsola kupiona w PL. Gry wszystkie w stanach, nie spotkałem się z niedziałającą grą, ale mam też stronę na której można sprawdzić i Kinect też mi działa.

    Xbox360™ Regional Compatibility Guide - Można sprawdzić co działa, co nie.
     
  7. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Swirus - ale w USA duzo gier sprzedawaja region free :) Choc mialem kiedys gre
    batman Arkham Asylum orginal w NTSCj i smigał.
    Wg.mnie ten kinect bedzie smigal na konsoli PAL ale nie gwarantuje.
     
  8. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    smigac powinien smigac ale potrzeba innego zasilacza do starego xboxa na 220V ten hamerykanski ci sie zjara jak go podlaczysz do sieci u nas
     
  9. matzet5

    matzet5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź, mój tata kupi kinekta w Usa więc za przesyłke nie zapłace, transformator mam, więc nie ma problemu, a co do gier, to chodziło mi czy te gry z europy będą współpracowały na amerykańskim kinekcie???
     
  10. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kinect sam w sobie nie powinien miec blokady regionalnej tak samo jak bys sie zapytal czy samochod z usa bedzie jezdzil po naszych drogach
     
  11. anakin11

    anakin11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Swirus

    Swirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chicago
    Dokładnie, kinect nie ma żadnych zabezpieczę regionalnych. Jest on coś w rodzaju dodatku do konsoli, więc wszystko bedzie działało sprawnie bo sam tak robię i działa świetnie. Chociaż ja wolę pada, tak że kinect sprzedaje, jest on bardziej przeznaczony dla młodszych graczy ;]
     
  13. fan12man

    fan12man Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy ktos juz przetestowal dzialanie kinecta ze Stanów na polskiej konsoli. Mogę na lockerzie wziac kinecta za darmo i tyle co mnie przesylka wyniesie wiec teoretycznie duzo taniej to wyjdzie. Tyle, ze w opisie jest niby napisane US/Canada-compatible only. I teraz jestem ciekawy czy jedynym powodem jest zasilanie. I tak posiadam starego xboxa, wiec zasilacz u nas na allegro bym musial kupic.
     
  14. Bajo88

    Bajo88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mam kinekta z usa od konsoli ntsc i z konsola pal wszystko dziala bez problemow.
     
Wczytywanie...

Poleć forum