1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kingdom of Alamur Reckoning LT 2.0 Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ZezryjMeJajca, Marzec 1, 2012.

  1. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na początku chciałbym wszystkich powitać iż jest to mój pierwszy post na tym forum.

    Ale nie o tym chciałem pisać mój problem jak i pewnie kilku ( nie można powiedzieć wielu) graczy jest następujący:

    Posiadam obraz iso gry Kingdom of Alamur Reckoning, wstawka od imars.
    Sprawdziłem abgx'em wyszło że jest ,,zrobiona pod lt 3.0" więc zmieniłem topologię XBC pod lt 2.0.
    Sprawdziłem abgx'em z zaznaczoną opcją Disable Writes ponownie, wszystko wyszło ok, utworzyłem plik .dvd i zabrałem się do wypalania.
    Do wypalania używam programu imgburn w wersji 2.5.6.0, włączyłem wypalanie zaznaczyłem ,,przepalenie" płyty [turncate] i rozpocząłęm proces wypalania z prędkością zapisu x3.
    Wszystko ładnie, pięknie wypalone więc czas pograć, wkładam płytę uruchamiam grę i po pierwszym filmiku wstępnym podczas ładowania gry wyskakuje błąd typu ,,przeczyść sciereczką" za każdym razem. Myślałem że coś po prostu poszło nie tak i zacząłem kombinować wypaliłem tę grę 5razy na różne sposoby rezultat zawsze ten sam.

    Czy ktoś zna odpowiedź na pytanie dlaczego tak się dzieje?? Wszystkie inne gry działały do tej pory bez zarzutów. NFS,MGS HD collection, Saints Row, AC:Brotherhood.

    Proszę o pomoc.

    Chciałbym jeszcze dodać ze na 100% gry nagrywam dobrze bo robię to już od przeszło 3lat i nigdy nie miałem z tym problemu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaki Dash?
    1.Ustaw prędkość na 2.4x.
    2.Nie rób pliku .dvd, bo Abgx v1.0.6 robi to za ciebie.
     
  4. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Predkosc ustawiona na 2.4 ale i tak samo zmienia na 3.0x
    Dash aktualizowalem wczoraj za pomoca XBL

    Dalej to samo...
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    może wina płyty na której nagrałeś
     
  6. seyu

    seyu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    114
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    U mnie wystepuje identyczny problem. Gra przerobiona na lt 2.0 , dash 604 bez zadnych aktualizacji. Wstawka sciągnieta od iMARS. Nagrane na platinumie 2,4x. Zwiesza sie zawsze w tym samym momencie. Inne gry typu NFS RUN, AC:Revelations śmigają bez problemu zainstalowane na dysku. A Amalur w zaden sposób nie chce odpalić
     
  7. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Postanowiłem zflashowac naped do wersji LT 3.0 ale mam problem bo w jungleflasher nie pokazuje mi DVD Key'a... (Not Found)
    A propo odpalenia tego na LT 2.0 to wiele osob ma ten problem a nikt nie potrafi odpowiedziec dlaczego tak jest...
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak nie.wyciagles klucz z napędu przez jf to oczywistym jest że masz dvdkey not found. Polecam przeczytać poradnik jf.

    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  10. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chce tu robic Offtopu ale po wlaczeniu JF stama sie odczytac DVD Key ale po kliknieciu Phat Key daje Off, przykladam probe do punktu mpx01, daje przelacznik na on i nic, a po chwili wyskakuje komunikat phat key failed

    @adam34689 caly czas wypalalem za pomoca tego poradnika...
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przeczytaj wszystko, a nie tylko część o wypalaniu. Chodzi o konfiguracje LT i Dash'a, spoof napędu itd.
     
  12. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok mam dasha nowszego od 13604 i LT 2.0 nagrywarki nie ma w book type cala reszta nagrana jak w tutorialu, spoofa nie mialem wgralem TU i nadal to samo... chyba pozostaje tylko LT 3.0 ale z tym tez mam problem bo nie moge odczytac DVD keya... wiec zostaje mi nadal szukac odpowiedzi...

    Chcialbym jeszcze zapytac co zmienia opcja Perform OPC before writing w Imgburn?
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ustawia odpowiednią prędkość nagrywania.
     
  14. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wypalilem jeszcze raz korzystajac z porad adam34689 niestety problem nie został rozwiazany..
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tamte gry działają w dalszym ciągu? Być może laser już pada albo go zabrudziłeś przez włożenie brudnej płyty.
     
  16. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gry działaja nadal... tylko ta jedna nie..
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na pewno Topologia pod LT 2.0 była wgrana prawidłowo. Pojawiło się The first 12 sectors of Topology data is blank?
     
  18. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na 100%

    Odpowiedzi nie otrzymałem mimo to temat do zamkniecia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum