1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kino domowe / 5.1 / xbox/ jak?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kofaniutki_misio, Kwiecień 19, 2010.

  1. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Czytałem trochę o podłączeniu X'a do kina domowego i chciałbym to zrobić.
    Wydaje mi się ze posiadam wszystkie wymagane elementy :)
    Lecz przed demontażem oryginalnego kabla optycznego chciałbym się upewnić czy mój tok rozumowania jest prawidłowy.

    Mianowicie: Konsole mam do LCD podłączoną kablem hdmi.

    W kinie domowym mam takie wejście audio:

    rys 1.
    [​IMG]

    na obrazie jest wejście Audio IN L/R. Wiec wystarczy ze rozbiorę tą końcówkę:

    rys 2.
    [​IMG]

    tak żeby zmieścił się pod nią kabel hdmi. a z drugiej strony kabla podłącze "czinczami" L/R do właśnie tego wejścia w kinie?

    [​IMG]

    w kinie ustawie opcje "AUX" i będę miał głos 5.1 ?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    żeby uzyskać 5:1 musisz kino podłączyć przez kabel optyczny
    @edit
    analizując zdjęcia widzę że twój wzmacniacz na opcje tylko stereo, niestety z dźwiękiem przestrzennym nie poszalejesz
     
  4. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Nie ma takiej opcji abyś przez "chinch" otrzymał głos 5.1. Jeżeli nie masz wejścia optycznego lub HDMI w kinie domowym to zapomnij.
     
  5. butcher s son

    butcher s son Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    da sie otrzymac 5.1 przez chinch tylko tych chinchow musisz miec wtedy 3... tak sie podlacza komputery do systemow surround. Powiedz jaki to jest sprzet albo daj zdjecie calosci bo z tego co mi sie wydaje ze zdjecia to masz 6 glosnikow wiec moze cos by sie dalo wykombinowac
     
  6. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    nic nie wykombinujesz. Tylko stereo na tym sprzecie.

    A to że ma 6 głosników ? Ma DD 5.1 z tego kina a nie z zewntrznego źródła podłączonego do tego kina, szpeniu.
     
  7. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    @ butcher's son o czym Ty mówisz? Jakim cudem chcesz to zrobić. Przesłać dźwięk w postaci cyfrowej przez chinche do sprzętu który nie posiada dekodera DTS lub AC3. Może jakiś tam pseudo surround ci wyjdzie ale w każdym głośniku będzie ten sam kanał.
     
  8. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Jeżeli ma opcję w sprzęcie to z sygnału stereo otrzyma pro logic. Taki pseudo DD 5.1 :shisha
     
  9. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    O tym mówię, aby otrzymać 5.1 tylko optyk lub HDMI.
     
  10. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Nie wprowadzaj ludzi w błąd, za pomocą cinch można w Xsie usłyszeć tylko stereo
    Dzwięk 5.1 można uzyskać np za pomocą takiego kabla
    [​IMG]
    posiada on wyjście optyczne które powinien też mieć wzmacniacz z obsługą dźwięku przestrzennego.
    Poza tym temat był już na forum
    http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/jak...i-stereo-5-1-do-konsoli-xbox-360-a-10302.html
     
  11. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    napisz co to masz za kino domowe, to moze da sie cos wykombinowac, ale patrzac na te fotki, nie wydaje mi sie zebys mial prawdziwe 5.1, raczej cos podobnego do 5.1 mozesz uzyskac
     
Wczytywanie...

Poleć forum